Mamici de septembrie - octombrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Mie nu mi-a dat decat hemoleucagrama, grup sanguin si Rh, glicemie, sumar urina, urocultura si toxoplasma. Dar nu m-am impacientat pt. ca si Arian spunea ca astea sunt analizele care trebuie facute in conditii normale (mai putin toxoplasma, care mie mi-a dat-o pentru ca am caini si urocultura.
la toate!

Flavia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

Despre listeria am auzit numai aici, pe forum. Din curiozitate am cautat si am gasit la adresa
http://www.ispt.ro/infectioase/
cateva info zic eu utile.
LiaMia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Salutare burtici!
Uffff, ca multa treaba am mai avut si ma mancau degetelele sa intru pe DC sa vad ce mai ziceti voi.
Am vorbit si eu azi cu medica de familie, ma duc sapt. viitoare sa-mi ia sange (sper sa nu fie prea multe eprubete ca mor de inima - la sarcina trecuta imi amintesc ca mi-au luat 5 sau6-bleah...)Am inceput sa iau Acid Folic si abia astept sa mai treaca vreo doua-trei saptamani sa merg si eu la eco. Si dupa aceea analizele de la Cantacuzino, urgent. Fetelor, nu vreau sa va sperii, dar trebuiesc facute din timp, pana sa intrati in trim 2. Sa va povestesc ce am patit eu acum un an si ceva. Am ramas insarcinata in luna octombrie 2003. Fericire mare. Am mers sa fac analizele date de doctorul de familie, toate bune. In sapt. 10 am fost la ginecolog, am facut eco, am vazut cum ii bate inimioara. Eram in al noualea cer. Mi-a dat sa fac analizele de toxo, citomegalovirus, listeria si richestii (parca asa-i zicea) la Cantacuzino. Era in preajma Craciunului. Am zis sa treaca sarbatorile si ma duc dupa aceea la analize. Au trecut sarbatorile, odata cu ele am trecut si eu in trim 2, si m-am dus la Cantacuzino. Bineinteles ca a mai durat inca o saptamana rezultatul. Stupoare cand am luat rezultatele: aveam toxoplasmoza activa : IgG-pozitiv, IgM-pozitiv. Repeta analizele. La fel. Am intrebat n doctori, am fost la Colentina, la parazitologie, toti mi-au spus sa fac intrerupere de sarcina. Dar eu eram deja in 18 saptamani. M-am internat in spital si au inceput sa-mi dea niste pastile sa-mi provoace contractii. Nu s-a intamplat nimic doua zile. Atunci au decis sa-mi faca mica cezariana. Si am facut-o si m-am chinuit si a trebuit sa astept un an pana sa raman din nou. A, am uitat sa va zic. Chiar inainte de Craciun mi s-au umflat ganglionii la ceafa. Au stat asa cam doua saptamani. Cica acela a fost momentul infectarii cu toxo. Offff, nu vreau sa va spun cat am suferit. Dar nu ma mai gandesc la ce a fost. Gata, acum sunt din nou fericita si de data asta va fi bine. Sunt super otimista!
Fetelor, sa nu va suparati pe mine ca m-am apucat sa va spun povesti triste, vreau doar sa va atrag atentia sa nu faceti ca mine, sa amanati analizele. Duceti-va din timp!
Pupici la burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

quote:
Originally posted by LiaMia

[quote]Originally posted by miflore
Toxoplasmoza, HIV si anticorpii de rubeola sau varicela intra la analizele obligatorii si le poti face gratuit cu trimitere de la medicul de familie.
LiaMia

Din analizele enumerate aici de tine numai HIV e gratuit. Restul se platesc. La fel si CMV si listeria nu le poti face gratuit si nici anticorpii fosfolipidici.

Nicole 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Raluca, na ca m-ai speriat! O sterg de la servici mai repede sa ma duc la medicul de familie, iar daca nu il gasesc, miine la 8 sint la analize! Nu mai amin nici o zi!

Fetelor, eu stiu ca toxo, listeria, etc. se fac si la clinici particulare, nu numai la Cantacuzino, si preturile nu difera decit cu foarte putin ...

Ioana

Mergi la inceput

Ioana, bravo tie ca in sfarsit te-a facut ceva sa te urnesti sa faci analizele!
LiaMia
P.S. Ti-e frica de ace?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Lia, frica e putin spus. Sint ingrozita!!! Intotdeauna inchid okii imediat si ii deschid numai cind ma anunta ca e gata ... Iar acu' mai multi ani, cind a trebuit sa fac niste injectii, faceam criza dupa fiecare, adica tremuram toata, imi clantzaneau dintzii, ma lua cu frig ... Ce mai, sint terorizata de ace!

PS: Iar la dentist, am fost 9 luni anul trecut, si cu o singura exceptie, am suportat totul fara anestezie. Numai ca sa nu ma intepe. Doctorita a zis ca n-a mai vazut pe cineva sa suporte cu atita stoicism.

Ioana

Mergi la inceput

M-am gandit eu ca asta trebuie sa fie daca nu te-ai dus pana acum... Te-am 'mirosit'! Nici eu nu sunt fan injectii si la dentist - la fel ca tine. Dar - SI AICI SPER SA-TI REVII SI TU - cand e ceva important las fobia deoparte. In fond e doar o piscatura si o sa treci tu printr-o nastere cat de curand si nu suporti cu 'stoicism' un acusor?
si ne auzim maine, cand o sa ai probele luate. In seara asta nu tile poate preleva pentru ca ai mancat, dar du-te totusi sa iei recipientul steril pentru proba de urina de maine dimineata!
LiaMia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Larisuca

Bine ai venit aici.

Sa ai o sarcina usoara, asa cum ai inceput.

Ai intrebat de problema cu cainii. Eu am citit ca nu trebuie sa-i instrainezi, dar sa nu mai intri de loc in contact cu "murdariile" lor. Daca ei au o cutiuta in care isi fac treburile, sa nu o mai cureti tu, ci sa lasi pe altineva sa o faca. Sa nu uiti sa te speli mereu pe maini dupa e i-ai atins.

Si eu am un iepuras, ei nu sunt atat de periculosi ca si pisicile, dar totusi..., si ma spal mereu dupa fiecare atingere.

Sa-ti faci analizele si sa-l intrebi pe doctor mai bine.

LiaMia

Esti o dulce, mersi mult pentru incurajari.

Norina

Am inteles ca ai primit niste medicamente pe fuga, eu zic sa nu le iei pana nu esti 100% sigura ca sunt bune. Daca doctorul tau o sa te trateze "ca pe banda" poate trebuie sa schimbi orele la care ai sa mergi sa-l vizitezi.

Alinam

Ma bucur ca incepri sa faci modificari in modul de a fuma. Sa o tii tot asa si sa te gandesti la sanatatea lui bebe si la riscurile la care il expui daca exagerezi.

_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Multumesc pentru primire
Am uitat sa specific data ultimei menstruatii (UM).Aceasta a fost pe:01/01/2005.

Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.

Mergi la inceput