Unde si la cine sa ma pun la evidenta??

Unde si la cine sa ma pun la evidenta?? | Autor: Dina231

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor viitoarelor mamici! Am ajuns printre randurile voastre cu greu, dar sunt aici si ma simt foarte ferecita. Sunt din Chisinau insa la moment sunt in deplasare aici in Bucuresti pe un termen indelungat (deja stau 2 ani), de nascut planuiesc in Chisinau dar vreau sa ma pun la evidenta aici si sa trec toate analizele necesare timp de 8 luni. Nu stiu cum se procedeaza aici in acest caz, nu stiu unde si la cine sa ma adresez. Va rog mult dati-mi informatii ce sa fac, stiu ca mai am timp pana la 12 saptamni dar vreau totul de acuma sa pun la cale sa nu alerg atunci in cautarea medicului. Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nu stiu daca beneficiezi de asigurare medicala in Romania. Daca nu ai asa ceva cel mai sigur si mai simplu ar fi sa mergi la un cabinet particular de ginecologie (individual sau din cadrul unei policlinici private) si gata. Medicul te va urmari si iti va recomanda toate investigatiile necesare (analize, ecografii). Evident va trebui sa le platesti pe toate. Pentru nastere probabil va trebui sa mergi la Chisinau, altfel trebuie sa platesti maternitatea si costa ceva.

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 26 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Pentru medicul de familie nu iti trebuie asigurare. Vezi un cabinet de medicina de familie in apropiere de casa ta, mergi si te inscrie acolo, spune ca esti insarcinata si retetele si trimiterile la laborator ptr analize eliberate de medicul de familie nu te costa nimic ptr ca gravidele beneficiaza de gratuitate (bine ca in realitate trebuie sa stai la coada ca sa-ti iei medicamente gratuite sau le poti cumpara direct, iar la laborator se platesc analizele hormonale care nu se fac chiar in fiecare luna, mai mult in trimestrul doi). Iti poate recomanda chiar medicul de familie un obstetrician bun (de multe ori chiar tin legatura, sunt prieteni si isi trimit pacienti unul altuia). Cel mai probabil iti va recomanda sa mergi la cabinetul particular decat in maternitate, unde fie vorba intre noi, altele sunt conditiile si altfel esti tratat cand dai banul. Cred ca te-am ametit! Primul pas este sa te inscri la un mdic de familie si el o sa te indrume pas cu pas si o sa-ti fie mai usor. Succes!

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelau spune:

ellinia pentru mediucul de familie [u]iti trebuie asigurare medicala eu cand m-am dus la el acum fiind insarcinata mi-a cerut de la serviciu adv. cam ca platesc asigurarile de sanatate.Tu de ce crezi ca pentru anumite analize si medicamente, spitalizari iti trebuie avizarea medicului de familie.
dina 231 in Romania nu beneficiezi de asigurare medicala decat daca tu ai platit lunar la asigurarile sociale din salariu cat si firma la care esti angajata, daca nu platesti tot.....

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Asa o fi, ca la mine nu s-a pus problema de plati. Dar stau si ma gandesc atunci femeile de la tara care nu au asigurare, sau cele care nu lucreaza, n-au somaj, ajutoare sociale si asa mai departe, care sunt tinere si n-au lucrat niciodata, ele cum beneficiaza si de asistenta meidcala de familie si in maternitate? Mie nu mi-a cerut nimeni adeverinta de salariat, nici medicul de familie, si chiar fac analize gratuit in fiecare luna ptr ca am probleme cu rh-ul si la laborator e de ajuns biletul de la medicul de familie in care scrie cate sapt de sarcina am si problema cu rh-ul. In rest, cine stie, poate ca atunci cand am sa ma internez o sa-mi ceara adeverinta de salariat, chiar am sa-mi prgatesc una sa o am la mine.

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelau spune:

ca sa vorbesc mai la obiect....la incputul sarcinii am avut probleme si a fost nevoie sa mai interneze in spital la externare mi s-a cerut avd. de salariat si asta nu a fost tot pt. ca lucraez la un SRL mi-au cerut si ordinul de plata prin care sa dovedesc ca firma a platit in luna respectiva.
Ref. la medicul de familie intreba-l. Oameni de la tara femeile care nu au asigurare asta e bunavointa romanului si a lor ca asa s-au invatat sa li se dea de pomana, practic iti tine in spital din bunavointa cadrelor medical

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Sa nu uitam ca mai e si o problema de cetatenie aici. Asigurarile de stat cred ca sunt pentru cetatenii romani.
Dina231 ar trebui sa intrebi la CAS ce drepturi ai, asta daca nu vrei sau nu poti sa mergi pe sistemul privat.
Bafta!

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 26 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dina231 spune:

Mersi mult de sfaturi. Langa casa mea este un cabinet medic de familie, am sa incerc la ei. Dupa cate am intels eu trebuie sa capat fisa de observare pe baza careia eu am sa pot da analize, si aceasta fisa me-o poate da numai medicul de familie, nu ginecologul, e drept? Eu nu am asigurare, are sa ne-o faca mai tarziu, cea veche deja a expirat, poate pana la cele 12 saptamani voi avea la mana o asigurare si imi va fi mai usor. Azi mi sa spus ca la Medicover pot sa ma duc la un medic la care pot sa ma pun la evidenta dar nu stiu cat e de real, si cat e de scump acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Dina, daca esti dispusa sa-ti platesti toate analizele, poti sa te duuci la un ginecolog, el o sa-ti recomande ce analize sa faci, apoi te duci la un laborator (de ex tot la Medicover) cu lista de analize, le platesti si gata. N-ai nevoie de nici o fisa. Cand mergi in Rep Moldova sa nasti, te duci cu toate rezultatele la mana.

Daca te duci la medicul de familie (eu stiu ca gravidele au asistenta medicala gratuita indiferent daca sunt asigurate sau nu, poate sa fie si sotul, dar daca tu esti cetatean strain nu stiu care-i treaba), atunci medicul de familie poate sa-ti dea trimitere si sa faci majoritatea analizelor gratuit. Vezi ca analizele costa cateva milioane daca e sa le faci pe bani.

Medicul de familie te poate trimite si la un ginecolog la o policlinica pe baza asigurarii, sau poti tu sa mergi la un cabinet particular, platesti si gata.

Deci poti sa te descurci 100% fara medic de familie daca esti dispusa sa platesti consultatii la ginecolog si analize.

Sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dina231 spune:

Astzi mi sa spus la serviciu, ca pot sa ma adresez la Medicover, ei imi vor restitui toate cheltuielele si au o intelegere cu acest centru. Mi sa facut usor pe suflet! Mersi mult de sfaturi si de incurajare.

Mergi la inceput