Masina de spalat vase - cine stie?
Raspunsuri - Pagina 4
Pegasis spune:
Eheeee, cine cauta, gaseste!
Am fost la Cora sa cumpar sare pt masina si am gasit si deodorantul "magic". Spilul e ca nu se vinde separat ci impreuna cu pastilele 3 in 1.
Pentru cine doreste sa cumpere: la Cora, pastile 3 in 1 de la Calgonit (oferta speciala 32 buc + deodorant) la 300.000 lei.
Si miros super, ca deja am pus deodorantul in masina!
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
poze
Freia spune:
masina de spalat vase
quote:
Initial creeata de ariciu
Am ajuns la concluzia ca pierd prea mult timp si apa cu spalatul vaselor. Vreau sa-mi iau o masina de spalat vase, dar nu stiu nimic despre ea. Ce pot spala in ea in afara de farfurii si pahare? Merita investitia? Sunt dezavantaje multe?
quote:
Originally posted by ancuzza
eu zic ca e buna si utila daca sunteti multi. eu o cam tin nefolosita pt. mi se pare airea sa o aud ca munceste un ceas pentru 2 blide...da, poti sa pui farfuriile pe 2 zile la spalt, dar ideea ma cam zbarleste...am auzit ca unele asa fac.
poti sa-i dai sa spele cam aproape tot, de la pahare, pana la oale...depinde si de programul pe care il alegi. eu o am de 3 ani si i-am dat drumul numai cand am avut musafiri. da, e super sa gasesti totul deja spalat si uscat...deci, cum ziceam, daca sunteti multi, e grozava!
si e important sa ai debit bun la apa. ca daca nu, in momentul in care spala si aia de vase si aia de haine, dus nu mai faci...
producatorii zic ca daca o folosesti cum trebuie, faci economie si la apa si la detergenti...hmmm, producatorii....
http://community.webshots.com/user/ancuzza
quote:
Originally posted by Kehleyr
Mie mi se pare esentiala. Nu as putea fara ea. Poti sa speli in ea orice, cratiti, farfurii, castroane, tacamuri, pahare. Noi suntem trei persoane si cu toate acestea ii dam drumul in fiecare zi, nu stiu cum se face ca se umple. Insa trebuie sa tii cont ca:
- iti consuma destul de mult curent electric (la detergenti nu as zice ca e prea mare investitia) si si investitia in sine este destul de mare (cam peste 15 mil)
- daca ai farfurii sau pahare cu model ti se va sterge modelul in timp, mai ales daca speli la temperatura mare -- eu am ales din cauza asta numai farfurii albe simple
- cratitile arse foarte tare nu ti le curata orice ai face, trebuie tot metoda clasica, lasate la inmuiat
Cu toate acestea, eu zic ca e o investitie foarte buna. Mie spalatul vaselor mi se pare o pierdere enorma de timp... Daca vrei sa iti cumperi una, sa alegi un model nici prea-prea nici foarte foarte. Alea mai ieftine consuma mai mult detergent si spala mai incet (peste 2 ore). Pe de alta parte nu ai nevoie nici de afisaj electronic sau 10 programe. Din experienta, eu am cinci programe (clatire, 35 de grade, 45, 60 si 70) si in 90% din cazuri il folosesc numai pe cel de 65 de grade. Sa te uiti sa aiba spatiul inauntru gospodarit bine, adica sa ai loc de cat mai multe farfurii si pahare.
The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.
Freia si Alexa
olim spune:
Si eu sunt de acord ca este folositoare.Cred ca chiar merita investitia, tinand cont de cat costa apa si detergentii.Eu cred ca este mai rentabil sa umpli masina si sa ii dai drumul la masina, decat munca pe care o trebuie sa faci, timpul si tot.
iarina spune:
mey mie mi se pare utila atunci cand ai foarte multe vase, ca in rest nu cred ca merita s-o pui in functiune pentru 4 farfurii si 3 linguri caci consuma mai multa apa, detergent si energie decat daca le-ai spala tu. Aveam in Austria, la camin, tin minte ca nu stateam decat doua persoane si n-o prea foloseam.