As vrea sa vorbesc cu cineva care a trecut prin asa ceva.
La prima sarcina am avut infectie urinara chiar la inceput. Am facut tratament cu Augmentin (raspundea la el)
Cand iti da rezultatul analizei iti spune si la ce antibiotice are imunitate si la care nu, dintre ele va sti medicul de familie sau ginecologul care sunt permise in sarcina.
Este important sa o tratezi, caci altfel poate avea probeleme bebe.
Sanatate!
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2
Cum e mai bine totusi?Sa te comporti normal sau necesitam o
ingrijire atenta in perioada sarcinii?
Depinde ce infectie e. Una cu stafilococ beta-hemolitic (subsemnata) necesita administrarea de antibiotice la nastere pentru ca nici bebe nici tu sa nu suferiti (el pneomonie si meningita, tu..infectie..).
De asemenea daca reiese ca infectia este puternica risti antibiotice si in sarcina. Infectia slabeste placenta si sau patrunde la pui sau provoaca contractii prea devreme sau ruperea/fisurarea membranelor.
La prima sarcina,am avut parte de un COLI pacatos si am fost nevoita sa iau NEGRAM si AMPICILINA(eram in trim.al II-lea de sarcina)bineinteles la recomndarea medicului ginecolog.
In general infectiile urinare duc la pierderi de sarcini sau nasteri inainte de vreme.
CERE SFATUL MEDICULUI TAU !
In primul rind trebuie sa faci urocultura sa vezi ce microb iti iese,apoi pe baza antibiogramei doctorul iti va stabili tratamentul adecvat!
Multa sanatate!
Cristina
si Mihnea
Buna!
Eu sunt in 8 saptamani si acum cateva zile mi-au iesit analizele si ce mai credeti? O draguta de infectie urinara cu Klebsiella pneumoniae! Simptome n-am. Nu stiu de unde am luat-o, n-am fost in spital, n-am avut sonda urinara dar ce mai conteaza acum! Sunt tare nelinistita, am dat din nou proba sa-mi repet analiza - cu toate ca banuiesc ca sunt sanse minime sa-mi fi gresit analiza si astept rezultatul luni. Am fost si la medic si mi-a spus ca nu e o nenorocire dar nici o bucurie si ca o sa fac un tratament dupa 19 saptamani. Pana atunci nimic. Ce ma enerveaza este faptul ca eu mi-am facut urocultura asta si acum vreo 6 luni si atunci n-aveam nimic!

Mihaela 7+