Stimati participanti la forum,
Intrucat am terminat Fac. de Drept anul trecut, si nu am reusit sa ma angajez intr-o functie compatibila pana acum, as dori sa ma lamuriti si pe mine…
Asadar, conform Statutului Consilierilor Juridici trebuie sa inteleg ca nu ma pot angaja la nici o firma in functie de consilier juridic fara sa fiu membra in UCCJR ?
In cazul in care aceasta conditie de membru in UCCJR imi ingradeste angajarea mea intr-o functie in care sa-mi folosesc pregatirea profesionala, ma intreb ce fel de post ar trebui sa-mi caut totusi ?
Va multumesc.
In Clasificarea Ocupatiilor din Romania, pentru juristi mai exista si functia de "expert jurist".
Aceasta "Uniune" si-a facut un statut care contine la art.1, al.3 o prevedere care suna asa:
"Profesia de consilier juridic se exercita numai de catre membrii colegiilor, inscrisi pe tabloul acestora, cu drept de exercitare a profesiei"
Mi se pare absolut nedrept. Deci dreptul de a practica nu ti-l da pregatirea profesionala in institutii de inv. superior, ci "uniunea"...Mai, mai, mai...
Inca o incercare (si pare a fi reusita) a existentei mafiei la nivelul acestei profesii.
Cum vi se pare?
teoretic, intai te angajezi dupa care te duci si iti depui dosarul. tot in lege scrie ca este consilier cel ce exercita profesia in baza unui contract de munca (cam asa ceva e formulat nu pot sa-ti zic pe dinafara ). Deci, innainte contrctul si dupa aceea inscrierea.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
ALBUM
BAL@CRACIUN@REVELION@ALTE POZE