tratament toxoplasmoza reactivata
Raspunsuri - Pagina 2
papu spune:
monica,
si eu am avut igm negativ si igg pozitiv destul de mare. noroc ca am facut aceasta analiza cand avea doar 3 saptamani de sarcina (deci aproximativ 1 sapt de la fecundare). dar oricum m-am speriat destul de tare si l-am mai facut si-n alta parte (la medsana iti dau rezultatul in aceeasi zi; prima data il facusem la medicover unde era de 2 ori mai ieftin dar mi-au dat rezultatele in 10 zile). mi-au iesit la fel si am fost la parazitolog care mi-a zis ca e ok. ca daca s-a negativat igm-ul inseamna ca am avut mai demult. pt ca negativarea igm-ului de la data infectarii acute care este periculoasa dureaza cateva luni.
si mi-a zis ca nu are nici o relevanta numarul igg.
eu de-atunci am avut grija sa nu mai mananc carne mai cruda (imi placea inainte gratarul de vita in sange), sa nu mai mananc nici prin oras unde nu eram sigura de conditiile igienice.
iar dupa 3 saptamani mi-am refacut analizele si-mi scazuse igg-ul in limita normala.
asa ca eu am ajuns la concluzia urmatoare: ori avusesem cu cateva luni inainte toxo (deci recent) si abia acum scadea numarul anticorpilor, ori aveam numarul anticorpilor mai mare din cauza ca mancam mancare nu tocmai ok si organismul statea in alerta cu anticorpi mai multi. sau pur si simplu depinde de organismul fiecaruia la ce nivel ramane numarul anticorpilor.
eu zic ca sa-ti refaci analizele dupa 3 sapt min si sa ai grija ce mananci.
chestia cu reactivarea se intampla intradevar doar persoanelor care au o imunitate f scazuta datorita bolilor gen sida. asa ca n-ai de ce sa-ti faci probleme.
plus ca din cate am citit eu pe net, toxomplasmoza este singura boala la care igm-ul poate sta pozitiv pana la 1 an de zile de la data infectiei. asa ca chiar daca ai igm pozitiv e posibil sa fi trecut demult infectia acuta, asa ca in afara am vazut ca in cazul asta se mai fac tot felul de teste gen iga si altele ca sa se convinga daca e sau nu acuta.
dar daca IGM e NEGATIV atunci sigur a trecut infectia acuta si n-ai de ce sa-ti faci griji.
lexy spune:
Eu am avut pisica in urma cu 3 ani. E posibil sa am toxoplasmoza? Acum sunt insarcinata in 2 luni.
Delia spune:
Anticorpii de tip ig M sunt anticorpi ce apar in faza acuta a bolii,
deci daca ai facut boala in urma cu cateva saptamani pana la 2-3 luni, dupa care devin negativi.
Anticorpii de tip Ig G arata ca organismul a trecut prin acea boala intr-o perioada mai indelungata de trei luni.
In functie de titru se poate stabili cu aproximatie cand s-a facut boala: daca titrul de Ig G este mai mic sau echivoc boala s-a facut in urma cu mult timp.
Daca titrul e mare, germenele a fost contactat in urma cu 6 luni - 2, 3 ani, daca Ig M e negativ.
Referitor la Toxoplasma conform unor noi studii, ea poate fi contactata din nou chiar daca Ig G pozitiv arata ca ai facut boala, dar cum spune Valeria aceste cazuri sunt destul de rare.
Nu inteleg cum este Ig M negativ si are valoare mare?
Rezultatul tau este echivoc, adica aproape de pozitiv?
Oricum parerea mea este sa repeti analiza si sa ceri sa ti se specifice foarte clar titrul de anticorpi.
Fetelor cat mai departe de gust carnea insuficient preparata si spalate bine pe manute dupa ce punem mana pe cea cruda.
Multa sanatate si va pup dulce!
Delia si
Codrin
lucia_cs spune:
Monica, sa nu faci prostia de a intrerupe sarcina. Sansele ca boala sa se transmita la fat sunt mai mari numai dupa ce trece un numar mai mare de luni, in primele saptamani inca este posibil sa fie tratat fara ca fatul sa fie tratat.
Daca stii engleza iti pot recomanda niste link-uri care poate te vor linisti.
Mare atentie la curatatrea murdariilor facute de pisici!!!, sa te faca sotul tau, dar nu te sa nu mai cureti in timp ce esti insarcinata.
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
ana_nicol spune:
Buna seara,
RECOMANDARE
Tuturor femeilor care vor sa ramana insarcinate, le recomand din tot sufletul SA FACA ANALIZELE DE VIRUSOLOGIE SI BACTERIOLOGIE , inainte de a ramane.
Va pup