Limba japoneza -HELP (2)
Raspunsuri - Pagina 8
Lia spune:
kousaku=lucru de mana
kengaku= observare,studiu
tokui kamoku=materie la care esti bun,te pricepi
kouka=cantec de scoala
nazonazono kotae ga wakaru=cunosc solutia ghicitorii(cimiliturii)
sashie=ilustratie
toode(suru)- a merge undeva departe
enkin-de departe si aproape(ca okelarii aia beologici cu care vezi si departe si aproape:P)
kounai=in scoala
PS-ne testezi?
succes la studiu!
nshiro spune:
Sar`mana, Lia
quote:
Originally posted by Lia
PS-ne testezi?
succes la studiu!
As vrea eu sa am abeletati de testare la lemba japoneza... da... n-am, sau ca sa fiu modesta, nu inca! . Astea sunt de prin caiete de renshu de shogakko ni nen sei, pe care nu m-am priceput ori sa le citesc, ori sa le traduc...
rocsana
Irimell spune:
quote:
Originally posted by Lia
nazonazono kotae ga wakaru=cunosc solutia ghicitorii(cimiliturii)
Lia, te pup cu foc pentru cuvintul asta. Nu l-am mai auzit din copilarie, de cind imi povestea bunica diverse si abia acum imi dau seama ce dor mi-a fost sa-l aud...
Revin cu intrebari de gramatica! Spor la...lupta!
floricele "Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
nshiro spune:
1.外科で 手じゅつを うける。
2.工作は 思いの 外 かんたんに できた。
3.つかい 古す。
4.かぶきは 日本の 古てんげいのうだ。
5.弱しゃを まもる。
6.一行目 を 読む。
7.細心 の ちゅうい。
8.丸太。
rocsana
Irimell spune:
Ohisashiburi!
Recunosc ca am tras chiulul in vacanta asta, dar gata...de miine sint cu burta pe carte. Voi?
Va invit din nou la lupta cu japoneza!
floricele "Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
hitomi spune:
Irimell ,mai vino cu sugestii ,din ce unghi sa mai abordam limba japoneza .Eu sunt centrata pe materia de 3Kyu .Nu ne-ai mai spus (s-au n-am auzit eu ),rezultatul tau la 3 Kyu ,cum ti s-a parut .Am deja mari emotii.Povesteste-ne din experienta ta de la acest test.
hosen spune:
salut fetelor am o mare rugaminte la voi,puteti sa-mi faceti rost sau sa-mi dati un sait unde sa intru,pentru hiraghana kataghana,si kanjy vreau sa invat suplimentar,ca daca stau dupa dragul meu sotior,inbatrinesc inainte de vreme,va rog mult de tot,daca ma puteti ajuta,imi scrieti va rog pe adresa de meil dianapopar@yahoo.co.uk saru mina
Irimell spune:
Hosen, succes la invatat. Iti scriu pe forum, pentru ca s-ar putea sa mai fie doritori...
Aici poti citi lucruri generale despre limba japoneza, apoi despre hiragana si
aici iti arata in ce ordine sa le scrii..la fel si pentru katakana...
Pentru kanji, poti incerca mai multe siteuri: www.kanjisite.com/" target="_blank">(1),www.dartmouth.edu/~kanji/index.html" target="_blank">(2), www.kanjistudyguide.com/" target="_blank">(3), www.kanjistep.com/" target="_blank">(4).
Chiar daca e greu la inceput, nu te lasa batuta. Succes!
flori cele "Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
Irimell spune:
Ceilalti, pe unde umblati? Ce e leneveala asta?
La luptaaaaaaaa!
flori cele "Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci