Probleme cu pisicul
Am un pisic de 5 luni si jumatate, care a avut un accident zilele trecute: a cazut de la etajul 4 (de fapt a fost aruncat de niste oameni fara suflet, intr-un moment de-al meu de neatentie), si l-am dus imediat la doctor pentru ca urina cu sange. Acum e mult mai bine, speram sa nu fie urmari pe termen lung.Problema e ca de fiecare data cand merge la tavita lui cu nisip, imprastie nisipul in toata baia, foarte nervos, si uneori il imprastie chiar fara sa faca nimic. Stiti care ar putea fi explicatia pentru asa un comportament? El da semne ca nu mai are mult si intra in calduri, ar putea fi si asta un semn? E primul pisic pe care il am, si chiar nu stiu cum sa imi explic...Multumesc,Ana-Maria
Raspunsuri
alina constantin spune:
Buna. Probabil ca are insuficienta renala...sau in urma accidentului vezica urinara a suferit un traumatism, adica nu mai poate sa faca pipi. Du-l repejor la doctor. Poate muri....Iti recomand clinica Ilioara.
Eu acolo merg cu motanul meu. Am avut aceeasi problema, doar ca problema nu a aparut in urma unui accident, ci in urma castrarii si a mancarii uscate (fara ph control).
Multa sanatate si bafta!
anamariame spune:
Dar l-am dus la doctor si mi s-a spus ca e ok. Am fost doua zile la rand pentru injectii si acum nu mai urineaza cu sange, face normal. Nu face mai rar sau mai des decat inainte...Oricum trebuie sa merg din nou cu el sa ma asigur ca si-a revenit complet.El e foarte activ in rest...Sper sa nu fie nimic grav.Ana-Maria
Ramonika spune:
Saracul pisic... 
Cred ca daca face asa la tavita cu nisip, inseamna ca ceva il jeneaza... Mai bine mai du-l o data la doctor si explica-i clar ce si cum face.
Nu cred ca la 5 luni jumate intra in calduri. de-abia de la 7-8 luni incolo incep motanii sa se maturizeze. al meu are aproape 8 luni si nu a intrat in calduri deloc pana acuma.
Succes!
Ramonika
si pisicile

O MINUNE ![]()
alina constantin spune:
Buna Ana. Pt. mai multa siguranta ar fi bine sa-i faca o ecografie motanicului tau. La eco se vede exact ce e pe-acolo (vezica urinara, rinichi etc.)
ra_75 spune:
Oare nu poate fi vorba pur si simplu de instinct? Si pisicuta mea facea asa ceva insa, drept sa-ti spun, nu m-am alarmat, ci am fost convinsa ca in mintea lor micuta se activeaza ceva inperceptibil pentru noi, se aprinde un fel de beculet, mai ales in cazul pisicilor care intra destul de rar in contact cu pamantul, nisipul etc, petrecandu-si mai mult timp pe fotoliile plusate...Poate este o explicatie mai putin pe gustul tau, care stii mai multe despre pisoiasul tau, insa cred ca nu ar fi lipsit de interes sa iei in calcul si aceata posibilitate.
Numai bine!
ramona
Pusi spune:
Eu am 2 pisici: o fetita de 8 ani si un baietel de 1 an. Si pisicuta mea are si acum, dupa 8 ani, un asemenea comportament cand e la ladita: imprastie nispul, se invarte de 5-6 ori in ladita,pana isi gaseste o pozitie comoda. De multe ori, dupa toate aceste operatiuni, nu face nimic, iese din ladita, si revine dupa un timp. pisicile sunt foarte curate, si intotdeauna, cel putin a mea, se fastaceste mult pana isi gaseste o pozitie de care sa fie sigura ca nu se va murdari pe labute: dupa ce face pipi, fuge imediat din ladita, de teama ca nu cumva sa se murdareasca. Cu motanelul avem mare noroc, s-a obisnuit sa faca in vana, exact deasupra gaurii de scurgere. La 9 luni l-am castrat, pt. ca deja intrase in calduri. Acum e linistit, s-a ingrsata ca un catelus, e tare hazliu.
Cristina.
cafelutza spune:
Si pisicuta mea s-a obisnuit si face la gaura de la scurgere..ori in cada ori in chiuveta,la baie.Rar de tot se duce si face in lighenusul acre este special pentrue ea..am obisnuit-o treptat sa nu mai foloseasca nisip sau ziare,cum am auzit la altii...racaie ca si inainte cu o pofta nebuna..asta e obiceiul si dupa ce face o zbugheste de acolo de parca ar fi curentata
alearga nebunatica prin toata casa,fericita si atunci ma duc,ii spal ,ii fac curat si gata...e multumita.Are 4 ani si am gasit-o in bosheti intr-o seara urita si rece de aprilie.Era cit palma mea de mica..sincer nu credeam ca o sa scape.Dar dragostea mea,ingrijirile medicale si ale mele au pus-o pe picioare si acum e o mandrete de pisicuta rasfatata si dragalasha...si daca va spun ca face aport ca un catel nu o sa va vina sa credeti
da..ea este Tzutzulica..pisicuta mea corcita..birmanez cu tomberonist
care imi umple viata si mi-o face mai frumoasa.daca fiecare din noi am sti sa vedem durerea,bucuria,dragostea si afectiunea din ochii unui animalut(indiferent ca e pisica,iepura,catel s.a.m.d)eu spun ca lumea ar fi mai buna...pupici.Ah...era sa uit...pentru ca intrasem aici ca sa vedem ce facem cu pisicutul bolnav si eu m-am apucat sa-mi laud sufletelu
..e bine sa mai mergi cu el la doctor sa te convingi ca este totul ok...pisicile sint animale f rezistente ,dar in acelasi timp sint si f sensibile si bolile de rinichi sint f frecvente la ele.Daca tot mai continua asa si doctorul iti spune ca totul este ok,atunci nu este decit un moftulet de al lui...sau pur si simplu isi varsa energia,nervii pe nisipul din cutiuta...gata...pupici
Ramonika spune:
cafelutza - te asteptam la Prietenii omului.
Pusi - exact asa face si motanul meu. se invarte de 10 ori pana sa face ceva. si sa vezi ce fata are cand "sta pe oala"...
mi-e asa de drag... 
Ramonika
si pisicile Vladutz Tigrutz
si Alina Bubulina 
pisoi3 spune:
si matulica al meu a cazut de la balcon cand avea 6 luni dar nu imi aduc aminte sa fi avut un asemenea comportament. Du-te cu el la un doctor competent sa vezi ce are. Acum, vorba fetelor, poate fi ceva tipic pisicesc. Bafta si tine-ne la curent.
Mamica lui Oscarel (4 ani)- pisic birmanez si a lui César (8 luni)- pisic maidanez da' frumos, destept si alintat
toujours optimiste