Am o chestie care ma 'nerveaza tare de tot: de ce ne tot impartim dom'le de zor, in toate partile si in toate felurile, in olteni, moldoveni, banateni, ettzetera...ha?
Are vreo importanta asta? La serviciu cutare e moldovean, de asta gandeste incet si are parul blond si isi bate nevasta joc de "dansul", ba altul e oltean si nu-l ajuta creierasul...ce-i cu asta? Si la o adica, suntem asa de "mixati", incat nu stiu cati dintre noi mai suntem pur olteni, moldoveni, samd.
Eu de exemplu sunt nascuta in Turnu Severin (deci olteanca - la inceputul prieteniei mele cu viitorul meu sot, mama lui, nestiind ca eu mi-s olteanca, ii tot dadea cu " oltenii sunt imputiti"- ad literam...referindu-se la vecinii ei de dedesubt)...nascuta in Turnu Severin, dintr-un parinte oltean si altul hahol (ucrainean din Delta), m-am maritat cu sotul meu, care e din Constanta, si acum stam in Bucuresti - mixtura...
Ma enerveaza... defecte si calitati, bune si rele,oameni destepti si oameni prosti, etc., nu prea tin de locul unde te-ai nascut...
Suntem ceea ce am reusit sa devenim, prin noi insine, cu ajutorul alor nostri, si bineinteles, si cu o oarecare amprenta a locului nasterii...dar e bine sa vedem lucrurile pe latura lor pozitiva.