Oare am ales bine?
![](images/user_woman.png)
Buna ziua si bine v-am gasit! Va scriu din doua motive: unul ar fi sa ascult si parerile voastre si al doilea, poate cel mai important sa-mi astern gandurile si sa-mi descarc sufletul. Iata despre ce este vorba pe scurt.Sunt o femeie divortata cu 2 copii minunati. Povestea incepe acum: dupa divort am cunoscut un barbat cu un suflet imens care m-a ajutat sa trec mai usor peste cei aproape 9 ani in care nu am facut decat sa-mi cresc copiii si sa-mi termin studiile.Acest barbat este insurat(in tara si in religia lui) si are si el, la randul lui, copii.Nu mi-a ascuns niciodata asta si nici faptul ca nu ma va putea lua de sotie.La momentul respectiv nici nu-mi ardea de asa ceva. Trec cei 3 ani de cand suntem impreuna, anii in care mi-a fost alaturi atat cat a putut si i-a permis timpul.Vreau sa va spun ca niciodata nu m-a facut sa ma simt "amanta", mi-a iubit copiii si m-a rasfatat cum nici nu va puteti inchipui! Problema este ca, acum 6 luni am cunoscut pe altcineva.Am cunoscut, e impropriu spus pentru ca il stiu din copilarie, parintii nostri fiind buni prieteni inca din timpul studentiei.L-am revazut, asadar si din una in alta, am ajuns sa ne descoperim si sa ne dam seama cat de mult semanam si cat ne iubim...Eterna poveste, nu? Eu i-am spus lui de legatura mea cu acel om insurat si a ramas sa ne terminam fiecare relatiile( si el avea una) si sa ne asezam la casa noastra.Numai ca ceva s-a intamplat intre timp...el nu a mai avut rabdare si i-a trimis un sms acelui om spunandu-i unde am fost noi doi in week-end, ce am facut si cat ma iubeste! Urmarea? Bineinteles ca m-am suparat foarte tare si i-am explicat ca nu e normal sa raneasca un om care, practic lui nu i-a facut nimic si ca trebuia sa astepte ca eu sa rezolv situatia asta.Incurcata treaba...Totul a explodat, primul a spus ca nu va renunta niciodata la mine, i-a spus-o si lui la telefon si a continuat sa-mi faca declaratii de dragoste.Declaratii si lacrimi la care eu am cedat fiind inca si sub influenta a ceea ce a facut prietenul meu din copilarie. De ce nu a avut incredere in mine? Acum sunt in continuare cu primul iar celalalt nici nu mai vrea sa auda de mine, nu mai raspunde la telefoane si nici la msg, la nimic.E posibil, oare, o dragoste ca a noastra, pe care am simtit-o amandoi profund si in care am crezut cu adevarat sa se sfarseasca astfel? Eu as vrea sa repar si sunt gata sa-i arat si lui acest lucru dar nu am cum, a inchis toate puntile de comunicare. Ultimele lui cuvinte(prin sms) au fost: esti o nemernica,un esec al naturii...lucruri murdare si urate. Nu pot sa cred ca totul s-a sfarsit asa, ca n-a avut curajul sa vina sa-mi spuna deschis , in fata ce simte sau ce nu mai simte.E adevarat, si eu am gresit tergiversand povestea cu primul, sperand ca se va rezolva de la sine...Lasitate in iubire?
Raspunsuri
camelia.t spune:
Draga Alexanra, bun venit in mijlocul nostru.
Dupa acele cuvinte murdare chiar mai vrei sa incerci o relatie cu omul acela? Si daca totusi te iubea asa cum spui tu cred ca ar fi trebuit sa aiba rabdare,sa-ti acorde timpul de care aveai nevoie.
Eu nici nu m-as mai gandi la el. Dar, asta e parerea unui "outsider", asa ca.... tot tu stii cel mai bine....
adela si piticu' fineas n.28.10.2001Baietelu' lui mami aici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Vianne spune:
Draga mea, pare incurcata povestea ta dar pana la urma totul e simplu... Daca e sa fie dragoste e si daca nu, nu! Daca prietenul tau din copilarie ti-a adresat cuvinte asa de urate, parerea mea este ca nu merita sa te mai gandesti la o relatie cu el... Sunt cuvinte grele peste care nu se poate trece. Cat despre relatia ta cu barbatul insurat... Tu stii mai bine!
Iti tin pumnii!
Amalia spune:
Draga mea, legat de relatia cu barbatul insurat, nu-ti pot spune nimic. Dar daca prietenul tau din copilarie a inceput dupa atat de putin timp de cand sunteti impreuna sa-ti adreseze vorbe atat de urate, cum iti vezi tu oare relatia cu el? Dupa parerea mea, mai ales ca esti deja patita si divortata, deci stii bine ca astfel de lucruri nu se sterg cu buretele, acest om nu merita. Mai bine iti vezi de copii tai si de calea ta. Asa cum i-ai gasit pe cei doi, vor mai exista si altii pe lumea asta...care sa te si merite.
Numai bine!
Sanatate maxima!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vikinga spune:
Te intrebi daca ai ales bine, pai nu prea ai ales tu ci te-ai multumit cu ce a ramas.Asta e intrebarea: esti tu multumita si fericita cu acest barbat insurat, e ceea ce vrei de la viata pentru viitorul tau? Rezolva intii problema asta si apoi vei fi mai libera in optiuni si vei avea o perspectiva mai clara. Daca tu il iubesti pe amicul din copilarie, cum spui tu ca a fost "dragoste profunda" de ce il condamni numai pe el, tu ai facut totul corect in relatia cu el?Adica ati hotarit sa terminati relatiile in care erati si sa va uniti destinele pentru totdeauna. Ei bine, daca el s-a tinut de cuvnit si si-a terminat vechea relatie dar tu ai lungit si ai aminat acelasi lucrul cu cel insurat, pai cam are dreptate sa fie suparat. Poate a fost un gest de iubire asa in felul lui sa-i scrie acel sms respectivului, daca te iubeste un barbat nu prea vrea sa te imparta cu altcineva. O fi zis ca daca tu nu ai curaj, na o face el! Si faptul ca tu te-ai suparat el l-a inerpretat altfel. Ok tu ai ceva dreptate ca el nu ar fi trebuit sa se bage, dar totusi poate asta a fost in mintea lui si un test pentru tine. Acum el are certitudinea ca de fapt l-ai mintit si ca nu esti sincera in sentimentele tale pt el.Uite eu si sotzul meu cind ne-am cunoscut numai dupa o luna jumate am hotarit ca vrem sa fim impreuna pentru totdeauna. Ei bine in primele 2 luni mai suna o fosta de a lui foarte indragostita si care de suparare cind mai bea ceva si prindea curaj sa vezi ce tot suna si trimtea mesaje. Initial am lasat ca el sa rezolve problema asa in felul lui, dar eu am considerat ca era prea blind si diplomat asa ca am pus mina pe telefon si am vorbit ashea ca de la femeie la femeie, ei bine respectiva s-a potolit pt totdeauna si mai ales el nu s-a suparat pe mine! Pai daca ar fi schitat numa un simplu gest dusa eram pt totdeauna! Si cine stie ce measje i-as fi trimis si eu, ohoooo, asta inseamna ca sunt ranita in mindria si sufletul meu, in increderea in dragostea lui pt mine, nu ca as fi o persoana rea. Eu sunt pe ideea ori alba ori neagra frate! Mai ales cind iubesti cu adevarat! Ori totul ori nimic! Ca asa cind nu ai intentii serioase, no problem, se pune altfel problema.Asa ca fa tu frumusel curatenie in viata ta, vezi ce vrei si ce nu vrei si cind esti hotarita ia si lupta!Mult succes! PS: chiar esti din Rusia, sorry eram doar curioasaVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
scarlatina spune:
Nu, nu sunt din Rusia, am vrut sa scriu Romania dar a luat-o gresit! Si ai dreptate, probabil in acel moment nu stiam prea bine ce vroiam si mai mult, ma lasam dusa asa, de val. Poate si unde stiam ca el desi era pe punctul de a introduce hotarare de divort( ei erau "separati" cand l-am intalnit eu) dormea in aceasi casa cu ea, desi in camere diferite nu avea puterea sa plece, sa vina la mine asa cum i-am si propus, de altfel.Din afara lucrurile sunt foarte clare, spunea cineva ori e dragoste ori nu.Pentru mine nu este asa de simplu. Este foarte greu sa ai incredere in cineva, e nevoie de timp ca sa se cunoasca doua persoane, ori el era ACELA, intelegi, acela care ma stia si pe care il stiam...Mi-e foarte greu. De ce atunci cand suntem nevoiti sa alegem, inevitabil apar regrete? Si indiferent ce am alege, gandurile fug spre intrebare: si daca nu faceam asta? Natura umana...Nu suntem toti la fel si nu gandim si nici nu simtim la fel, ma consolez cu asta...
gegea spune:
Un om care iubeste nu poate adresa cuvinte atat de grele...Banuiesc ca nici nu ne-ai zis toate epitetele pe care ti le-a adresat. Ni se poate trece cu vederea asa ceva, cel putin asa gandesc eu.
Refertor la relatia cu barbatul insurat, numai tu stii daca ai procedat corect. Poti face comparatii, poti vedea diferentele si poti alege singura.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
kawaichan spune:
Prietenul tau din copilarie daca te iubea cu adevarat ar fi avut rabdare pana la capat si NU ti-ar fi adresat cuvinte grele...ai grija pe ce fel de baza iti construiesti o casnicie... Multa bafta si putere de discernamant !
Natasha71 spune:
Eu cred ca s-a simtit ranit ingrozitor de nehotararea ta, de aceea a fost atat de dur in exprimare. Cand ati hotarat sa va uniti vietile si s-o rupeti cu trecutul, el s-a tinut de cuvant, dar tu ... ai ezitat, si el a interpretat asta ca o dualitate, ca si cum nu-l iubesti suficent de mult ca sa fii numai a lui. Nu-i caut scuze, dar cand esti atat de implicat si dezamagirea este groaznica... Cred ca ai gresit. Si nu vad cale de intoarcere.
Problema nu este daca ai ales bine, ci ca nu ai ales.
dulcetica spune:
Acum tu ce simti?Daca-l iubesti pe "prieten" discuta cu el si afla ceea ce gindeste.A fost ranit sa constatate ca tu ai tergiversat luarea unei decizii si,probabil a considerat ca il iubesti pe celalalt.Poate nici nu greseste prea tare?!Daca n-ai putut sa rupi relatia, inseamna ca nu te-ai decis?!Cind e vorba de iubire lucrurile se produc altfel.E vorba despre tine....El a reactionat ca un om profund afectat.Uneori si iesirile astea extreme au o explicatie.Asta nu inseamna ca teoretic le tolerez!
Alyssa spune:
Ai ales bine?... Pai nu ai ales, asta e!... Nu ai ales si ai asteptat sa se rezolve lucrurile de la sine... De la sine... Adica cum de la sine??? Adica dupa trei ani de relatie sperai asa sa setermine "de la sine"? Macar pentru intelegera si bunatatea lui cu tine trebuia sa il tratezi ca pe un prieten si sa-i spui adevarul in prima clipa in care te intilneai cu el!...
Parerea mea este sa fii sincera cu tine si viata ta si sa stii intr-adevar ce vrei de la o relatie. Daca relatia cu actualul tau prieten este o infundatura, deci fara nici un fel de viitor, termin-o amical cu el si cauta-ti fericirea in alta parte!
Iti doresc intelepciune in alegeri si numai bine!
Alice