Buna fetelor!
As dori sa le rog pe cele care au avut un astfel de "diagnostic" in saptamana a 14 sa-mi spuna cum s-a dezvoltat ulterior placenta (eventual dupa 28 saptamani) si ce greutati au intampinat din aceasta cauza.
Va multumesc!
Ioana
Conform dr. Tutunaru (si se pare ca si altor dr) diagnosticul de praevia se pune numai dupa sapt 28. Pana atunci este "placenta inserata jos" si in general se ridica odata cu cresterea uterului. Si eu am avut la eco de 19 sapt placenta de grupa 2 (adica inserata jos) si pe 9.02 (sapt 27) merg sa vad ce s-a mai intamplat cu ea.
Stiu ca la praevia este interdictie la sex si nu se poate naste natural, cezariana fiind obligatorie.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
Buna
In saptamina 14, dr. Iosup mi-a pus diagnosticul "placenta praevia totala" (placenta acoperea total orificiul intern). Am stat in pat cca o luna si jumatate - e fapt ideea e sa nu faci efort, sa nu ridici nimic, sa te odihnesti. La eco de saptamina 22, placenta se ridicase la 7 cm de OI.
Dar praevia marginala nu e asa grava. Trebuie doar sa nu faci efort. Cind uterul va creste, se va ridica si placenta
Leta si un bebe
Want my life back...