RH negativ
Buna pentru cele care imi vor raspunde.Am intrat pe "Discutii generale" si sper sa ma asculte cineva .Daca ma poate informa si pe mine cineva despre acest subiect.Am aproape 7 luni si nu m-i s-a facut nici un vaccin anti D.Am intrebat doctorul si mi-a spus ca doar dupa nastere ,in termen de 24 de ore se administreaza si se vor lua probe din placenta. Imi fac probleme pentru ca pe acest site mai sunt care au acelasi RH ca si mine si ele fac lunar injectii.Nu stiu ce sa fac si astfel cer ajutorul oricarei persoane ce ma poate informa corect.In luna martie ar trebui sa nasc dupa datele medicului ginecolog, iar prin februarie ma voi duce din nou la control si nu stiu ce sa-i spun. Va rog mult raspunde-ti-mi cat mai repede.Va pup.
Raspunsuri
emaaimee spune:
Nici mie nu-mi era prea clar acest subiect,dar dupa documentari iata ce am aflat:
Anticorpii D(daca apar) din rh negativ distrug sangele fatului,iar dupa nastere acestuia i se va face transfuzie cu sange cu rh negativ pt a supravietui(in timp sangele cu rh pozitiv va reveni la normal).In acest caz,nou nascutul poate sa se nasca cu icter/cred ca e galbinare popular.
Femeia insarcinata cu rh negativ trebuie sa faca analize pt verificarea anticorpilor D pe perioada sarcinii,daca acestia apar se va face vaccinul AntiD(care va inhiba anitcorpii D alfati in rh neg-nu vor ataca sangale copilului),iar dupa nastere se va face alt vaccin pt imunizarea mamei in cazul unei viitoare sarcini.La fel se va proceda in caz de avort spontan sau voit.In unele tari se face preventiv vaccinul in sacina,dar am inteles ca este activ doar 6 sapt.De aceea se fac analize periodice de sange.Mie mi s-au facut analizele la 10 sapt(nu au fost prezenti anti d) si urmatoarele mi se vor face intre sapt 28-31.Daca cumva gravida sangereaza,trebuie sa se prezinte de urgenta la doctor,pt vaccin(a intrat in contact cu produse de sange ale copilului).
Daca si tatal are rh negativ,copilul va avea rh negativ si nu este nevoie de nici un vaccin.
Tin sa mentionez ca sursele mele de informare sunt:prietena mea,dr. neonatolog, si diverse site-uri despre sanatate.
Succes si sanatate!
si pestisoru' de 17s
maryam spune:
Desi eu cred ca pana acum ar fi fost necesar sa ti-se fi recoltat sange la Centrul de Hematologie pentru a vedea dc ai anticorpi D prezenti,stai neaparat de vorba cu dr. tau si nu ezita sa mergi acolo sa vezi care-i treaba.Eu cred ca asa ceva nu-i de neglijat!
Iar dupa nastere dc mama are rh neg si tatal poz,mama e obligatoriu sa faca un vaccin care costa cam 100$ si care se gaseste in farmacii,dar uite ca am uitat cum ii zice exact.
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
Bebe Beca spune:
Eu am Rh negativ si sotul meu pozitiv. Dna doctor m-a trimis la Institutul de Hematologie pentru dozari de anticorpi anti Rh. In functie de rezultatul analizelor, acestea se pot repeta lunar sau chiar zilnic. Cert este ca, pana la nastere, aceasta recoltare de sange trebuie facuta periodic, pentru a se monitoriza aparitia sau nu a anticorpilor in sangele tau. Este o chestiune delicata care trebuie urmarita atent.
In cazul meu, pe toata perioada sarcinii nu am facut anticorpi. La nastere insa, am aflat ca fetita mea s-a nascut cu Rh pozitiv, situatie in care mama trebuie sa faca un vaccin, in termen de 48 sau 72 de ore, vaccin care costa in jur de 4 milioane.
Ioana si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Bebe Beca spune:
Accentuez faptul ca vaccinul trebuie facut daca mama este Rh negativ si bebelusul se naste cu Rh pozitiv!
Ioana si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
narcisa spune:
Eu am RH negativ iar sotul meu pozitiv.
Ambele sarcini au fost supravegheate aici in Germania, unde am si nascut ambii copii, in iunie 2002 si respectiv ianuarie 2004. Ambele sarcini au fost normale si fara complicatii.
La ambele sarcini mi-au facut un vaccin in sapt. 28 de sarcina si imediat dupa nasteri, la citeva ore(max. era 72).
Atit cit stiu eu, e unul si acelasi vaccin descris de BEBE BECA, care se face repet in jurul sapt. 28 de sarcina si se repeta dupa nastere in max.72 daca bb are RH pozitiv.
De injectii luna, eu n-am auzit pina acum?!?
toate cele bune
narcisa
sandrap spune:
Buna!
Si eu am rh neg iar sotul pozitiv.Mi-am facut analize de sange pt depistarea anicorpilor anti rh din 2 in 2 luni(la recomandarea dr), iar dupa nastetere mi-au facut vaccinul, fetita avand rh poz.Vaccinul l-am primit gratuit de la spital si se numeste RHo(D)Immune Globulin.(am amalajul si acum pt ca mi-a spus asisitenta sa il pastrez.de ce?, nu stiu.)
Acum nu stiu daca in toate spitalele se gasete, sau daca il au tot timpul.Mai bine consultate cu dr tau daca sa il cumperi sau daca se da de la spital.
Aditza_79 spune:
Buna !
Si eu am Rh-negativ si sotul pozitiv, iar dr. meu mi-a spus sa-mi fac lunar acea analiza de sange pentru ca in cazul cresterii acelor anticorpi sa-mi faca injectia respectiva.
Nici eu n-am auzit de injectii lunar. Stiu ca se poate face o data prin sapt. 28 si apoi dupa nastere.
Va doresc nastere usoara,
Adriana.