Am mare nevoie de ajutorul vostru!

Am mare nevoie de ajutorul vostru! | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Dragilor
Am o problema despre care am mai vorbit acum ceva timp pe forum dar care s-a agravat. Incerc sa va povestesc cat mai pe scurt despre ce este vorba.
Varul meu (care imi este ca un frate) a plecat in Germania cu contract la un abator (a fost delegat acolo de la un abator din Romania). Munca din Germania este in stilul urmator: intrat pe banda la ora 2 dimineata si iesit la 17-18. In concluzie munca de 15-16 ore pe zi cu 2-3 pauze de 10 minute. Va dati seama cam ce inseamna! A reusit cu greu sa se adapteze dar reusise la un moment dat. Dupa 2 saptamani s-a taiat destul de rau la un deget dar i s-a vindecat. Aseara ma suna sa-mi spuna ca si-a retezat un deget de la mana dreapta! A fost tratat de urgenta..i s-a cusut degetul la loc dar nu i se dau prea multe sanse ca s-ar prinde la loc asa ca maine e f posibil sa fie operat din nou.
Nu vreau sa imi exprim aici ingrijorarea mea (care exista dar nu este problema cea mai mare) ci revolta pentru modul in care sunt tratati muncitorii la acel abator. Vreau sa apelez la voi pentru sfaturi. Unde ar trebui sa se adreseze el acolo pentru a fi despagubit (va ramane mutilat pe viata) sau macar pentru a reusi sa schimbe ceva in bine. Aproape sigur el va fi trimis acasa (desi el vrea sa mai ramana) si spaima lui este ca nu isi va mai primi nici salariul pe ultimile 2 luni. Ce ma sfatuiti? Ce ar trebui sa faca? Cu ce as putea sa il ajut eu de aici?
Va multumesc

PS Abatorul este langa orasul Hamm.