proprietar versus chirias

proprietar versus chirias | Autor: Babee

Link direct la acest mesaj

Aceasta este intrearea pe care mi-o pun.Cine are dreptate, proprietarul sau chiriasul?
Noi locuim intr-un apartament inchiriat de la persoana particulara.S-a facut contract la notariat, deci totul este legal.Cand am preluat apartamentul era intr-o stare jalnica dar mie imi placuse zona(stau la 5 minute de fostul palat regal).Am varuit, vopsit, pus una alta totul bine si frumos.Proprietarii(niste batrani) au fost multumiti, ce facusem noi ar fi fi costat mii de euro.Bun...anul trecut s-a defectat instalatia de la toaleta.Sotul meu nu se pricepe asa ca ne-am pus sa cautam instalator.Intre timp vecinii de jos s-au plans proprietarului ca se aude zgomot de la toaleta si s-au infiintat sa se ia de noi.Nu facusem noi nimic practic, si dupa ce m-au 'certat' ca folosesc de multe ori toaleta(eram insarcinata si se daduse drumul la robinet rau) a pus domnul o garnitura si gata..nu au mai fost probleme.Noi le-am propus sa schimbam tot la toaleta-instalatia este foarte veche.Dansii sa plateasca obiectele si noi manopera(ne ajuta tatal meu).Dupa o luna au spus ca ei nu au bani(70 euro) si ca nu pot.Bun..nervi..stres..asta e.
Acum s-a defectat boilerul.Am chemat instalator(si ne-a luat 150 euro numai ca s-a uitat sa vada ce are)...si trebuie schimbat(este foarte vechi).Baie fac cu ibricul(vorba vine).Incalzesc apa pe aragaz si ne facem baie..si copilului.Nu vrea nici acum sa plateasca bolerul.Eu ma vad in situatia urmatoare:boilerul nu costa decat 100 de euro, dar manopera aproximativ 400..asta ar fi cam 500 de euro.E foarte mult..si eu cum sa bag atatia bani intr-o casa care nu este a mea.Sotul meu e satul de proprietari si nu are chef de certuri , vrea chiar sa dam banii si sa avem liniste.Cum e posibil asa ceva???Nu exista nici o lege, nimic??
va rog frumos invatati-ma si pe mine ce sa fac/spun ca asa nu se poate.Noi numai sa facem in casa asta si plecam cu ce???

'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'

www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luniAlbum2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret

Gabriela si Phillip (6.02.2004)