Relatia cu mama .Dilema mare help

Relatia cu mama .Dilema mare help | Autor: ankka13

Link direct la acest mesaj

Eu sunt fiica unica la parinti . Familie bogata , cu casa noua , apartament (pe care i l-au dat bunica-mi cand eu m-am maritat) , alta casa la tzara si 100 ha pamant personal = inca 300 ha pamant luat in asociatie . Mama si tata de cand cu firma , altceva nu mai stiu decat sa achizitioneze pamant si utilaje agricole in valoare de miliarde .
Ei si acum vine povestea . Eu m-am casatorit acum trei ani. M-am casatorit repede ,dupa 4 luni de cunostinta si am facut cel mai fericit pas al vietii mele .Toti cunoscutii si prietenii de familie ai alor mei il plac pe sotul meu si ma considera o norocoasa . Bineinteles ca asta n-am s-o aud din gura alor mei niciodata . Dimpotriva mama se simte chiar jignita cand ii mai spun prietenele ce norocoasa fata are (adica eu ) cu un asemenea sot . Sare ca arsa zicand . Eu cred ca fica-mea e o partida excelenta . Va mosteni o avere ,etc etc . Sotul meu n-a primit nimic de acasa si parintii lui sunt cam indiferenti . Dar , eu consider ca cel mai de pret lucru pe care socrii mi l-au dat este insusi fiul lor . Cu el eu pot sa-mi construiesc palate daca vreau sau sa-mi cumpar mosii si pamant . Dar pe mine nu valorile astea ma guverneaza in viata si nici pe el . La inceput de drum , cand ne-am luat , maica-mea a hotarat ca neavand nici eu nici el venituri ne va da 3.000.000. lunar pana ne descurcam si ne gasim un serviciu . Ne=am mutat intr-o chirie intr-un oras mai mare la 70 km de ai mei impreuna cu vara-mea si bunica (ap. cu 2 camere . ) Nu lucram nici unul . Eu am dat anunturi in ziar si am inceput sa meditez .De fiecare data cand mi se dadeau banii auzeam reprosuri de genul (pana acum te tineam pe tine , acum trebuie sa tin 2 )sau (fara mine ati muri de foame ) ( ai lui stau bine mersi si l-au trimis pe el sa-l tinem noi )In mare masura le dadeam dreptate sdar eram la inceput .Aceste reprosuri le-am auzit in prima luna . Daca am fi fost niste nesimtiti sa stam cu mainile in san sis a asteptam mai intelegeam .Dar ne dadeam silinta sa gasim si noi o solutie . Am ajuns dupa 3 luni de stat pe spinarea alor mei sa fac 7 milioane pe luna din ore si am considerat ca nu mai trebuie sa accept cele 3 milionae (desi mi-ar fi fost mult mai usor ). Am inceput sa refuz orice ajutor , nici macar mre nu mai duceam de acasa ,cand mergeam prin vizite si se oferea mama sa-mi mai puna cate ceva .In curand sotul a inceput sa puna bazele unei mici afaceri si cu ajutorul meu la partea cu limbile straine au inceput sa intre bani . Ne-am mutat in chirie singuri . Am cumparat mobila , calculator , laptop , televizoare . Ma rog am castigat bine de tot .Am mers in concedii .Faceam cadouri pentru ai mei ca sa le aratam ca le suntem recunoscatori .Eram tare mandrii de ascensiunea rapida si de faptul ca nun e-a ajutat nimeni in tot acest demers . Eram cu capul sus si independenti. Am crezut ca in sfarsit vor pricepe ca nu asteptam nimic de la ei . Mama nu era prea fericita de ascensiunea noastra deoarece nu mai putea sa vina sa ne scoata din rahat ca sa poata sa ne scoata ochii dupa si sa ne controleze . Acum vrem sa ne luam un apartament . Ei s-au oferit sa ni-l ia . Noi am decis ca ne vom lua un credit ipotecar si astfel apartamentul va fi inr-adevar al nostru .
Problema este ca sotul s-a mutat cu serviciul in orasul natal al meu , deci unde locuiesc si parintii mei . A primit acolo o oferta greu de refuzat . Urmeaza sa ne mutam acasa . In apartamentul cumparat de noi . Ceea ce ma nelinisteste iar , e atitudinea maica-mi.Ea interpreteaza aceasta mutare , ca si cum ne-am fi intors la ea .” Ei, tot la ale mele ati ajuns . Tot aici ati venit sa stati aproape de noi” . Desi toata lumea stie ca nu e asa . Ca sotul lucreaza acolo la o firma privata , ca eu voi intra in invatamant si ca pe langa voi continua mica afacere pe internet . Mama se incapataneaza sa spuna tuturor ca ne mutam aproape de ea ca sa ne implicam in afacerea familiei si ca sa ne ajute . I-am spus ca nu imi convine atitudinea ei si a iesit un scandal monstrous . Cum ca eu sunt nerecunoscatoare si ca nu apreciez cat munceste ea si tata ca sa-mi lase mie averea fabuloasa pentru care eu nu fac nimic si nu ma implic . I-am spus ca nu pot sa ma implic devreme ce ma trateaza ca pe un copil caruia ii traseaza sarcini si nu-l lasa sa judece singur . I-am spus ca mutatrea noastra acasa nu are legatura cu ei . Si ca vrem in continuare sa fim noi cu ale noastre , ei cu ale lor si sa pastram o relatie frumoasa , fara probleme de genul “ ti-am dat si ti-am facut” . Nu stiu ce tactica sa mai abordez sa fie bine . Saptamana viitoare ma mut si deja mama a inceput sa se bage in decorarea apartamnetului , in tot ceea ce priveste viata mea . Cum sa fac oare sa evit acest lucru /? Poate aveti povesti similare . Poate ma ajutati cu un sfat .