concediu legal urmat de prenatal

concediu legal urmat de prenatal | Autor: bnlory

Link direct la acest mesaj

As dori sa intreb si eu ceva -daca se poate si daca cineva ma poate lamuri- Ar trebui sa nasc pe 23 martie si nu stiu daca este posibil sa-mi iau concediu legal in luna februarie si apoi sa intru direct in concediu prenatal in luna martie.Nu as dori sa ma afecteze cu nimic, nici la salariu, nici la vechime. Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tudorflorea spune:

"Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare."
Nu vad care motivele sa nu iti iei CO inaintea CIC. La salariu/prime te-ar putea afecta daca mai ai tot felul de sporuri (de ex. bonuri de masa) dar eu cred ca merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Conform noului Cod al Muncii,nu poti sa-ti iei decit CO cuvenit pentru lunile ianuarie si februarie!
Daca ai 21 zile pentru tot anul,poti sa-ti iei doar 4 zile.

Doar daca lucrezi in unitatea bugetara unde inca se mai respecta HG 250 ref.la concediile de odihna,poti sa-ti iei anul acesta concediu integral,urmind ca atunci cind vei reveni dupa 2 ani,sa nu mai beneficiezi de concediu de odihna(oricum asta se poate face doar cu acordul sefilor tai).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

De ce nu intri direct in concediu prenatal? Din pctul de vedere al banilor e un pic mai bine decat concediul medical.
Daca medicul de familie si/sau ginecologul e de acord poti sa intri in concediu de maternitate cu maxim 84 zile inainte de data nasterii.
De azi pana in 23 martie mai sunt 56 de zile si legea spune ca poti intra cu 63 de zile in conc. de maternitate inainte de data stabilita pentru nastere. Puteai iesi in conc. de maternitate de cel putin o saptamana.
Sunt pe aici citate articolele care reglementeaza acest chestiuni.
Concediul de maternitate ti-l da medicul de familie, in principiu.

Andreea si Emma sau Thomas de 24 saptamani (26 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Palmyrah are dreptate, insa merita intrebat chiar la tine la personal. Am citit si eu codul muncii si asa am inteles ca as avea dreptul numai la concediul cuvenit pentru perioada efectiv lucrata din 2005, adica vreo 5 zile de CO. Insa la mine la personal au dat tot concediul pe 2005 la mai multe angajate insarcinate inainte de a intra in prenatal si o sa-l iau si eu.
Bafta

Andreea 24 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutoi spune:

at andreea ai zis ca sunt pe aici discutii despre articolele si legea in care sunt reglementate chestiile cu concediul prenatal? care este legea si articolul unde spune ca poti intra cu 84de zile inainte de data nasterii? si cum ii demonstrez eu data probabila a nasterii. Si daca dr.de fam.vrea sa-mi dea doar 63 de zile inainte? de aceea imi trebuie legea si art.ca sa-i demonstrez ca se poate si cu 84 de zile inainte. Imi zici si mie te rog unde sa caut? mersi,
Dani

Mergi la inceput