mamici de ianuarie - februarie (77)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Patricia, burtica mea e MARE, toata lumea ma intreba daca nasc miine-poimiine? si eu mai am o luna clar! am masurat-o si are 108 cm la circumferinta cea mai mare. voi pune in curind o poza cu ea la album la luna a 8-a, ca de simbata intram in a 9-a si cine stie cit se mai face! Dr-ul ne-a estimat cam 4 kg la nastere, deci de aceea nu ma mai mir, iar daca l-ai vedea pe sotul meu care are 102 kg si 2.02m innaltime si nici eu nu-s mica deloc, te-ai lamuri ca nu poate iesi altceva din noi 2

asa ca, nu-mi ramine decit sa sper ca o sa am pe unde sa-l scot pe bibisor al nostru

Eu si bibisor sapt. 35
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabriela9 spune:

Va multumesc pentru toate urarile si mi-e dor de vremea cind aveam timp.
Problema mea cea mare este ca am foarte mult lapte (in afara de ce suge BB-lina, ma mai mulg de vreo 500ml, iar sinii imi sint o rana pentru ca tot tari si umflati ramin). Mamicutele care ati nascut, ati patit asa ceva? Eu deja sint disperataaaaaaaaaa! Mi-e frica sa nu ajung la dr.
Va pup, felicitari proaspetelor mamici si mult noroc viitoarelor mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ixxi spune:

Fetele care au nascut deja... la primaria carui sector se declara copilul, cea unde aveti domiciliul, sau cea unde este spitalul, si ce acte trebuiesc?

ixxi si piersicuta 35+
dr Ludmila Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Ixxi, mai jos ai toate detaliile necesare:

Declararea si inregistrarea nasterii

Inregistrarea nasterii
Se face la Oficiul Starii Civile, la Biroul de Inregistrarea Nasterilor din sectorul in care domiciliaza parintii. Daca acestia au adrese diferite in buletinul/cartea de identitate, atunci copilul este inregistrat la adresa la care sta mama.
Inregistratrea se face pe baza declaratiei verbale, cu prezentarea urmatoarelor documente:
- certificatul medical constatator al nasterii intocmit pe formular tip, avand un numar de inregistrare, data exacta, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
- actul de identitate al mamei;
- certificatul de nastere al mamei - daca este divortata sau necasatorita;
- certificat de casatorie;
- declaratia de stabilire a numelui copilului in cazul in care parintii au nume de familie diferite;
- actul de identitate (buletin/carte de identitate, pasaport etc.) al declarantului nasterii in situatia in care parintii copilului nu sunt casatoriti;
- certificatul de casatorie al parintilor.

Termenele de declarare a nasterii

Copilul trebuie declarat in termen de:
- 15 zile de la nastere, daca copilul se naste viu si este in viata.
- 3 zile de la nastere, daca copilul s-a nascut mort.
- 24 ore de la deces, daca copilul s-a nascut viu dar a murit in primele 15 zile.
- Daca declararea nasterii se face la mai mult de 1 an, pentru a se efectua inregistrarea este necesara o sentinta judecatoreasca.
- Daca nasterea nu este declarata in termenele prevazute de lege persoanele care aveau obligatia sa faca declaratia sunt sanctionate cu amenda.

Oana si comoara 34+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Si daca nasti in alt oras decat cel in care ai domiciliul stabil, unde trebuie inregistrata nasterea? Trebuie sa se deplaseze tatal in orasul cu domiciliul stabil pentru declararea copilului?

Mona, 40+ sapt, DPN 10 ian. 2005
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj
http://community.webshots.com/user/monicabologa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

BUna, buna!!

Vad ca din ce in ce mai multe burticute se transforma in bebelici si bebelice! Tuturor galustilor si mamicilor !!

Simonica mama ce faci??

Ma bucur tare ca tu care erai asa neincrezatoare ai devenit fan dr.Tutunaru! Cred ca tuturor ni se intampla si sunt fericita ca mi s-a intamplat imediat dupa ce am vazut prapastia si imediat ce ma prabuseam m-a salvat MANA DR UNIC!!!!E minunat , nu?
Uneori stau si ma gandesc daca e real sau nu!

Shobo cum ti- a devansat mama draga asa mult data?? La mine este 9 februarie si nu as vrea sa ma mute catre sfarsitul lui ianuarie ca nu apuc sa termin treaba!!!

Am luat azi si analizele si nu scrie nicaieri de streptoc daca a fost gasit sau nu- explicatie: din moment ce nu e specificat ca prezent inseamna ca e absent!!!!!!!!! Asa ca mama draga nu te enerva!!
Intrebarea mea , prin sotul meu , care a ridicat respectiva analiza si care normal ca era nedumerit: dar de unde stie dr. meu ca a ffost cautat , adica s-a facut analiza respectiva sau nu? Acelasi raspuns logic!!
Dar in schimb m-am pricopsit cu o candida! Asta la analiza de secretie din col!
Am citit acum ca se pare ca e o problema mai generala si se datoreaza schimbarilor de ph- de fapt si tipa de la laborator tot astaa mi-a spus ca e cea mai frecventa si ma rog , bla , bla! Numai ca nu am chef sa iau antibiotic!Ma rog cred ca daca sunt gat si celelate analize pana vineri merg vineri dimineata o fuga la DR.IREAL sa vedem ce zice!!
Nici nu am timp sa ma gandesc la nasteresi deocamdata alternez clipele de frica si ingrijorare cu cele de liniste totala gandindu-ma ca daca m-a salvat din momentele grele , grele de la inceputul sarcinii ma va salva si acum!

Pupicei si pentru cei care au mai ramas inca in burticei!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu am domiciliul in alt oras decat Bucuresti, sotul are buletin de Bucuresti (Sector 2) si pot sa va spun ca de la spital am fost indrumati spre PRIMARIA UNDE ESTE SPITALUL, adica, nascand la Municipal, Dragos a fost inregistrat si i s-a dat certificatul de nastere de la Sectorul 5, la Casa de Casatorii.

bebe Dragos si mamica Lali

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Lali, sa stii ca am mai auzit o situatie similara...eu am citat ce scrie pe pagina de la Active Center (dealtfel, in general, o foarte buna sursa de informatii)...

Oana si comoara 34+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

Simona,

spui ca ai avut f.mult lapte si ti-e frica sa nu-l pierzi deja...lactatia se regleaza in functie de "cerere"...deci pune-ti minunatia de bb la san ori de cate ori cere si vei simti reale imbunatatiri !...Ideea este sa nu te panichezi...laptele tau este cel mai de pret bun pentru bb-lina ta !

Alina,

Eu cred ca exagerezi cu pompa...cum iti ramn inca 500ml/la fiecare masa ?!...Vezi sa nu-ti suprastimulezi secretia lactata !...In general asta se si intampla in primele saptamani post-partum (pana la reglarea "cerere-oferta" ) Un dus cald-fierbinte pe sani ii "inmoaie" si-apoi te poti mulge f.usor...cand sanul este complet golit este moale, nu poate sa ramana tare !...

Lali,

E perfect ca ai incredere in dr ta . Asta conteaza f.mult ! Eu credeam ca ne intrebai pe noi celelalte ce parere avem...am simtit putina deruta...de aceea m-am si grabit sa-ti raspund...incercand sa te linistesc...scuze pt inadvertenta !...Dragos e o mandrete de baiat ! Micul blond ...pai e normal ca a "iesit" asa caci nici voi nu sunteti...bruneti !

Pupici si sanatate la bb-i vostri,

s PATRUZECI PLUS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Merci Lali si Amaya pentru raspuns, m-am mai linistit.

Mona, 40+ sapt, DPN 10 ian. 2005
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj
http://community.webshots.com/user/monicabologa

Mergi la inceput