Mamici de ianuarie - februarie (83)
Raspunsuri - Pagina 14
sibip spune:
Shobo multumesc pentru raspuns si pentru toate informatiile!
Succes in continuare pentru cele care inca il mai asteapta pe bebe, pumnii strinsi si sa stiti ca si noi esalonul de martie-aprilie facem galerie!
kita spune:
Shobo, eu o sa ajung in zona SYR abia sambata cred (si sper!), asa ca daca ajungi azi sau maine, sa-mi scrii si mie nr. standului cu "colacii de salvare :)", si daca este la etaj sau parter, ca sa nu bantui pe acolo prea mult. Sa-mi spui de care circumferinta iti cumperi, si cam cat costa (macar sa-l trimit pe Gabi si eu sa raman in masina, iar la ingineri trebuie sa le dai toti parametrii..)
Mie de fapt dr. mi-a cam interzis sa ies din casa, insa imi doresc sa ajung la un examen sambata, si sa nu-mi ramana decat trei restante pentru vara!
In alta ordine de idei, daca mai stiti ceva despre nasterea naturala, de ex. daca poti sa bei apa inainte sau ceai, in timpul travaliului, sau ce unguente se folosesc pentru vindecarea mai rapida a epiziotomiei, sa ne spuneti si noua, celor care vom naste natural (cica!)
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 39 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
lbelciug spune:
Merci de info, Dana.
Colacul trebuie sa fie marime mica pt ca va trebui sa-ti sprijini fesele de marginea lui. Daca vrei, poti sa faci o proba atunci cand il cumperi. 
Daca iei colacul zilele astea sa ma anunti si pe mine te rog. Eu mai devreme de sambata n-am cum sa ajung la Lujerului.
Cat priveste clisma, eu m-am impacat cu gandul ca e musai. E necesara si dupa nastere, pt ca daca te constipi iti va fi greu si oarecum riscant sa te scremi avand in vedere epiziotomia. Facand clisma, iti amani scaunul cu ore bune.
Apropo, ce ti-a zis dr. in legatura cu colul? Cum se prezinta?
All the best,
Liviana - Kinder de 38+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu
kita spune:
Viktoria, daca tu stiai ca uleiul de ricin se ia si cu lapte asa o sa fac! Deci beau uleiul si apoi paharul cu lapte? sau cum; Ai auzit cumva la cate ore se declanseaza contractiile si respectiv se naste dupa administrarea uleiului?
De cognac nici nu poate fi vorba caci am o proteina mai sensibila si mi-a zis dr. sa nu consum alcool cu o concentratie alcoolica asa mare(am baut toata sarcina cate o gurita de bere, si acum de revelion numai mi-am inmuiat buzele in sampanie); Dar am spus eu ca o sa fac acasa ravagii prin bar cand o sa revin, si ca numai in Campari Orange o sa stau, vin fiert cu scortisoara...
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 39 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
Lali spune:
Gata, a adormit Dragos. De dimineata nu a dormit mai deloc, dar a fost cuminte. Noaptea trecuta a fost super, a mancat la 10:30 si s-a mai trezit la 5 dimineata. Asa ca am dormit si eu...
Bubitele au cam trecut dar am constatat ca s-au accentuat de la caldura, il imbracam prea gros si era prea cald in casa. Acum geamul de la bucatarie sta deschis tot timpul si bebe e imbracat mult mai subtire si rezultatele se vad: au trecut bubitele aproape de tot si el e mult mai linistit si mai cuminte.
Crinuta se pare ca noul laptic, hipoalergic e OK. Am terminat cu laptele de la san, papa numai formula.
Mona, eu stiu de la doctorita ca Baby Drink-ul fiind anticolici trebuie dat doar 50 ml/zi. Deci cu pauze, dat mai ales dupaamiaza si seara cand se pare ca pericolul de colici e mai mare. Eu nu ii dau Baby Drink ii dau Sab simplex si nu prea are colici, si ceai de fenicul granule de la Milupa si ii place muuulte de tot, bea 150 ml/zi chiar si 200.
Alina Maria si eu am problema asta ii fac tot timpul observatie sotului pe diferite teme legate de bebe. El mi-a spus ca il enerveaza si daca e ceva serios sa ii explic, nu numai sa ii spun sec de exemplu "tine-l mai sus cu capul pe bebe" ci sa ii explic ca "tocmai a mancat, daca il tii cu capul mai sus nu va regurgita si va digera mai bine". Are dreptate, nu ? A fost chiar dragut ca mi-a spus ca el incearca sa se implice cat mai mult si sa ma ajute, dar nu stie o multime de lucruri si sa am rabdare sa i le explic, nu numai sa il cert! OK, de atunci incerc sa ii explic, iar daca face o greseala minora sa tac pentru ca si eu mai gresesc (mie nu imi face nimeni observatie
) dar oricum amandoi vrem ce e mai bine pentru bebe. Despre plansul copilului am constatat ca daca e schimbat, mancat, nu ii e cald sau frig, nu il doare burtica (stiu cum plange cand il doare burtica) se linisteste singur dupa 2, 3 minute asa ca il mai las cate o data sa si planga. Daca sar sa il iau in brate mereu devine un mic terorist....
Gabi, nu am facut inca prima lectie de inot si hidromasaj pentru ca avem un granulom la buricut si il tratam... ramane pe saptamana viitoare...
Va pup, a inceput concertul de pranz, cred ca trebuie sa il controlez, e ora la care face kk...
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
NataliaS spune:
Salut fetele!
Eu acum m-am intors de la control si imi vine sa dau cu capsorul de pereti - uite-asa

Toata sarcina m-am pregatit de o nastere normala, chiar fara anestezie...si acum imi zice doctorul ca cel mai probabil va fi nevoie de cezariana - capul copilutei mele refuza cu desavarsire sa se angajeze - e super mobil, colul dilatat, iar eu intru in 42 sapt fara dureri sau contractii...Doctorul spune ca in aceste conditii ii e frica sa imi declanseze nasterea, si sa merg maine dimineata sa ma interneze

Si colac peste pupaza am si tensiune 160/90

Fetele cu cezariene - sariti va rog cu incurajari ca-s cu moralul la pamant!!!
Natalia si bebelusa incapatanata 41sapt
Viktoria spune:
Draga Natalia, capul sus si iti tinem pumnii pe miine sa ai parte de o cezariana usoara. Ai vazut ca toate fetele au scapat cu bine si si-au revenit foarte repede.
Kita uleiul de ricina poti sa-l amesteci cu laptele, probabil atunci nu va avea asa un gust de rau. S-ar putea sa ai dupa citeva ore acele contractii dupa ce l-ai consumat. Sa stii ca eu nu consumam
inainte de sarcina, un pahar de sampanie doar la o zi onomastica insa acuma i-am spus sotului ca atunci cind mergem in spital si dupa ce nasc sa nu imi vina cu flori ci cu o sticluta de sampanie
.Si ca sa fiu sigura am cumparat deja o sticla si le-am spus la toate prietenele care m-au intrebat ce imi doresc, sa-mi aduca o sticluta cu sampanie. poate o sa facem o petrecere in spital cu mamicile:)) glumeam bineinteles
Witchie spune:
Natalia, capul sus!
Eu am fost in aceeasi situatie ca si tine si uite acum ce bine e - sunt acasa cu bebe, nu ne mai doare nimic, e totul super ok. Nu'ti fie teama. Uite, maine o sa ne gandim toate la tine. Si pt bebe e mai simplu daca se naste asa: va fi un copil roz si frumos si cu ochi albastri si nu va suferi deloc cand il scoate doctorul. Iar tie iti va fi greu cateva zile si pe urma gata, ai scapat. Doar sa tii minte sa incerci sa te dai cat mai repede jos din pat dupa operatie.
Anda, mama Irinei
Leta spune:
Amo, eu ii dau Baby Drink de doua ori pe zi, pe la prinz si apoi seara, dupa baita. Ii dau cite 50 ml odata si pun in biberon cite un virf de cutit de calciu carbonic (tot pentru colici).
Alibeta, eu am incercat cu silicoanele, inca din spital, dar n-a functionat. Durerea e aceeasi. Trebuie sa suporti pina ti se tabacesc sfircurile, apoi e OK.
Leta si un bebe
Want my life back...
Leta spune:
Am fost la doctor, avem 4,100 kg si 53 cm. Adica am luat 1,1 kg de cind am venit acasa :)
Dar mami a ei a cam ramas fara lapte...
Leta si un bebe
Want my life back...