singereaza cineva la 14-15 saptamini?
buna, fetelor! 
ma bucur ca am si eu cu cine vorbi despre sarcina; am citit aproape toate mesajele si nu am vazut nici unul care sa spuna despre singerare (sau poate nu le-am citit pe toate); acum 3 saptamini - aveam 12 saptamini (seara de revelion
) am inceput sa singerez putin, de culoare rosu inchis; pentru ca am avut si crampe foarte dureroase, am sunat doctorita mea, dar era alt doctor de garda, care mi-a spus ca nu poate face nimic si sa astept; am inceput sa ma stresez si sotul m-a dus la urgente unde am stat 5-6 ore; acolo mi-au facut un examen pelvic, proba de urina, singe etc, plus ecografie; imediat dupa examenul pelvic am inceput sa singerez ca de la robinet, dar la ecografie mi-au spus (si am vazut) ca bebelusul inota fericit si nu avea nici o problema; asa ca mi-au dat diagnosticul de posibilitate de avort spontan (miscarriage), mi-au spus sa stau acasa, in pat, cu picioarele sus si ... no sex.
dupa sfirsitul saptaminii, adica pe 3-4 ianuarie anul asta (citeva zile de la prima singerare) - timp in care singerarea nu s-a oprit, am fost la doctorita mea; acolo mi-au facut o alta ecografie si mi-au spus ca bebeul este ok si mare pt virsta lui si sa nu ma ingrijorez, dar sa nu mai fac nici un efort; apoi m-au programat pt urmatoarea vizita pe 3 februarie ca sa am o alta ecografie (sa vedem sexul bebelusului) si alte teste de singe care se fac dupa 16 saptamini.
problema e ca sint 3 saptamini de cind singerarea a inceput si inca nu s-a oprit; este doar putin, dar nu stiu ce sa fac ...
Voua vi s-a intimplat asa ceva (singerare)? 
Raspunsuri
corneliaa spune:
Da, eu am avut asa ceva prin saptamana 12-13...dupa un eco mi s-a pus si mie diagnosticul de "iminenta de avort" si "mica decolare de placenta". A trebuit sa stau acasa cat mai mult in pat si am luat si ceva tratament cu utrogestan si....no-spa. La mine a trecut cam intr-o saptamana.
Despre sex ce sa-ti zic? Si mie mi-a fost interzis cu desavarsire. Eu de 40 de saptamani imi tin sotul la distanta si probabil ca va mai sta inca vreo 4-5 de acum inainte. Dar nu e un sacrificiu prea mare pentru ceea ce ne dorim...un bebe sanatos.
Bafta si ai grija de tine!
(40 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
Cornelia spune:
Oana, iti doresc multa sanatate!
Eu sunt insarcinta in 24 de saptamani si sangerez de la inceput (4 saptamani). Nu in cantitati mari. O data a fost mai mult. Sangele e de obicei maroniu. A fost si rosu inchis o perioada. Mi s-a spus pe rand ca am un hematom, dezlipire de placenta, placenta jos inserata, contractii. Am facut tratament cu Gravibinon si Utrogestan, Scopantil si nu mi-a prea lipsit No-spa. sangerarile s-au mai oprit din cand in cand, dar cand sa sarbatoresc "victoria" ma trezeam iar cu mici pete.
Daca medicul ti-a zis sa stai in pat, urmeaza-i sfatul (eu nu am stat nici prea cuminte
).
Stiu ce inseamna sa te trezesti zilnic si sa te intrebi daca ai mai sangerat. Am trecut prin atatea faze: de la disperare la obisnuinta si inapoi la disperare. Acum sangerez mai rar (o data-de doua ori pe sapt.) si sunt un pic mai linistita. Bb-ul e bine, colul e inchis (dar cam scurt) si tot ce trebuie sa fac e sa tin in loc contractiile (aici e o alta poveste, pt. ca dr-ul mi-a recomandat un medicament, pe care nu am curaj sa il iau).
Ma rog in fiecare zi sa duc sarcna cu bine pana la sfarsit. Iti doresc si tie, din suflet acelasi lucru. Incearca sa gandesti pozitiv (eu sunt lupul moralist). Important e ca bb este bine.
Te pup
Cornelia
(24 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
Oana C spune:
Corneliaa & Cornelia, multumesc pentru raspunsuri!!! Cel putin nu sint singura careia i se intimpla asta. Sper sa fie bine. Multa sanatate si voua si BBlusilor.
Eu iau vitamine prenatale inca dinainte de a ramine insarcinata (i-am spus doctoritei mele ca vrem un BB). Am inceput cu un tip de prenatale, dar dupa vreo 8 saptamini in sarcina doar cind ma gindeam la ele
. Asa ca i-am cerut doctoritei sa-mi dea prenatale pe care le pot mesteca; am inceput sa le iau pe astea noi si la citeva saptamini dupa, am inceput singerarea. Am citit intr-o carte despre sarcina "What to expect when you're expecting" ca lipsa de vitamina B12 poate duce la pierderea sarcinii (sau invers, vitamina B12 ajuta la mentinerea sarcinii). Noile mele prenatale nu au vitamina B12 (cele vechi aveau). Am intrebat doctorita pt un suplement de vitamina B12, dar ea mi-a spus ca nu am nevoie de asa ceva. Nu stiu ce sa mai cred ...
gabitzam spune:
Cred ca foarte multe din noi au trecut prin asta. Mi s-a intimplat si mie pe la 12 saptamani, o singerare puternica, rosie. M-am speriat ingrozitor, am ajuns urgent la doctorita, ecografie, bebe era relaxat, dormea, n-avea nici o treaba. Mi-a zis ca a fost un hematom care s-a eliminat. A urmat o saptamina stat doar in pat, Utrogestan, Garvibinon.
Gabitza si bebe Andrei
DPN 31.05.05
Oana C spune:
Chiar ma gindeam de ce doctorita mea nu imi prescrie niste medicamente sa iau pt asta; m-am uitat pe internet la Utrogestan si uitati-va ce am gasit. Vedeti contraindicatiile.
http://www.medcatalog.net/tablets/prometrium.html
Nu stiu daca Utrogestan este bun dupa ce scrie aici; o sa intreb doctorita mea.
Poate ca ma stresez prea tare ...
Va pup,
Oana 
gabitzam spune:
Aici in Romania cred ca toti ginecologii prescriu Utrogestan in cazuri de iminenta de avort sau singerari. Cel putin din ce am mai citit aici pe desprecopii, asta e impresia mea.
Gabitza si bebe Andrei
DPN 31.05.05
Oana C spune:
E 2:10am aici, asa ca merg la culcare; deh, ce sa fac, nu pot sa dorm cind iubi al meu nu este acasa; dar vine miine.
Multumesc pt toate raspunsurile si mai vb cind ma trezesc.
Take care,
Oana
15 saptamini
Oana C spune:
Am uitat: pe 3 februarie mergem sa vedem ce este; daca este fetitza, ce parere aveti despre numele Evelyn (numele de familie este Cullen)
Oana
corneliaa spune:
Vorba lui Gabitzam, aici in Romania toti doctorii recomanda utrogestanul sau duphastonul in cazuri din astea. mai toate cunostintele mele au luat si slava Domnului au copii sanatosi si frumosi. Eu una am luat aproape 3/4 din sarcina, cu mici intreruperi.
Contractii am avut si eu Corneliasi inca unele foarte periculoase pe la 20 de sapt. care s-au lasat cu internare si tratament. Au fost mai multe variante de tratament: Buscopan, salbutamol,magneziu, no-spa, etc. pana la urma am luat la indicatiile medicului salbutamol si no-spa si in 5 zile mi-au trecut! Si repaus total la pat.
Dupa cum vedeti din semnatura mea de la sfarsit...daca pana acum ma rugam sa duc sarcina pana la sfarsit, acum nu mai vrea sa vina bebelina mea.
Bafta fetele si multa sanatate!
(40 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
andrruzza spune:
Eu am luat utrogestan de la inceput pana pe la 25 de saptamani, fara a avea sangerari. Si nu are contraindicatie la sarcina, din moment ce este doar progesteron! N-am auzit pe nimeni pana acum sa stea cu sangerare fara nici un fel de tratament. Multa sanatate!
DPN 20 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"