Bronsiolita la bebe

Bronsiolita la bebe | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

Daca exista vreo mamica ce s-a confruntat la bebe cu aceasta boala sa-mi spuna si mie daca se poate ce manifestari a avut bebica si tratament a luat?
Va multumesc mult si va doresc multa sanatate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Nu stiu ce tratament se face la bronsolita, pentru ca nu locuiesc in Romania si oricum la noi se da niste prafuri si sirop ,iar daca are temperatura mare se baga perfuzie cu internare in spital.Pot sa-ti spun insa simptomele pe care le-a avut DAvid la 9 luni atunci cind s-a imbolnavit de bronsolita.Primele 2 zile a avut temperatura mare .Nu a mai facut temperatura dar tot l-am internat in spital .Tuse magareasca de am zis ca isi da plaminii afara din el.Nu dormea mai deloc noaptea din cauza tusei.Nu mai tin minte daca i-a curs nasul stiu doar ca tusea a fost cea mai urita dintre simptome.Stiu ca se face un micro si de la testul asta poate sa-ti zica exact daca este bronsolita.Intr-o saptamina ii trece .Depinde totusi de la caz la caz .SAnatate!

Lidia ,Tiara si DAvid D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

copilul meu a avut bronsiolita la doua luni. Manifestari: nu a avut febra, nu a tusit, era apatic si respira ceva mai greu. Am fost internati in spital, a facut injectii intravenoase cu antibiotice, a avut regim alimentar. Dupa aceea a avut o perioada in care tot racea dar usor, usor s-a pus pe picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Baietelul meu a facut bronsiolita la 6 saptamani. Ne-am internat si noi, dar acum nu stiu daca as mai face asta. Din spital a luat un rotavirus si a facut o diaree ce a dus la alta internare, perfuzii si alte cele.
Bronsiolita este provocata de virusi si trece da la sine cam in doua saptamani. La copii mici se da antibiotic pentru a prevenii complicatiile. Ce antibiotic? Asta numai un medic iti poate spune. Daca se agraveaza este bine intr-adevar sa va internati.
Cat este de grav iti dai seama dupa frecventa respiratiei:
- usoara 60/minut sub 2 luni, 50/minut intre 2 -12 luni, 40/minut peste 12 luni
- moderata daca se depaseste acest prag, dar inca nu are semne de alterare a sanatatii
- severa peste 70/minut, geamat, deshidratare
Daca frecventa respiratiei este cea pentru forma usoara este mai bine sa nu va internati.Este bine sa numeri respiratiile in timp ce doarme. In caz contrar este bine sa va internati,mai ales daca este primul copil. Oricate sfaturi primesti tot nu poti reactiona cum trebuie, daca nu ai trecut prin asa ceva.
Oricum numai un medic poate hotara ce este mai bine. Totusi bronsiolita care apare in mod repetat poate duce la astm.
Eu l-am si botezat pe Adi la 2 luni, deci la 2 saptamani dupa ce s-a declansat boala, si nu am mai avut probleme, desi nu l-am cocolosit dupa aceea. Am facut si vaccinul la cateva zile dupa botez si totul a mers OK.
Asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi foarte tare, dar trebuie sa-l supraveghezi atenta.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Baietelul meu a avut bronsiolita chiar acum, de revelion. Tusea si haraia din piept, febra nu prea a avut. Initial, doctorul ne-a dat antibiotic, Augumentin, dar pentru ca avea si diaree (ii ies vreo patru maselute), i-am facut ampicilina injectabil, din 6 in 6 ore, plus un siropel, am uitat cum se numeste, pentru tuse. Cam in 5-6 zile s-a pus pe picioare, dar nu a mai iesit afara deloc vreo 10 zile. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Tudor a avut pina acum de 6 ori bronsiolita. De 4 ori anul trecut si de 2 ori anul acesta. Nu a facut febra niciodata, doar nasuc infundat(mai putin penultima oara cind n-a avut acest simptom), tuse si hiriiala aceea din piept.
Tratamentul a fost urmatorul (acelasi de fiecare data, doar dozele au diferit in fuctie de virsta): antibiotic Ospamox sau Augmentin (acum am gasit un articol pe net in care spuneau ca antibioticul se da doar in caz de suprainfectie bacteriana si febra prelungita, ca nu sint eficiente asupra virusului, mie mi-a prescris medicul si i l-am dat de fiecare data), Dexometazona si Salbutamol(sau Ventolyn). Pentru tuse mi-au dat Ambroxol.Aerosoli la spital am facut o singura data, in primavara cind nu raspundea la tratament. L-au vazut mai multi medici si toti au dat acelasi tratament.
Sanatate multa

P.s. vezi ca au mai fost subiecte pe tema asta, chiar si eu am postat unul, da o cautare pe forum dupa "bronsiolita" ai sa gasesti mai multe pareri de la alta mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Am uitat sa-ti spun, se recomanda ca bebe sa bea multe lichide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Multumesc din suflet fetelor pentru raspunsuri, Codrin ia Ospamox - amoxicilina, Ambroxol - mucolitic si Prednison - antiinflamator.
Nu are febra, are 34 de respiratii pe minut dar in schimb dimineata tuseste ingrozitor si elimina o secretie gelatinoasa si incolora si destul de multa.
Singurul lucru care ma ingrijoreaza este daca tratamentul este eficient pentru ca el prezinta aceleasi simptome de patru zile incoace, ce este drept o tuse mai diminuata.
Diana, mai speriat de tot, de 6 ori???
Cred ca voi innebuni!Daca stie cineva de la ce recidiveaza sau cat timp dureaza poate imi spune si mie.
Multi tuturor si sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Am inteles ca este determinata de virusul sincitial respirator, stiti cumva alte cauze ale bolii?
Mie oricum nu mi-au dat inhalator si ma intreb de ce oare?
Va pup dulce si va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ketty spune:

bebe a mea a facut bronsiolita de doua ori in iarna asta
i-am facut aerosoli si aspiratii la o clinica particulara (medlife)
prima oara de doua ori pe zi timp de trei zile, ambroxol ,prednison si zinnat antibiotic
a doua oara 6 sedinte de aspiratii si aerosoli sase zile cite una pe zi, salbutamol si prednison si fara antibiotic
se pare ca de la diferente de temperatura... nu faceti baita bebelusilor in camera de baie ! doar in camera in care va ramine peste noapte!
bebe este mai bine acum dar tot mai tuseste cam de 5 ori pe zi si are mucozitati

Mergi la inceput