Cum "arata" o cearta cu sotul?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/axxa/axxa.jpg)
axxa spune:
Fetelor, incepe sa devina interesant...imi recunosc si eu barbatul printre sotzii vostri Al meu e un "mutalau", si are o privire mai ciudata...dar in rest e ok, nu ma contrazice, nu prea se baga (nu ca ar fi intelegator, ci pur si simplu de lene ), dar sa ma fereasca Dumnezeu sa ii reprosez ceva...oricum, sper sa ramanem la stadiul de "zbierat", desi...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Pe noi ne-a schimbat copilul (in bine!). De cand il avem, nu ne mai certam decat extrem de rar (si niciodata in fata lui - n-are nici o vina sa asiste la disputele parintilor). Cel putin acum, de cand a crescut si intelege aproape tot, ne este penibil, pur si simplu, sa incepem o cearta in prezenta lui (chiar daca totul se rezuma la ton ridicat). El are nevoie de echilibru si de armonie, nu de o atmosfera tensionata in casa si de parinti care urla unul la altul. Nu vrem sa-l stresam! Si, avand restrictia asta, am ajuns sa ne dam seama ca oricum n-are rost sa ne certam de la nimicuri, fie si intre patru ochi.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
![](images/user_woman.png)
Elise spune:
mda... noi, asa cum mai spunea cineva pe forum, sintem "firi mai pasionale"
N-am ajuns sa ne batem - si cred ca dintr-un singur motiv: din momentul in care l-am cunoscut l-am atentionat ca in 2 cazuri il parasesc fara sa ma uit inapoi: unul ar fi bataia.
Bataie inseamna nu neaparat sa ma calce in picioare: e destul o palma.
Am avut felia mea de tort in ce priveste bataia si nu mai accept alta. Indiferent de miza.
Deci, el a inteles ca limita mea e bataia.
Iar eu am inteles ca pot sa fac si sa spun orice, dar sa nu-i spun sa plece, daca nu vreau intr-adevar sa plece: chiar o va face.
In rest, zbieram ca disperatii, adormim spate in spate si dimineata ne trezim unul in bratele altuia. Nu sint ranchiunoasa, nici el nu e, si nici o cearta n-a tinut mai mult de 12 ore.
Elise
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
Din pacate lucrurile pot fi si mai rele. Adica mai rele decat cearta pana la violenta. Dispretul si chiar ura sunt mult mai grave.
Noi avem 15 ani de casnicie si doi copii. Ne certam cam de 10 ani, din ce in ce mai violent, niciodata nu am depasit modul verbal. Descoperim mereu noi jigniri, noi cuvinte dureroase. E adevarat ca le spunem la nervi, dar incet incet incepem sa le gandim si chiar sa le spunem si la calm, asta mi se pare mult mai grav si dureros. Si ce e mai rau e ca nu prea tinem cont de copii. Fata cea mare a asistat de multe ori la meciurile noastre, de cand a mai crescut a inceput sa intervina sa ne opreasca din injurii.
Sotul meu o un om coleric, intransigent si oarecum superior. Adica inteligent, descurcaret, corect dar si constient de calitatile lui. Eu nu-i ajung nici pana la genunchi ( in viziunea lui). Adica nu am fost in stare sa fac o cariera de succes, nici ca gospodina nu stralucesc, nici ca mama nu sunt foarte echilibrata.... De fapt adevarul e ca nervii mei sunt usor zdruncinati de desele jigniri pe care le suport si nu mai am rabdare nici cu copiii mai ales cand sunt total nefericita. El are pretentii mari de la toata lumea, cine nu e suficient de capabil sau de bataios, e demn de tot dispretul lui.
E drept ca avem si perioade bune, dar eu nu ma pot bucura de ele, pot doar sa ma prefac fericita ca sa nu stric bucuria intregii familii. In sufletul meu nu se sterge si nu se uita atat de usor cuvintele dureroase pe care le incasez, imi rasuna in urechi mult timp dupa ce le-am auzit. De multe ori el ma "binecuvanteaza" si ii trece, revine la normal si la ganduri mai bune daca eu nu ripostez, ceea ce se intampla de multe ori. Nu sunt inca capabila sa-mi iau viata in propriile maini. Nu am servici, nu ma pot intretine singura, desi am terminat o facultate, nu mai stiu sa fac nimic, poate doar sa cresc copii, sa fac mancare....dar astea nu aduc bani. De fapt asta e principalul nostru motiv de cearta. Lui i se pare ca eu stau degeaba in timp ce el munceste si aduce bani. Acum sunt inca in CIC si deja imi aminteste des ca ma intretine desi am inca venitul meu.
www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Craciun 2004
axxa spune:
Uite ca abia ce mai uitasem si mi se parea ca sotul meu isi mai revine, dar m-am inselat, evident, ca de mii de ori in 7 ani: nu s-a schimbat. Aseara am avut un scandal, el este atat de lipsit de control, ca ma simt uimita si acum de reactiile lui.
Era tarziu, abia ce ne intorseseram de la circ, si cel mic trebuia sa manance si sa doarma...dar el nu se putea calma, nu putea sa se abtina sa nu tipe si sa nu dea cu pumnul in aragaz si in ce a mai dat el, eu ii tot ziceam: "te rog opreste-te, Alex trebuie sa manance" ...el, nu. Mi-a spus (dupa ce s-a calmat) ca el nu poate sa se schimbe, ca e de acord ca are ceva probleme - psihice - si ca daca eu vreau, sa dau eu divort, ca el nu da.
axxa spune:
Uite ca abia ce mai uitasem si mi se parea ca sotul meu isi mai revine, dar m-am inselat, evident, ca de mii de ori in 7 ani: nu s-a schimbat. Aseara am avut un scandal, el este atat de lipsit de control, ca ma simt uimita si acum de reactiile lui.
Era tarziu, abia ce ne intorseseram de la circ, si cel mic trebuia sa manance si sa doarma...dar el nu se putea calma, nu putea sa se abtina sa nu tipe si sa nu dea cu pumnul in aragaz si in ce a mai dat el, eu ii tot ziceam: "te rog opreste-te, Alex trebuie sa manance" ...el, nu. Mi-a spus (dupa ce s-a calmat) ca el nu poate sa se schimbe, ca e de acord ca are ceva probleme - psihice - si ca daca eu vreau, sa dau eu divort, ca el nu da.
iren spune:
Axxa, e ceva daca a recunoscut ca are ceva defect la mansarda! De regula, cei care-s nitel tzacaniti, se cred ce-i mai sanatosi oameni!
Ar fi bine, daca tot a recunoscut, sa faca niste sedinte la psihiatru, poate l-ar ajuta...
Multa bafta, orice decizie ai lua!
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
Poze cu noi nou noute!!
Poze ian- februarie '05
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Loma spune:
quote:
desi am terminat o facultate, nu mai stiu sa fac nimic, poate doar sa cresc copii, sa fac mancare....dar astea nu aduc bani. De fapt asta e principalul nostru motiv de cearta. Lui i se pare ca eu stau degeaba in timp ce el munceste si aduce bani. Acum sunt inca in CIC si deja imi aminteste des ca ma intretine desi am inca venitul meu.
Dana,
uff ce ma enerveaza chestia asta, i-ai zis vreo data sotului tau cat costa o menajera si o babysiter ? probabil tot cat castiga el,
Smerenia este regina virtutilor.
LauraFlo spune:
Si noi ne certam la inceput. Eu tipam, el nu suporta, daca nu tipam lucrurile se aranjau mai usor. Mi-a spus :"Daca tu tipi eu dau cu pumnul in pereti". Am discutat si am renuntat la " apucaturi ".
De cand s-a nascut Daria nu ne mai certam chiar de loc. E drept ca problemele s-au mai imputinat, cariera lui merge mai bine ( a mea mergea chiar dinainte sa-l cunosc, si de aici erau ceva frustrari). Dar prezenta copilului in viata noastra ne-a facut sa intelegem ca toate se rezolva si ca se rezolva mai bine daca nu tipam si nu ne certam. Important este ca ne iubim, ca inca ne iubim, nu trebuie sa uitam asta.
Ati observat oare ce statut are femeia in Romania ? Noi suntem tineri si am prins o alta educatie ( egalitate intre sexe ....), dar am colege care castiga super bine, care stau la serviciu cand au predari pana la 10-12 noaptea, sunt apreciate, promovate,... dar cand se duc acasa sunt...servitoare. Adica, daca nu cumpara ele paine nu cumpara numeni, nu sunt intrebate daca au chef de vizite ci doar anuntate ca vor avea musafiri, sau ca vor pleca pe la prasit, cules si altele de genul.
Eu nu zic ca nu e si vina lor, ca asa i-au invatat, dar cat de normal e ?
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
ruscus spune:
interesant subiect
si noi ne certam, adica, eu tip iar el imi raspunde tare calm ceea ce ma scoate din sarite, sotul meu drag, trece foarte repede peste o cerata si "schimba subiectul" eu stau ore intregi la acelasi subiect si imi revin foarte greu
de violenta nici nu poate fi vorba, mai frica imi este de apucaturile mele
oricum incers sa ma schimb
cu toate astea, ne-am facut o regula de aur sa nu ne certam niciodata in fata altei persoane, mai ales in fata copiilor nostri
cearta, ceart dar ce dule e impacarea
numai bine
florina