Iarna la tara...
Ca in fiecare week-end ne pregatim sa mergem la casa de la tara,nu conteaza k a nins si drumul e greu,noi mergem!cu atit mai mult pentru ca acolo zapada trebuie sa fie mai frumoasa,asezata pe copaci,pe garduri,alba frumoasa....
Pe drum constatam ca nu mai ninge,parca s-a luminat,se zareste un pic soarele pe sub perdeua de nori...ma gindesc ca iarna asta nu o sa am parte de zapada asa cum imi place mie,muuuulta pufoasa,sa ai unde sa te tavalesti,sa te bati cu bulgari....
ajungem,cainii ne-au simtit si sunt calare pe poarta,latrind,dind din coada bucurosi,zapada mare in curte,la poarta nu a facut nimeni pirtie,mamaia nu mai poate,ne asteapta pe noi...nu-i nimic,e sanatos sa dai la zapada!
a inceput sa ninga din nou,cu fulgi mici si raruti,da nu conteaza,important este k ninge!
desi imi place iarna la nebunie sunt o friguroasa,nu ma multumesc cu caldura de la calorifere,care nu fac fatza asa cum vreu eu,fac focul in soba!aaah,cum trosnesc lemnele,duduie soba,sa vezi ce caldura o sa fie,din aia de te lesina,da asa imi place
ma ofer sa dau eu zapada,cu ocazia asta mai slabesc(cica)mamaie ma anunta k a facut sarmalute si ma intreaba daca sa faca si mamaliga?pai nu ti-e clar,ce mai intrebi?yamiii!
dau zapada,ma conversez cu vecinii,strig la mama sa puna ea rufe la spalat,tata bucuros ca dau eu zapada,nus ce treaba si-a gasit prin casa de facut,verifica calorifere,baga lemne in foc,cica face treabada las k stiu k e obosit!
abia ce am intins rufele si sunt inghetate,cu lenor sau fara tot frumos miros rufele inghetate,a iarna....
aud cand ma striga sa vin la masa,chiar ca mi se facuse foame,dupa atita efort,cura de slabire?ce-i aia?sarmalute cu mamaliga,carne fripta in soba,la jar, cu muraturi...micare de regim cica,fac misto ai mei de mine
ma suna sor'mea sa-mi spuna ca ea se duce dincolo,la cealalta casa sa nu o asteptam...bineee,nu-i nimic!
ma uit sa vad daca pot sa ajung in zavoi,sa vad Ialomita si iau si cateii cu mine,deja nu mai au rabdare,latra,sar pe mine,m-au facut ca naiba de zapada,las k se spala,i-i iau si plecam,zapada mare,alearga ca nebunii,se joaca,vin si sar pe mine,mai mai sa ma trintesca Carlos,daca nu ma tin bine pe picioare,le dau si mingea,nebunie mare,lasa mingea si fug dupa un iepure pe care l-au zarit printre copaci.norocul iepurasului k s-a ascuns suficient de repede....
Ialomita e mare,are ceva gheta la mal,ar vrea cateii in apa da cum constata k e rece,se retraginapoi prin zapada,pina acasa,verific daca malul spre apa e plin de zapada,cum e zapada,k sa stiu daca vin cu punga sa ma dau!asa-i k aveti impresia ca am vreo 12 ani?
ajunsa acasa ma schimb,eram fleasca,cu zapada in cizme cit cuprinde!si mai sunt luata si la trei pazeste ca nu am minte,ca m-am tavalit prin zapada,ca zici k sunt copilete na,ce daca am 29 de ani nu mai pot fi copil in suflet?eeee dracie!
constat k pe telefon am vreo 5 apeluri,2 de la sot,3 de la neste prieteni de la Ploiesti.Imi sun sotu,care dragutu de el imi spune k nu ajunge la tara ca lucreaza si imi da sarcina sa scot catelu la joaca,de parca trebuia sa-mi spuna elsi dupa aia imi sun prietenii sa vad care e faza!ma anunta k imi fac o vizita si sa-i astept cu vin fiert!aaa,abia astept,sa vezi ce program le fac eu!ma duc sa caut saci de plastic,nu gasesc sa-mi convina,iau din aia noi ce naiba,scot vin,o pun pe mama sa faca ceva bun,nu conteaza ce,bun sa fie!
ninge la fel de marunt,acolo unde am dat zapada dimineata sa asezat din nou un strat subtirel!nu-l mai dau k mi-e lene,imi canalizez energia pen derdelus,daaaa ati auzit bine,cand vin pretenarii ma-c cu ei sa ma dau cu sacu pe coasta!yeees,nu m-am mai dat de asta iarna!
vin, aduc prajituri pentru toata lumea,ziceam k sunt la cura?nooo,bag in mine un ecler,las ca-l dau jos la derdelus!
le spun programu la oameni,sunt de acord,mai racolam un vecin si pe fisu de 5 ani,nevasta-sa ar merge si ea da are copil de 2 luni si nu are cu cine sa-l lase deocamdatada poate vine si ea mai tirziusi pe coastaaaa,cu sacu,mai rau ca si copii mici si ce daca,e iarna,ninge si noi vrem sa fim copii mereu!facem si un om de zapada,k slava domnului zapada e destula!
sa intunecat bine si tot nu ne vine sa plecam,da foamea setea isi spun cuvintul!hai totusi acasa!ne astepta mama cu gogosi si vin fiert cu mere si scortisoara,era un cald in casa de te lua cu lesin,da pentru noi inghetati de afara era numai bine!imi conving prieteni sa doarma la noi,ce rost avea sa se mai duca acasa,bausera amindoi vin,asa ca pina pe la 11 am jucat carti,ne-am adus aminte de copilarie,de zapezile de alta data!
Duminica ma trezesc devreme,vreau sa ma duc la biserica,ninge afara,pina ma spal pina ma imbrac se face vreo 9 si...cam tirziu de dus la biserica,da totusi ma duc,lume multa si nu prea,vremea,lenea,cine stie...parca nu se mai duce lumea asa ca altadata la biserica...
la 12 ajung acasa,abia se trezisera pretenii,se conversau cu ai mei si cu niste vecine care venisera sa ne spuna ultimile noutati,stiti cum e la tara,care ce a facut,cine cu cine s-a mai certat,impacat,etc...
urmarea:mincaaam,ne lingem degetele,ninsoarea incepuse tare de tot,hai totusi sa plecam sa nu ramanem impotmoliti aici,nu k ar fi fost o problema asa mare,da totusi...ne dam intilnire simbata viitoare dincolo,la ceilalti bunici ai mei,acolo unde stau si bunicii prietenilor!
DN1a e curatat se merge relativ bine,oamenii isi curata zapada din fatza portii,oameni gospodari,ma intreb la Bucuresti a dat cineva zapada din fata blocului???o sa vedem....
de azi a inceput o noua saptamina de munca,dar care o sa treaca relativ repede cu gindul la urmatoarea simbata,la tara...iarna...cu focul in sobe duduind si vin fiert cu scortisoara si mere....
Speranta moare ultima!
Valentina