col scurtat - help !

col scurtat - help ! | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

Sunt disperata ! Dr. mi-a spus azi ca am colul f. mult scurtat, ceea ce inseamna risc mare de nastere prematura (sunt abia in sapt. 22). Mi-a prescris magneziu (pe langa vitaminele pe care le iau in mod curent) si repaus la pat. Mi-e frica de nu mai pot, m-am umflat de plans.
Ati patit asa ceva sau ati auzit de asemenea caz cu final fericit ? Ce-as putea sa fac ?
Multumesc,
Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

maria, nu te mai supara ca nu iti faci bine nici tie nici bebelui. in cazuri ca al tau se recomanda repaus total la pat, asa incit uterul si bebelusul sa nu preseze pe col. nu ti-a spus cit de scurt e colul? eu stiu ca poate sa fie scurt dar daca e inchis totul e ok.

am o prietena care a avut colul scurtat si dupa 1-2 luni la pat a putut sa isi reia activitatile. acum are o fetita sanatoasa.

si eu am colul scurtat desi mi-au pus cerclaj preventiv prin sapt 14 (acum sint in sapt 31). in plus mai am si gemeni care dubleaza greutatea care apasa pe col. am indicatii sa ma odihnesc cit mai mult si sa evit statul in picioare.

la tine e cam tirziu pt cerclaj dar poate ai putea discuta posibilitatea asta cu doctorul tau. eu sint convinsa ca se poate rezolva problema ta cu mult repaos. nu mai plinge si stai cuminte ca va fi totul bine.

ai grija de tine,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Stai linistita asta e lucru cel mai importatnt pentru tine si bebelasi.Apropo doctorul nu ti dat nici o pastilutza pentru contractii?????
Un no spa macar??Si mie imi zicea dctoritza ca am colu scurtat dar la echo era bine
Stai in patuc e cel mai bine si nu fa efort ,totul o sa fie bine ai sa vezi

Laureta si Inisa mica(10 iunie 2004)

Galusca mea Inisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

In primul rand stai linistita. Sa iti spun despre mine, pentru ca faptele sunt un exemplu mai concret:
In saptamana 21, la eco mi s-a spus ca am colul scurt de 2,1 cm, asa ca am primit concediu medical; la eco dein saptamana 30 s-a mai lungit putin, ajungand la 2,8 cm, insa tot scurt fata de min. 3,3 cat este normal;
Eu sunt acum in saptamana 35+ si au inceput contractiile; am facut o alte eco, insa la un spital unde dr. nu vorbea mai deloc cu pacientii, si pe foaia de observatie a scris ca am colul inchis insa scurt, neprecizand insa dimensiunea; este posibil sa se fi referit ca este sub lungimea standard (de care eu stiam deja), sau ca datorita contractiilor s-a scurtat si mai mult; Cert este ca , conform spuselor dr, sigur mai rezist vreo 10 zile, asta insemnand sapt.37, cand nu mai imi fac griji ca o sa nasc prematur.

Asa ca avand multa liniste, intelegere si sprijin din partea celor ce te inconjoara, nici sa nu pui problema ca nu o sa ajungi la termenul probabil de nastere.
Insa sa stii ca eu, cel putin in cele 9 saptamani (21-30)nu am facut mai nimic in casa (curatenie, mancare, cumparaturi)!

Maria, sper sa am timp cand ma intorc de la maternitate sa iti trimit un PM, asa ca sa fii in totalitate linistita.

Kita si samburasul vioi de 36 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Va multumesc pt. incurajari si exemple pozitive, deja ma simt un pic mai bine. La mine problema asta a aparut de curand pt. ca in urma cu 2 sapt. colul meu era de 4 cm iar azi am aflat vestea cea proasta.

Lorelai, si eu am tot gemeni.
Laureta, dr. mi-a dat numai magneziu.
Kita, deci se poate si asa. Nastere usoara si sa-mi scrii cum te simti mamica.

Cu drag ,
Maria

Mergi la inceput