Dilema

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Va multumesc din suflet pt interesul vostru si binenteles pt ajutor.
Ma aflu de 3 saptamini la mama mea, mi-am revenit cit de cit, am inceput terapie si la psiholog si el...nu ma slabeste deloc.
Simt ca prezenta lui ma irita, sincer...nu cred in schimbarea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Eu as face o mica precizare apropo de ce au zis fetele. Dupa parerea mea e foarte probabil ca el chiar sa sufere cu adevarat, sa nu se prefaca. Si al fel de adevarat este posibil sa fie si faptul ca VREA sa se schimbe.

NUMAI CA NU POATE!
Asadar, nu depinde de el si, prin urmare, cu atat mai putin de tine.
Asa ca daca vreodata sa zicem ajungi la concluzia acesta ca nu se preface, NU TE INTOARCE INAPOI pentru atata lucru. Nu te ajuta cu nimic intentiile lui bune si suferinta de acum, fie ele cat de sincere.

Trebuia sa te aprecieze ca acum, cand erai a lui, cand NU A STIUT SA TE APRECIEZE!
Pentru mine e limpede ca nu din rea intentie ci din, cum am mai subliniat cineva, din inferioritate, datorita spiriitului sau prea putin evoluat.

Deci, eu te-as ruga, ca pe sora mea, chiar daca acum sau mai tarziu, chiar si dupa divort el va fi alt om decat cel cu care ai fost casatorita, adica bland, umil...NU TE LASA PACALITA.
Cand va fi sigur iar te tine, ca esti a lui VA REDEVENI CEL CE A FOST!
Fiindca este peste puterile lui sa te aprecieze CAND ESTI A LUI, cand i-ai fost devotata. El este foarte probabil ca te va regreta mult timp, si poate chiar SINCER, dar asta SA NU TE INDUPLECE !!!
Pentru ca el, daca te vei intoarce la el, nu peste mult timp va reveni la vechile naravuri. Pentru ca nu este un om suficient de inteligent CA SA INVETE din greselile trecute. Si marturie stau sansele ce i le-ai acordat de atatea ori ( asa cum bine sublinia cineva, nu doar cand v-ati despartit ci de fiecare data cand ai trecut cu vederea modul utrat in care te trata pe tine, sotia lui, pe care doar acum o regreta).
Da, mila de el, poate sa iti fie, nu zic, nu, si mie imi este mila.....de INCAPACITATEA lui de a se fi bucurat de sotia lui si de a fi respectat-o cat a avut-o langa el neconditionat.
Acum insa important este SA ITI FIE MILA DE TINE!
Daca el e o cauza pierduta ( caci dupa ce gen de om il vad eu a fi la fel ar fi procedat cu oricare alta femeie si probabil ca la fel va proceda si mai tarziu cu alta daca se va recasatori) SALVEAZA-TE MACAR PE TINE!
Nimeni nu iti va ridica statuie (si cu atat mai putin el) daca vei sta langa el de mila, fericindu-l pentru scurt timp si suferind aceeeasi relatie umilitoare si neimplinita si indurandu-i infidelitatile.

Viata e prea scurat ca sa ti-o irosesti langa el! Tu nu i-ai facut lui ce ti-a facut el. Tu ai fost o femeie onesta. Meriti macatr de caum incolo liniste si fericire!
Mult succes!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

draga mea, el se comporta asa pentru ca simte ca nu-i mai apartii. barbatii (nu toti) au chestia asta, cum ca femeia e un fel de bun in proprietatea lor. acesti barbati nu au in creier si notiunea de respect fatza de femeia lor, de unde si ideea ca ea le apartine asa cum le apartine telefonul mobil din buzunar. atita timp cit il au si il controleaza, nu se sinchisesc prea tare, dar cum il pierd - incep sa se zbata sa-l recistige, pentru ca apoi iar sa-si piarda interesul pentru lucrul respectiv. si tot asa...

eu zic ca ai inghitit prea multe. mai ai grija si de tine, ca el sigur va gasi, pina la urma, alta femeie pe care sa o aiba "in proprietate".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

impresionanta povestea ta... eu nu cred ca as fi rezistat atit.

Elise

Mergi la inceput