Va rog sa-mi spuneti daca pot sa primesc vreo indemnizatie de maternitate daca sunt la doctorat cu frecventa si am bursa neimpozabila.La salarizare la facultate mi-au raspuns favorabil. Insa la casa de pensii mi-au spus ca nu pot primi aceasta indemnizatie sub nici o forma.Eu as fi vrut sa platesc personal acest impozit ,dar mi s-a spus de asemenea ca acest lucru nu se poate. Mentionez ca sunt in concediu fara plata pe durata studiilor, adica de la 1 ianuarie 2005.Exista vreo posibilitate? Multumesc
Mai nou vor primi indemnizatii si persoanele neasigurate in sistemul public de pensii.
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
Conform legislatiei actuale nu exista decat varianta contractului individual.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Am fost din nou la serviciul salarizare la universitate pentru lamurire.Aici mi-au spus ca pot primi indemnizatia daca am cotizate cel putin 6 luni, deoarece din bursa se opreste deja somajul si sanatatea.Inseamna ca e bine.Multumesc
Nici somajul nici sanatatea nu au legatura cu ceea ce spui tu. Este vorba de asigurari sociale care sunt pensie suplimentara respectiv contributii privind asigurarile sociale. Daca acestea nu sunt platite atunci se poate considera ca nu ai asigurare sociala. Ceea ce spui tu iti da dreptul pentru ajutorul de somaj respectiv nu platesti spitalizarea in caz de spitalizare (cu cateva exceptii) sau ai dreptul al medicamente compensate (care si astea se vor scoate in viitorul apropiat dar nu are legatura cu maternitatea, cic sau pensie.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro