CIC dupa legea din 2003

CIC dupa legea din 2003 | Autor: madairina

Link direct la acest mesaj

Dragilor,

Am si eu doua intrebari si sper ca ma puteti ajuta.

1. Am intrat in CIC pe 13.12.2003 (dupa legea veche). In perioada ianuarie 2004 - mai 2004 (inclusiv) mi s-au oprit impozitul, somajul si sanatatea. Din iunie 2004 pana in octombrie 2004 (inclusiv) mi s-a oprit doar sanatatea. Din noiembrie 2004 nu mi s-a oprit nimic. As vrea sa stiu care au fost retinerile legale in aceasta perioada si daca stiti in baza caror acte normative?

2. Pentru CIC mi-a fost calculata o indemnizatie de 361.650 lei/zi. Salariul in cartea de munca este de 7.000.000 mil. Stiti cumva daca indemnizatia astfel calculata s-a indexat sau se poate indexa?

Multumiri,

Madalina si Robert

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Buna. Din pacate pentru tine aveai dreptul pentru mai multi bani. Mai exact:
1. In perioada 01.01.2004-31.12.2004 nu trebuia sa ti se mai retina impozit pe CIC deloc conform codului fiscal. Dupa cum scrii ti s-a retinut pt perioada ianuarie - septembrie 2004.
Rezolvare: vei incasa banii din impozit abia in anul acesta odata cu declaratia privind veniturile globale si cu fisa fiscala corespunzatoare cand probabil (infunctie de veniturile si impozitele aferente) ti se va calcula si returna suma retinuta in plus. Banii se vor plati de la Adminsitratia financiara, estimarea mea undeva in sept-oct. 2005 pt 2004. Poti sa le dai un pumn in cap celor de la serviciu pt treaba asta. Sa nu faci asta!
2. Cu sanatatea aproape la fel dar nu mai ai ce sa faci.
3. Fiind intrata cu 2003 CIC era indexabila dupa a 90 zi de la acordare cu fiecare indexare in parte comunicata prin monitorul oficial pana la finalizarea ei. Da trebuia sa se indexeze in 2004 lunile martie, iunie,septembrie si actualmente in decembrie (inca nu stiu exact pt decembrie daca s-a publicat). Daca nu ti s-a indexat nu este tarziu trebuie comunicat si ti se recalculeaza retroactiv astfel incat sa ti se acorde intr-o singura transa diferentele la care aveai dreptul. Iarasi poti sa le dai un pumn in cap. Sa nu faci asta.

Mama ce profesionisti avem in tara!!!!

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Iti multumesc pentru raspuns dar despre somaj nu mi-ai zis nimic.

In ceea ce priveste contributia la sanatate sa inteleg ca nici ea nu trebuia platita deloc in anul 2004? In ceea ce priveste banii nu iti face probleme trebuie sa ii recuperez pentru ca nu eu i-am virat la impozit, sanatate si somaj. Este greseala contabilei, daca e sa plateasca ea.

Mie la serviciu mi s-a spus ca indemnizatia se indexeaza numai pana la o suma anume si ca eu nu ma incadrez.

Multumim,

Madalina si Robert

Mergi la inceput