Igiena dentara
Mi-am permis sa creez un nou subiect in speranta ca mai sunt si alte mamici mai experimetate care m-ar putea si ne-ar putea sfatui.
Sunt doar in saptamana a10a si a inceput sa-mi crape o plomba (destul de nouta - 6 luni) si sa ma doara sub ea.
Bineanteles ca am intrat in panica si mi-am adus la servici periuta de dinti+pasta de dinti si "operez" dupa fiecare masa ![]()
Voi cum procedati?
Luli
Viitoare mamica.
Raspunsuri
coral spune:
Felicitari pentru subiect
Nu ma incadrez la mamici experimentate. Daca ai probleme cu ploba e bine sa mergi la medic, dupa primul trimestru e posibil sa ti-o poata schimba.
La 3 luni ma duc la curatat dantura la medic. Intre timp spalat cu periuta si pasta dupa fiecare masa, ata dentara si apa pentru clatit nu lipsesc. Tot cu periuta imi frec si gingiile, doctorul mi-a recomandat sa ma masez cu degetele, dar sunt un pic mai lenesa...
La mine apar usor depozite de tartru si ca atare folosesc o periuta electrica, mi se pare mai eficienta.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
adrianafedorca spune:
si eu tot o periuta electrica folosesc dar tot se depune tartrul, acum daca m-am lasat de cafea si tigari poate se depune mai putin, in orice caz eu la 6 luni sunt la detartraj, am 2 prieteni sot sotie ambii stomatologi si nu scap de ei nici eu nici sotul mai ales ca au cabinet la noi in bloc, cel mai important mi-au spus ei este spalatul pe dint seara inainte de culcare, in timpul zile nu e chiar asa problema mare daca nu te speli dupa masa, dar seara este cel mai important sa nu uitati asta
luli ar trebui sa mergi la un dr sa te vada daca zici ca doare si eu stiu ca din trim 2 de sarcina poti merge la dentist dar cel mai bine intreaba dr ginecolog, dar nu o lasa asa pt ca durerile de dinti sunt cele mai rele, sper sa nu ai probleme multa sanatate
numai bine
Adriana si bebelinul 24 de saptamani
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
RalucaN spune:
Buna fetelor!
Eu inca nu sunt gravidutza, dar lucrez din greu
Insa, as vrea sa va spun si voua ce mi-a povestit stomatologul meu vis a vis de igiena dentara in timpul sarcinii. Mi-a explicat ca trebuie sa fie mult mai riguroasa decat in mod normal, pt. ca in timpul sarcinii saliva nu mai contine nush ce substanta care protejeaza dintii de carii si de aceea dupa sarcina multe femei se trezesc cu o gramada de carii pe care inainte nu le aveau. De vina cica e lipsa acelei substante din saliva si nu faptul ca iti "mananca" copilul calciul, cum stim noi din popor. E, orice ar fi , important e sa avem grija de dintii nostri!
Multa sanatate va doresc!
Monicutz spune:
Salut fetelor,
Din cate stiu eu, poti sa te duci la dentist si in primul trimestru. Doar ca trebuie spus ca esti gravida. Anestezia care ti-o face o face fara unul din componentele care nu sunt OK pentru bb si totul e in regula. Si nici radiografii nu-ti fac daca le spui ca esti gravida.
Oricum, de mers poti sa mergi.
Eu am fost si asta mi-a facut, o anestezie diferita de cea pe care o facea de obicei....si care nici nu prinde asa de bine ca aia normala.
Va pup