Mai beneficiez de 85% din salariul meu brut pt perioada de pre- si postnatal, in conditiile in care salariul meu brut depaseste 5 salarii medii pe economie si eu platesc in momentul de fata CAS doar la mentionatele 5 salarii medii pe economie? Ca mie mi se pare logic sa primesc 85% din 5 salarii medii pe economie, dar toata lumea din jur incearca sa ma convinga ca nu e asa. La noi la personal nu am primit nici un raspuns. Inca se mai gandesc.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)
In cazul tau plafonul este cel pe care l-ai mentionat si stabilit prin lege (nu mai mult de 5.....)
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
ART. 99/Legea nr 19/2000
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale prevazute la art. 98 alin. (1) lit. c)(indemnizatie pre si postnatal) se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical, pe baza carora S_A DATORAT sau, dupa caz, s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective, conform prevederilor art. 23, si/sau drepturile prevazute la alin. (9) sau (10), dupa caz, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.
***Iti trimit acest art de lege pentru cei care vor sa te convinga ca nu e cum spui tu. Este f clar ca 85% se aplica la suma pt care ti s-a oprit CAS (pt 5 salarii)***
Ca baza de calcul se iau in considerare 3 sau 5 salarii medii brute?
Eu tot n-am reusit sa ma lamuresc, poate ma ajutati voi!
Extras din art 23/legea 19:
"Baza de calcul prevazuta la alin. (1) si (2) nu poate depasi plafonul a de 3 ori salariul mediu brut lunar pe economie".
??? Multumesc!