Buna tuturor!
O sa va descriu pe scurt situatia ca sa nu irosim timp si rabdare pretioase... Ne aflam in SUA, iar prietenului meu urmeaza sa ii expire pasaportul in iulie a.c. Asta dupa ce i-a fost prelungita valabilitatea o data in 2001. El a primit rezidenta provizorie (pe 2 ani) care expira in iunie 2006 cand urmeaza sa solicite rezidenta permanenta.
Cum se poate proceda in cazul acesta? Va trebui sa mearga personal in Ro pt un pasaport nou, se poate sa delege pe cineva acolo sau doar atunci cand va dori sa mearga in Ro va trebui sa ceara pasaport provizoriu?
Multumesc!
Buna,
si noi am fost intr-o situatie asemanatoare si am delegat pe cineva din tara sa se ocupe de pasapoartele noastre. daca pasaportul prietenului tau este de tip nou (si probabil ca nu este; nu stiu exact cind a aparut tipul nou de pasapoarte, dar cred ca dupa 2001) atunci se poate prelungi la un consulat roman din SUA.
procura pentru ca cineva din Romania sa se ocupe de pasaport am facut-o la Consulatul Roman din Chicago. Poti sa te uiti pe pagina de web a consulatului roman care este in zona ta. Noi am luat legatura cu dl. viceconsul Ilie Farcas din Chicago. A raspuns foarte prompt la toate mesajele noastre e-mail si am obtinut procurile in aceeasi zi.
bafta,
Oana
Iti multumesc, Oana!
Am cautat pe net si se pare ca apartinem de NY...