asa era pe ....vremea mea!!!

asa era pe ....vremea mea!!! | Autor: gianina-alina

Link direct la acest mesaj

cum am facut să "supravietuim" ?
1.- Când eram copii mergeam cu masini care nu aveau centuri de sigurantă si nici airbag...
2.- Să călătoresti în partea din spate a unei masini era o plimbare specială. Chiar si acum ne amintim.
3.- Pătuturile noastra erau pictate cu culori tari, cu vopseluri ce aveau la bază plumb !
4.- Nu aveam închizători speciale pentru copii la flacoanele de medicamente, în băi, la usi.
5.- Când mergeam cu bicicleta nu purtam căsti de protectie.
6.- Am băut fiecare dintre noi apă de la furtunul de udat florile din grădina bunicii, în loc de apă minerală din sticlă...
7.- Stăteam ore în sir să ne facem rotile. Cei norocosi care aveau si o stradă în pantă îsi dădeau drumul de la capătul stăzii, iar la jumătatea drumului îsi aduceau aminte ca nu au frâne . După căteva "întâlniri" cu tufisurile verzi, am învătat să rezolvăm si această problemă. Pai da,că noistricam tufisurile, nu ajungeam sub rotile masinilor !!!
8.- Ieseam să ne jucăm , iar singura conditie era să venim în casă la apusul soarelui.
9.- Scoala tinea până la 12 , ajungeam acasă să mâncăm de prânz. Nu aveam telefoane mobile... asa că nimeni nu putea să ne găseasă. Ce bine, nu?
10.- Ne zgâriam, ne făceam tot felul de zgaibe , ne fracturam o mână,un picior , pierdeam un dinte , dar nu era nici o reclamatie pentru aceste incidente la politie. Vina era în totalitate a noastră.
11.- Mâncam biscuiti , pâine cu unt , am băut atâtea băuturi cu zahăr si nu cu zaharină sau alti îndulcitori si nu am avut niciodată probleme cu greutatea, pentru că ne jucam mereu...
12.- Am împărtit o coca-cola la patru.bând din aceeasi sticlă si nimeni n-a murit din asta.
13.- Nu am avut Playstation, Nintendo 64, X box, jocuri video , televizor cu 99 canale , aparate video , dolby surround , telefoane celulare personale , calculatoare , chatroom pe Internet ... În schimb,
AVEAM PRIETENI.
14.- Ieseam afară cu biciclete sau mergeam până la casa unui prieten ,sunam la usă sau pur si simplu intram fără să batem la usă. El era acolo,nimeni nu se supăra si ieseam să ne jucăm.
15.- Da! Să iasă din joc!, Afară, în lumea crudă, rea! Fără plângeri la poliție ! Cum am facut ?. Ne jucam cu bete si mingi , alcătuiam echipe pentru a juca o "partidă"; nu toti eram alesi si nimeni nu se supăra;nu se ajungea ca un prieten să aibă traume psihologice.
16.- Unii dintre noi nu eram foarte buni la scoală. In studentie, dacă pierdeam un an , îl repetam. Nimeni nu mergea la psiholog, la psihopedagog,nimeni nu suferea de dislexie, nici de probleme de lipsă de atentie.pur si simplu repeta anul si avea o a doua sansă.
17.- Aveam libertate , stări proaste , succese , responsabilităti...si am reusit să învătăm să le gestionăm. Marea întrebare e: CUM AM FĂCUTsă supravietuim? si, mai ales,să fim persoanele care suntem acum ?.
Apartii acestor generatii?

e un mesaj pe care l-am primit eu azi dimineata!!!si cita dreptate are!!!!cel putin in ce ma priveste pe mine.
va recunoasteti si voi(macar un pic) in ce scrie pe aici?

giani