ureaplasma -Klacid(claritomicina)
Am si eu o intrebare: sunt insarcinata in 21 saptamani si am ureaplasma. Doctora care ma are sub observatie mi-a dat klacid (claritomicina) dar am vazut ca e totusi din clasa C(macrolide) a antibioticelor, pe prospect scrie ca nu e sigur in sarcina si ma tem sa iau.
Am consultat o alta doctora care mi-a spus sa iau augumentin. Problema e pe antibiograma mea ureaplasma e sensibila la: Doxycyclina; Josamycima, Tetracyclina; Clarythromycina; Pristinamycina e intermediara la Ofloxamicina si Azithromycina si rezistenta la Erythromycina si Ciprofloxacina. Pana acum nu am luat nimic probabil ca deja e un pic cam tarziu. Multumesc anticipat pentru raspuns si ajutor.
Raspunsuri
carolinah spune:
Eu zic ca daca ti l-a recomandat, e bine sa il iei. Mai ales ca inteleg ca ureaplasma poate avea efecte nefaste in sarcina. Cand s-a nascut Alina i-au gasit nu stiu ce in neregula la analize si i-au dat 5 zile (primele 5 zile de viata) Klacid. Deci se pare ca este OK la bebei fff mici. Nu stiu la bebei nenascuti.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
alina_a spune:
Multumesc pentru raspunsul prompt pana acum puneam la indoiala priceperea doctorei mele si as fi vrut sa mi-o schimb dar vad ca am gasit pe altcineva si mai nepriceput devreme ce imi recomanda augumentin. Vroiam sa va intrb si daca stiti ceva despre dansa, dr. Ana Niculescu de la CFR2.E foarte tanara si nu prea cred ca are experienta de asta mi-e teama
gmmonica spune:
Buna Alina,
Si eu fac tratament cu Summamed pe prospectul caruia spune ca s-au facut teste pe animale gestante si nu au avut efect dar nu se stie in cazul femeilor insarcinate, drept pentru care si eu stau cu inima cat un purice.Dar am considerat ca este mult mai sigur sa fac tratametul si sa nu risc sanatatea bb-ului meu (am titrul mare la toxoplasma). Summamedul are ca substanta activa azitromicina care am vazut ca e buna si in cazul tau. Am mers pe mana ginecologului (dr. Badiu)si a unui medic parazitolog si sper sa fie bine.
Iti doresc din tot sufletul multa sanatate tie si bebelicului tau![]()
alina_a spune:
multumesc si tie si bebeului tau sanatate multa si nastere usoara.
La mine e intermediar la summamed si s-ar putea sa nu-mi treca.Si la tine era tot intermediar sau rezistent? In plus stiu ca summamedul se ia dupa o schema de tratament pe care nu stiu cui sa o cer. Tu cum ai luat-o? Am fost ultima data la medicul meu de familie care mi-a spus sa mai astept fara sa iau nimic(in momentul ala faceam un tratament pentru candida cu ovule) , dupa care sa repet analiza ca s-ar putea sa iasa negativ.
alina_a spune:
Am uitat sa te intreb am citit pe internet ca se transmite genital. Si sotul tau a trebuit sa faca tratament si mai ales la el cum se poate verifica daca are sau nu?