Plata concediului de odihna

Plata concediului de odihna | Autor: ixxi

Link direct la acest mesaj

Am o mica intrebare: ce inseamna solicitarea platii concediului in avans? Am intrat in concediu de odihna 2004 la data de 19 dec.2004 cu continuare pana in 16 ian 2005. Am solicitat plata in avans. Data de primire a salariului este 10 ale lunii urmatoare. Eu am primit in 22 dec doar lichidarea lunii dec, nu si banii de concediu. Tipa de la salarizare a inceput sa se balbaie, sa/mi spuna ca mi/a dat lichidarea in avans si cam atat, ca banii de concediu (cel din luna ian.) ii voi primi pe 10 feb.

Nu/i asa ca am dreptul de a/mi cere banii pe concediu in avans?

ixxi si piersicuta 35+
dr Ludmila Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Legal concediul de odihna trebuia sa-l efectuezi in cursul anului 2004 si nu 2004-2005,de aceea ai primit doar drepturile pe 2004.
Daca lucrezi in unitate bugetara,nu poti primi in avans bani de concediu aferenti altui an calendaristic.
Singura greseala e ca unitatea pina la finele lunii decembrie obligatoriu trebuia sa-ti plateasca drepturile aferente anului 2004.
Ex.Daca ai 21 de zile CO banii de concediu trebuia sa-i primesti la sfirsitul lunii noiembrie,iar de la 1 decembrie trebuia sa-ti efectuezi concediul.

Mergi la inceput