cu ce imbracatzi copiii peste un an?

cu ce imbracatzi copiii peste un an? | Autor: ruxij

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
Baietzelul meu are 11 luni si inca merge foarte mult de-a busilea, in picioruse a inceput sa mearga, dar cade des si o ia din nou pe jos. Din cauza ca se joaca mult pe jos, noi il imbracam cu pijamalutze din acelea care au botosel si se inchid cu capse, peste care mai punem o pereche de pantalonasi si o bluzitza. El e putzin mai mare decat varsta lui si trebuie sa ii luam hainutze pentru copii cam de 1 an jumate. Problema noastra e ca acum nu mai gasim deloc pijamalutze din acestea, pentru copii de peste un an si ale lui toate i-au ramas mici. Asa ca va intreb si pe voi, cum imbracatzi copilasii intre un an si un an jumatate (pana in doi ani chiar). Punetzi pantalonasi pe piciorusul gol, apoi soseta? Se pare ca trebuie sa trecem la alt mod de a-l imbraca si nu reusesc sa ma hotarasc in ce sens sa fac schimbarea asta. Mi se pare prea putzin doar un pantalonas, mai ales ca isi scoate sosetutzele din picioruse cu mare placere, iar botoseii de la pijamalutza stateau bine merci, cu oricata furie trage el de ele. Poate imi datzi voi niste idei.
Va multzumesc mult si va

Ruxi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Draga Ruxi, eu i-am cumparat fetitei mele ciorapei (strampi), gasesti la Wall-Mart (exista asa ceva la voi?) sau la orice mare magazin, cred. Asa am rezolvat problema scoaterii sosetelor, care vad ca pe toti copilasii ii pasioneaza. De asemenea , pentru stat prin casa, dar si la gradinita , i-am luat ghetute Osh-Kosh, din acelea cu sireturi, i le leg bine, ca sa nu mai reuseasca ea sa se dezlege, ca botoseii pe care ii avea (din aceia cu fermoar intr-o parte) cred ca-i puneam de 450 de ori pe zi , iar ea si-i scotea de 451 de ori. Asa ca macar evitam chestia asta!
Succes si te pup!
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Draga Simi,
Itzi multzumesc pentru ajutor. Avem WalMart, sigur,dar mereu am fost in graba si nu am vazut strampi acolo. Nici ghetutze osh-kosh nu stiu ce sunt alea, am o problema si cu astea. Problema cred ca este ca nu am suficient timp sa ma uit cu atentzie prin magazin, mereu in graba si cu toata ceata dupa mine. Va trebui sa fac cumva sa "chiulesc" de la munca vreo doua ore sa gasesc lucrurile astea. Sunt idei foarte bune, inca odata multzumesc mult.

Numai bine!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Voi tineti copilasii in casa incaltati cu ghetute? De ce sa nu raceasca, sau pentru ca i-si dau jos sosetele? Nu se impiedica copilul mergand prin casa, mai ales daca ai mocheta cum avem si noi?

Se spune ca este cel mai bine pentru un copil sa umble neincaltat In casa ma refer). In casa a stat in pantalonasi de bumbac, cei mai ieftini, de la Kmart/Walmart, si-o bluzita din acelasi material, tinind cont ca-i numai cald unde stau eu, sosetele le-am pus in picioruse, si uneori si le scotea. Si iarasi i le puneam se mai juca iar mai uita de ele si iarasi le scotea... si tot asa.

In diminetile/serile racoroase in casa, ii pun un tricou de corp, peste care un tricou cu maneca lunga. Si sosetute, costumasele cu nasturei intre picioare la 2 ani nu i-au mai placut, asa ca pantalonasii de bbc, au ramas valabili.

Dar nu l-am incaltat niciodata in casa, si nici in carucior, nici macar de forma, de ce l-as fii incaltat daca tot nu mergea, sa aiba ceva in picioare si sa-l chinui mai mult?

Daca copilul este infofolit prea tare nu se simte bine, parerea mea.
Iar unde locuiesc eu, lumea merge si-n picioarele goale.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felixa spune:

Eu imi imbrac prichindelul numai in pantalonasi si sosetute de pe la 5 luni...de cand nu i s-au mai potrivit la talpite (are picior mare ca taica'su)nici o pijamaluta de bebei... E adevarat ca noaptea l-am culcat aproape de la inceput intr-un body subtire si in saculet de dormit(apropos, fetelor, voi ati folosit?)si am avut norocul sa gasesc si un XXL (cele mai multe sunt pana la 90 cm) pe care l-a acceptat pana a inceput sa se ridice in picioare in patut si sa vrea mai multa libertate de miscare... E adevarat ca pentru iarna, atat in timpul zilei (cand nu-l infofolesc niciodata - se spune ca(,)copilul trebuie imbracat la rece doar cu un stratulet (rezonabil) mai mult decat noi insine, in acceeasi situatie- cat si noaptea, clima ne-o si permite aici (rar cand coboara sub 0). Cat despre pantofiori si botosei...un intreg chin ca sa-i reziste in picioare (mai ales botoseii inchisi intr-o parte-:)si sa vezi nebunie la cautatul primilor pantofiori (speciali sau nu) pentru primii pasi, ca innafara de faptul ca intr-o luna schimba doua masuri (deci o pereche pe luna) intrecea din nou orice "standarde" in termen de conceptie speciala pentru primii pasi...(flexibilitate, inaltimea pont-ului, sustinerea la glezna etc) acum pot sa va spun ca de cand a inceput sa mearga, nici ca mai iese din pantofiori, macr sa-si amortizeze pretul -:) Problema e ca trebuie sa ma duc de fiecare data cu el la cumparaturi sa-i pot proba la fata loculu, ca sunt arsa de primele incercari esuate din cauza cate unui "mic" detaliu (ex. de mai sus-:)si trec ore pana se nimereste ceva... Imi amintesc ca pe la 7 luni, cand s-a ridicat in picioare si isi petrecea ziua in mergator, eram disperata de faptul ca nici botoseii nu-i stateau ca lumea nici sosetutele nu mai ramaneau pe piciorut... deci era 3din 5 min complet descult pe parchetul gol (n-avem covor!). Tot din disperare, dupa zile de cautat perechea ideala, mai aveam putin si ai comandam una (si costa, nu gluma!)Dar cel mai tare ma amuz insa, cand intru in cate un magazin si vanzatoarele ma indruma la talia de 1 an obisnuita... ne imbracam deja de la 2! Si pijamalute am inceput sa folosesc debea acum, dar fara talpite, si de toate felurile, cu cat mai largi si mai haioase...

Mama Fé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Dresuri, pantalonasi si ghetute obligatoriu + bluza, vesta, eventual si o caciulita de finet.
Garofitza, eu i-am pus gehtute de la 5 luni, pentru a-si forma un mers frumos, si mai ales ca avea tendinta sa calce cu laba piciorului intr-o parte. Nu se impiedica deloc, iar acum merge bine, fara sa rupa ghetele.

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Salutare!
Andra e imbracata cu ciorapei - dressuri din bumbac, un pantalon si us ca sta multosete cu ABS )au ceva cauciucat pe talpa sa nu alunece). In sus are maieu, o maleta mai subtire si un hamorac sau o bluzita. Nu i-am pus papucei si nu-i suporta nici acum. Si afara e destul de greu cu papucii, ca se tot aseaza jos sa-i scoata, dar...

ANDRUTA mica si mamica ALINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiap spune:

Eu pe Laura o impbracam cu niste pantalonasi, sosete pana la genunchi (ca sa evit scosul sosetelor din picioare), body si pe deasupra un tricou. In nici un caz caciulita pe cap in casa. Iar cand era mai cald in casa mergea chiar desculta. Daca mie mi-e cald si umblu in pantaloni scurti, tricou cu maneca scurta si desculta, nu vad de ce s-o infofolesc.

Cred ca trebuie sa va orientati in functie de cum se simte bine copilul. Daca vedeti ca se simte bine imbracat mai gros, atunci imbracati-l mai gros!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

va intreb si eu, desi noi avem un pic alta problema, dar indraznesc pentru ca bebeii vostri sunt mai mari; de cand i-ati dat chilotei copilului (peste pampers)? anda mea are 9 luni, dar inca nu-i pun chilotei, pentru ca are pantalonasi cu botosei si body, care o acopera bine, iar eu am impresia ca nu ar avea rost chiloteii. multumesc, si sa nu ma certati daca m-am bagat in alt subiect de discutie

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiap spune:

Eu i-am pus Laurei chilotei doar asta vara cand avea rochita ca sa nu se vada direct Pampersul, altefl acum are numai body pentru ca n-a renuntat inca la Pampers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

La temperatura de 18-21°C in casa Danutz e imbracat in strampi de bumbac, pantalonasi, body (sau maletuta din bumbac cu capse la gat) + camasa sau vestuta fara maneci. In picioare - ciorapei cu pernite din cauciuc sau ghetute de camera cu sireturi.
Daca e un pic mai rece, ii pun puloveras sau hamorac in loc de camasuta. Caciulita - niciodata!
Chilotei ii pun de la 8 luni, de cand am renuntat la pampers (iunie) si la dormit vara il imbracam numai intr-un body, acum mai punem si pijamalutze.
Acum insa ii pun pampers noaptea, pt. ca se mai dezveleste si face pipi in pat, iar ziua - numai chilotel din ala pt. barbati. La plimbare (30-60 min, depinde de vreme) - fara pampers, in calatorii - mereu cu oala in spate - chiar vara aceasta am fost cu totii la mare si faceam popasuri pt. pipi si kk, ca ne-a vazut toata Romania pe oala .

Danza, mami lui Danutz

Mergi la inceput