antibiotic in sarcina????

antibiotic in sarcina???? | Autor: mika1

Link direct la acest mesaj

scuze ca ati vorbit, razvorbit si tot asa despre subiectul asta, dar din pacate la timpul potrivit nu am citit si iata-ma in fata faptului implinit: sunt f racita si medicul mi-a zis sa iau antibiotic.
ampicilina sau penicilina V.... Voi ati mai luat? ca nu stiu cum sa-mi treaca raceala asta si mi-e frica ca nu ajunga la bebe.

sau macar dati-mi linkul sa ma duc sa citesc direct de acolo....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Eu am facut infectie urinara in saptamana 15 si m-au tzinut in spital si mi-au dat Amoxicilina.
Ei ziceau ca e ok si ca e permisa in sarcina!
Sper ca asha si e. Acu am 24 saptamani si la eco bebe pare ok. Oricum am citit si pe net ca sunt unele admise in sarcina!
bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Poti lua linistita, ambele sunt permise in sarcina!

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Eu am luat Amoxicilina prin saptamanile 3, 4 sau 5(nu stiu exact) si nici nu stiam ca sunt insarcinata.Apoi am facut o faringita prin saptamanile 21-22 si am fost mai mult decat obligata sa iau antibiotic(Ampicilina).Dr. Tutunaru m-a asigurat ca nu afecteaza BB-le!Insa sincer chiar port o teama in suflet!

Clio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika1 spune:

multumesc fetele!

daca nu-mi trece pana diseara iau ampicilina, ca mi-e frica sa nu-mi afecteze bebele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameron spune:

Eu am luat Augumentin (la recomandarea medicului) - 3 zile dupa amniocenteza, 3 zile dupa cerclaj.. si 2 zile la o raceala ( imi era teama de eventuale complicatii deoarece aveam o bronsita cronica).
Sper ca bebe-ul e ok..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Mika, eu nu am vrut nici in ruptul capului sa iau antibiotic, desi facusem febra 38/5 si dr. imi spusese sa iau ampicilina fara grija...M-am tratat cu tot felul de leacuri, insa nu a tinut...dupa 5 zile, am facut iarasi febra.Cand l-am sunat pe dr.Tutunaru si i-am spus ca am facut iarasi febra si ca nu am luat antibiotic, mai ca nu mi-a zis ca sunt nebuna!!!

Clio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si eu am luat amoxicilina prin luna a 5-a si n-au fost probleme

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylino spune:

Eu am facut penicilina injectabil pe la 4 luni si inca doza foarte mare. Am facut 5 injectii cate una la 5 zile. Din cate stiu sunt multe antibiotice care se pot lua in timpul sarcinii, dar numai la recomandarea medicului.
24 sapt.-DPN 03.05.2005-CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Eu am luat la prima sarcina Augmentin pentru o infectie urinara, iar dr. mi-a zis ca am fost norocoasa ca raspundea la amoxicilina. Bebe a fost Ok.
Exista insa si antibiotice nepermise, trebuie neaprat discutat cu medicul de familie SI medicul ginecolog inainte de a incepe sa iei tratamentul.
Ai grija ca exista anumite infectii la care este muuuult mai bine sa iei antibiotic decat sa le lasi sa isi faca de cap (de ex. infectii urinare sau toxi-infectii alimentare).

Sanatate maxima si sarcina usoara!

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2

Mergi la inceput