Alimentatia in primele luni
Buna fetelor,
Tocmai am aflat ca sunt gravidutza. Desi sunt la a doua incercare, (prima a esuat la 8 saptamani), as dori sa ma informez mai bine in privintza alimentatiei. Ce alimente sunt indicate si ce nu ?
Prima oara mi s-a spus ca sunt de evitat: cafeaua, tutunul, pepsi, cola, tot ce contine cofeina, pate de ficat, preparate din ficat.
Momentan eu simt ca ma prinde si o raceala si dr. de familie mereu mi-a spus sa beau preventiv suc de lamaie.. ceea ce am facut si acum.. Credti ca sucul de lamaie afecteaza cu ceva sarcina? Stiu ca nu este recomandata deasemenea, aspirina. Voi ce credeti?
va multumesc , Auras
Raspunsuri
Liliann spune:
draga diafera
sucul de lamaie nu afecteaza absolut deloc sarcina, de altfel este singurul remediu pt raceala cand esti gravida (nu ai voie sa iei medicamnete, deci nici aspirina).
in ceea ce priveste mancarea ,, e corect ce ai spus: nu - cafeaua, tutunul, pepsi, cola, tot ce contine cofeina, pate de ficat, preparate din ficat
mie medicul nu mi-a recomandat ceva anume sa / sa nu mananc, numai ca eu evit alimentele cu chimicale,sucurile (mai beau dar nectar, dintalea la 1l, la cutie), beau multa apa plata , mananc multe fructe si produse lactate (in sensul ca 1 l de lapte lamine e ca un pahar la un om normal
- cred ca asta e si motivul pt care nu m-am constipat deloc pana acum, am citit ca e problema la fetele gravide - am uitat sa spun eu sunt in 20 sapatamani). in rest, medicul mi-a sspus ca pot bea o cafeluta dimineata numa ca io nu am mai putut sa beau.nu ai voie nici alcool.
ma mai gandesc si iti mai spun
Aditza_79 spune:
Draga Diafera,
si eu am patit la fel ca tine. Am pierdut o sarcina la inceput, inexplicabil si acum sunt insarcinata in 20 de sapt. si bebe e ok.
Sunt total de acord cu ceea ce a spus Liliann. Sucul de lamai nu face nici un rau. Eu chiar l-am intrebat pe medic ce as putea sa iau in caz ca ma paste vreo raceala si mi-a spus sa iau eventual vitamina C sau sa-mi fac limonade sau ceaiuri de fructe cu lamaie, in rest nimic. Tin sa-ti spun ca functioneaza. Chiar acum cateva zile m-a durut un pic gatul si mi-am facut cateva ceaiuri cu lamaie si am stat in pat si a functionat de minune.
In rest mananca ce simti tu nevoia. Eu asa fac, bineinteles in afara celor contraindicate, pe care le-a enumerat si Liliann. Eu am avut pofta o perioada numai pe struguri, dupa care am trecut pe mere si banane. Sa mananci multe fructe si legume si bineinteles lactate cat cuprinde.
Iti doresc o sarcina usoara si sa ai un bebe frumos si sanatos,
Adriana.
Aditza_79 spune:
Diafera,
daca intri pe link-ul cu articole despre sarcina vei gasi niste articole interesante, inclusiv "Alimentatia in timpul sarcinii" sau "Alimente de evitat in timpul sarcinii". Sunt foarte interesante si utile.
Adriana.
diafera spune:
Va multumesc mult fetelor, imi sunteti de un real ajutor.
Si ca sa profit de moment, v-as intreba daca voi ati avut greturi, varsaturi si din ce perioada incepand? Eu am greturi slabe .. mai ales dimineaza si ameteli tot slabe... nu cat sa cad din picioare .. insa aud de alte femei care vomita foarte usor. Eu cred ca am 4 saptamani .. poate e prea devreme , insa si la cealalta sarcina care am dus-o pana la 8 saptamani tot asa m-am simtit. Mai stiu ca se spune ca cine are greturi mari cu varsaturi face fata .. e adevarat?
va pup,Auras
gia22 spune:
Buna diafera si eu am fost racita pe la 25 sapt si dr.mi-a spus sa beau ceai din lamaie si de tei,lapte cu miere medicamente mi-a spus sa nu iau deloc si sa stii ca tu fiind in primele saptamani este cel mai periculos sa iei vreun medicament pt ca in perioada asta il afecteaza cel mai mult pe
eu iti recomand sa incerci leacurile babesti:ciorapi cu otet(temperatura),ridichi negre scobite cu zahar(tuse)si incearca sa nu iesi din casa pana nu iti trece ai vazut ce vreme este.In privinta greturilor eu am avut pana pe la 3 luni jum si am slabit 6 kg si am luat inapoi 8kg si am mancat exact ce puteam, este recomandat sa mananci:carne,fructe multe,lapte sa bei macar 1/2 litru.Sper sa iti fie de folos ce ti-am spus.
Gia si
Nicolas 33 sapt

nefertari spune:
Grija mare la ceaiuri - a se vedea articol recent pe DC cu ceaiuri recomandate in sarcina !
Greturile nu sunt neaparat necesare . La prima sarcina mi-a fost greata o singura zi si nu am avut probleme deloc . Acum , in 25 sapt+ , inca mai apar greturi .
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
diafera spune:
Puteti sa-mi faceti si mie referire la acel link despre ceaiuri ? Am tot cautat si nu prea am mai gasit articole/link-uri despre gravidutze.Eu imi mai cumpar revista Mami care ma inspira si ma invata multe lucruri.
gabitzam spune:
Uite aici link-ul despre plantele interzise & nerecomandate in sarcina :
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=637
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05