Despre carnea de vita

Despre carnea de vita | Autor: mariailin

Link direct la acest mesaj

Vladut este la momentul cand a inceput sa pape carne, deocamdata de pui. Stim ca urmeaza carnita de vita si, vorbind cu o prietena care are o fetita de 8 luni, am aflat ca ea nu-i da vita de teama "vacii nebune". Credeti ca este o temere intemeiata pentru Romania.

Sotul meu spune ca fiind o tara cu oameni pe care nu te poti baza cine stie cum fac ei si importa carne "nebuna". Sa fie chiar asa? Voi dati vacuta fara grija?

Maria&Vlad (care papa tot)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Eu le dau copiilor de la 10 luni carne de vita. Daca as sta sa ma gandesc ca vaca e nebuna, ca laptele, pestele si ouale sunt alergizante, ar insemna sa-mi hranesc copiii cu aer, iar eu as innebuni la gandul ca toate alimentele au un "ceva" ce-ar putea sa le faca rau copiilor!!!
Asa ca, le dau carne de vita, fara sa mai stau sa despic firul in patreu!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Ah, si am uitat sa-ti spun ca inainte de carnita de vita, le-am dat peste. Salau. Pe care-l dau si acum de 2 ori pe saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Eu zic sa-i dai copilului sa manince fara sa te gindesti prea mult...Asa cum a spus si Angi,daca am lua in consideratie tot ce se zice,am muri de foame...pentru ca nici aer nu ar mai exista...l-am mincat pe tot!!! Eu le dau gemenilor carne de vita,de pui si de curcan...De doua ori pe saptamina ou si in curind...PESTE!!!

Theodora, Alexandros, Yannis(10 luni...in curind!)mpapad@acci.gr
htpp://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numex=Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Daca te mai gandesti mult, atunci nu-i mai dai de mancare. Fii linistita, a trecut fobia vacii nebune. Daca vrei sa innebunesti tu, gandeste-te ca si carnea de pui si ouale este foarte posibil sa fie contaminate cu.... cum se cheama chestia aia????

ANDRUTA mica si mamica ALINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Salmonella. Un sfert din oua cica ar fi infectate, insa numai anumite tulpini de salmonella provoaca imbolnaviri ce pot fi fatale. Pericolul unei infectii poate fi eliminat prin prepararea oualor...adica fierberea lor cca 15 minute. Adultii suporta bine o salmonela, acolo, dar copiii pot fi atinsi rau.

Vaca nebuna... ce sa zic... Eu personal am citit niste rapoarte ale guvernului britanic (ministerele agriculturii si sanatatii) care mi-au cam facut parul maciuca. Despre boala vacii nebune (BSE) adevarul e ca nu se stie mai nimic - mecanismul prin care se produce, cum se trateaza, cum se preintampina. E clar ca se transmite prin alimentele infectate (respectiv tesut nervos - creier, maduva etc), insa se pare ca lista acestora e deschisa. Recent au fost gasiti prioni (agentul BSE) si in muschi - e drept, la animalele de laborator... Daca va intereseaza, dati un search pe net...

Pentru copil (dar si pentru adulti): sunt de evitat creierul, maduva (si orice preparat care ar contine urme de asemenea tesuturi, de pilda salamurile, carnea tocata etc) de vaca, oricat de indelung tinute la foc. Atata vreme cat nu stii de unde vine vaca pe care o mananci si, cum s-a zis, nu ai baza in comercianti, e mai bine sa fii (si nu cred ca e paranoia) circumspect.

Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXANDRA MUTU spune:

pun si eu o intrebare, Rebecca este mica si nu se pune problema sa pape carne...: daca nu-i dai carne de vita pana la o varsta? ce se intampla? nu-i dai sa zic pana la 1 an , 1 an jumate...Spun asta ...pentru ca stiu persoane care nu dau la copii carne de vaca inca ( 1 an) doar pui , peste, ficat de pui...
Alexandra si bb Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Nu se intampla nimic, Alexandra. Sunt copii care (din diverse motive, alergii, religie samd) sunt vegetarieni - acestia isi iau proteinele necesare din fasole, linte, soia etc. Din fericire traim intr-o lume in care avem alternative si libertate de alegere.

Julie

Mergi la inceput