Disperare...arsuri infioratoare

Disperare...arsuri infioratoare | Autor: corneliaa

Link direct la acest mesaj

Fetelor....care ati avut arsuri urate de tot, ajutati-ma ca simt ca imi pierd mintile. Mai am 10 zile de sarcina pana la termen si ma lupt cu o hiperaciditate (mega as spune eu) care nu numai ca nu ma lasa sa dorm nici macar in pozitie verticala, dar mai nou in somn ma trezesc cu acidul care arde infiorator pe gat si ma innec cu el!!! Sar din somn intr-o tuse nebuna de mi-am speriat bietul sot definitiv c-o sa mor innecata in somn. Si arde ingrozitor, parca as fi baut acid clorhidric.

Da-ti-mi sfaturi ca innebunesc definitiv!!!! Nu mai dorm, nu mai mananc (am incercat sa elimin pe rand toate alimentele sa vad daca e vreunul care imi face rau) beau lapte si tot degeaba.Sunt frinta de oboseala (de nesomn) si in curand cred ca nu ma mai opresc din plans.

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lady_danielle spune:

Buna corneliaa,

Regret cele ce ti se intampla si avand in vedere ca am patit la fel (nu numai pe sarcina) as putea sa-ti spun ce m-a ajutat pe mine.

Aciditatea o aveam atat de puternica incat modificam si culoarea aurului iar dimineata aveam rani si pete de culoare verde unde stateau inelele.

Deci ce am facut, la indicatia unui nutritionist am respectat ordinea alimentelelor. Adik : fructele le mancam dimineata pe stomacul gol (mie imi plac sub forma de suc proaspat stors) iar abia dupa 30 min luam un mic dejun si cafea.

Pentru masa de pranz evitam orice este prajit in ulei (cartofi prajiti, fripturi in ulei, gogosi, etc).Am preparat la cuptor mai mult inabusit in apa sau gratar. In timpul mesei nu am baut apa sau sucuri. Mentionez ca nu beau niciodata sucuri acidulate.

F important, nu se consuma fructe dupa masa decat la 30 min(daca nu ai mancat carne) si abia dupa 3-4 ore daca ai mancat carne.

Ca snack-uri mancam popcorn facut in casa dar la microunde (fara ulei).

Sa stii ca ce am scris mai sus m-a ajutat (respect si acum la 15 ani dupa sarcina)pot sa-ti spun ca am si uitat ce inseamna aciditate.

Iti doresc sanatate si nastere usoara!

Cu stima,

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Multumesc mult pentru sfat. Eu n-am avut probleme pana la sarcina cu asa ceva....si mai corect spus pana acum cateva zile au fost suportabile. De vreo 3 zile sunt infernale.
O sa incerc si regimul alimentar, desi de cand cu ele n-as mai manca nimic.
Multumesc mult.

(39 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna Cornelia,
imi pare tare rau ca treci prin asa ceva, dar mai ai putin si scapi, si eu sunt insarcinata in 25 de saptamani dar inca nu am avut arsuri si ma rog sa nu am, eu de altfel nu am avut niciodata si nu stiu cum e, eu am dureri adica hipoaciditate, dar sotul meu are hiperaciditate si cateodata ii vine sa se urce pe pereti din cauza arsurilor, nu poate dormi toata noaptea, si il arde rau de tot,
a incercat tot felul de tratamente si medicamente , regim alimentar dar degeaba,
pe el il ajuta foarte mult merele, si salata verde cu putin ulei de masline si lamaie stoarsa, cica ii trece , incearca si tu poate te ajuta

iti doresc multa sanatate si nastere usoara si sa dea Dumnezeu sa ai ub bebelus sanatos si frumos

Adriana si bebelinul 25 +

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

La mine Rennie nu are efect, in schimb Maalox e super. Si incearca morcov ras. E f bun.

Sanatate!

lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Eu mai stiu ca sucul de cartof crud e f bun pt aciditate, dar personal nu am incercat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Ufff.. ce bine te inteleg.. Orice as manca am arsuri.. si apa daca beau.. imi vine inapoi..
Si-mi trece doar cu Maalox sau in lipsa Malucol

Daniela DPN 10 MARTIE 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Va multumesc din suflet la toate pentru sfaturi, o sa le incerc pe toate pe rand...desi as prefera sa nu mai apuc si sa nasc cat mai repede.
Pana una alta o sa iau diseara Maalox caci vad ca asta se repeta in mesajele voastre cel mai des si pe langa el o sa vad azi ce fac cu sucurile de legume sau salatele recomandate de voi.

Oricum mii de multumiri si sa dea Dumnezeu sa nu aveti parte de nici o neplacere specifica sarcinii!!!!

(39 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Arsurile astea sunt intr-adevar ingrozitoare! Pe mine ma trezesc noaptea din somn si nu pot nici macar sa mai respir... Am citit intr-o carte o metoda care a dat si la mine rezultate. In fiecare seara fac un ibric cu ceai de menta, si fara zahar, fara nimic, il pun intr-o sticluta langa pat. Si cand ma trezesc in toiul noptii iau cateva guri de ceai si imediat calmeaza arsurile, si te racoreste efectiv! Incearca si ai sa vezi ca da rezultate!

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Eu am luat in timul sarcinii ALMAGEL pentru aciditate si im ajuta.
ce-i drept l-am cumparat de la Chisinau, nu stiu daca aici se gaeste.

Lilia si printesa ei Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Se anunta un bb cu o coama impresionanta draga mea.Eu am avut aceleasi arsuri si Maria a iesit cu o coama de a ramas si lumea si mami muta.Eu am luat tot Almagel.

Andra ,mamica lui Robert si a Mariei album no1 album no2

Mergi la inceput