Aplicarea Contractului Colectiv de Munca

Aplicarea Contractului Colectiv de Munca | Autor: tudorflorea

Link direct la acest mesaj

Ne poate cineva ajuta?

Sotia mea este medic rezident si a solicitat in conformitate cu Contractul Colectiv de Munca nr. 1.116 din 30 ianuarie 2003 la nivel national pe anul 2003, Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale cu nr. 1116/01/30.01.2003 (vezi: http://www.dsclex.ro/contracte/ccmu.htm ), semnat de Ministerul Sanatatii, art 51, lit c. un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea unui copil.
Angajatorul a refuzat spunand ca sotia mea are doar un "contact individual " iar prevederile contractului colectiv nu se aplica.
Totusi la art 100. se specifica: - Drepturile prevazute in contractele individuale de munca nu pot fi sub nivelul celor stabilite prin contractele colective de munca.
Ce putem sa facem?

Multumiri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Eu lucrez in invatamant si am facut in octombrie o cerere scrisa,pe care am inregistrat-o la secretariat.In decembrie mi s-a spus ca o sa primesc salarul respectiv,in ianuarie urmand sa trimita solicitarea catre Minister,ca sa le dea fonduri.Cred ca ar fi bine sa incepeti cu o cerere scrisa si sa solicitati un raspuns tot in scris.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

mortii se acopera cu pamant iar vii cu hartii, face-ti solicitare scrisa iar daca nu raspund reveniti dupa 30 de zile
pastrati nr. de inregistrare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudorflorea spune:

quote:
faceti solicitare scrisa iar daca nu raspund reveniti dupa 30 de zile
pastrati nr. de inregistrare

Bineinteles ca cererea a fost facuta in scris . Vrem sa stim ce e de facut daca raspunsul oficial nu vine sau este negativ.

Mergi la inceput