Bani mai multi pentru mamici peste 32 ani?
Am auzit ca mamele care au peste 32 de ani primesc bani mai multi pentru ingrijirea copilului, dar nu stiu pe baza carei legi?
Daca ma puteti ajuta cu lamuriri ar fi super.
Multumesc anticipat,
Laura
Raspunsuri
laura-s spune:
Multumesc Liviu pentru raspuns,
Din cate am inteles eu e o hatarare mult mai veche, de ani de zile se procedeaza asa, dar nu cunosc pe nimeni peste 32 sau 35 (nici varsta nu o stiu exact)care sa fi nascut.
Multumesc,
Laura
palmyrah2002 spune:
Laura draga eu am 37 de ani si voi naste in iulie,dar in afara de indemnizatia de 1,8 mil de la primarie,indemnizatia de nastere pe care mi-o acorda unitatea si indemnizatia CIC de 7830000 lei nu primesc nimic in plus.
Cristina
mihaela_s spune:
Nici eu nu primesc nimic mai mult decat 85% din media banilor pe care i-am luat in ultimele 10 luni de munca inainte de a intra in CIC(am intrat inainte de ian2004) si am peste 32 de ani, aveam si atunci cand am nascut. Plus cei 1.400.000 indemnizatia de nastere cat era in 2003.
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
pozici noi
bebelusi august-septembrie 2003
aissa spune:
Ma bag si eu cu o intrebare, un pic langa subiect dar tangenta cat de cat.
Eu am incredintare in vederea adoptiei pentru fetita pe o perioada de 3 luni. Ce drepturi am oare?
- La alocatie ni s-a spus ca nu avem dreptul pana la finalizarea adoptiei. (mi se pare ilogic pentru ca alocatia este a copilului si deci de ce nu are dreptul la ea?)
- Deducere suplimentara la impozit - la mine nu e cazul ca sunt in CIC, dar sotul ar putea sa o declare ca fiind alta persoana in intretinere? Nu am gasit pe nicaieri specificat si am dedus ca nu, dar totusi...?
- La indemnizatia de la primarie nici nu ma gandesc, o exclud din start
- La cea prevazuta in contractul de munca de la serviciu ca prima pentru nasterea copilului as putea sa ma obraznicesc sa o cer (atunci cand va fi incheiata adoptia)?
- De prisos sa mai spun ca nu mi-au dat nici cadoul de Craciun pentru copii, nu?
Cristina si Alexandra(30.09.2004)