MALI DROZD...un pic mai pe larg
Citez din cartulie:
"daca mincam numai sa ne potolim foamea si digestia, asimilarea eliminarea si metabolismul sunt in ordine, nu este nici un motiv pentru a lua ingreitate. restabilirea echilibrului este suficienta pentru a incepe sa slabesti. O DIGESTIE INCORECTA FAVORIZEAZA OBEZITATEA SI IMPIEDICA FOLOSIREA CORECTA A ALIMENTELOR SI, CA REZULTAT FAVORIZEAZA SRESURILE.am observat deja ca hidratii de carbon- polizaharidelealtfel zis, produsele feculente sint digerate de catre fermentii ce se contin in saliva si ca proteinele (prod de origine animala) sunt digerate de catre sugul secretat de stomac.Or ele sunt incompatibile: sucul gastric impiedica actiunea salivei.
ESTE IMPOSIBILDE A DIGERA BINE IMPREUNA PROTEINELE SI POLIZAHARIDELE.
PRODUSELE FECULENTE SI LEGUMELE TREBUIE BINE MESTECATE.
FRUCTELE SE MANINCA SEPARAT.
PROTEINELE SI POLIZAHARIDELE TREBUIE INTRBUINTATE IMPREUNA CU LEGUMELE VERZI.
in concluzie e necesar sa separam alimentele necompatibile pentru a le digera corect.
Reguli
1. dupa o masa cu proteine asteptam 4 ore pentru a minca feculente sau legume.
2. dupa o masa cu feculente asteptam 4 ore pentru a minca proteine sau fructe
3. dupa o masa cu fructe asteptam 2 ore inainte de a minca proteine feculente sau legume
4. daca mincarea din proteine sau feculente contine mai mult de 30%de materie grasa se asteapta 7 ore pt a minca altceva.
Reguli de combinare
1. Proteinele se combinacu legumele si nu se comb cu feculentele
2. Feculentele se combina cu legumele si nu se comb cu proteinele
3. Materiile grase retin digestia
4. Frictele nu se combina decit cu fructe
Deci sunt strict interzise combinatii de genul:
- piine cu brinza/carne/peste/oua
- paste fainoase cu paste fainoase/carne/peste/oua
- orez cu brinza/carne/peste/oua
- cartofi cu brinza/carne/peste oua
- fasole cu brinza/carne/peste/oua
- faina cu brinza/carne/peste/oua
fructe cu faina/carne/peste/oua
Este bine sa se adauge tarite in alimentatia zilnica, se incepe cu o lingura mare de tarite pe zi, apio se trece la majorarea progresiva a cantitatii, cu o lingura la fiecare 3 zile. Doza ideala zilnica 4 linguri.''
Va spuneam ca sint si niste condimente. Astea se presara pe mincare si contine ienibahar,mustar,coriandru,cimbrisor,isop,chiman,sofran indian,boia dulce, boia iute.Toate aste sunt pisate, dar nicaieri nu se specifica proportia in care sunt utilizate, asa ca presupun ca sint cantitati egale.
Cam atit in citeva cuvinte despre metoda asta... eua am inceput de astazi, sa vedem ce o iesi....
Dana & Anisia
Raspunsuri
Laura V. spune:
Am o prietena care tine regimul acesta in fiecare an, de cate ori ia proportii. Nu stiam de tarate si condimente, dar in rest ea asa tine regimul. Pana la 12,00 nu manaca decat fructe, intre mese face pauza 3 ore si nu bea apa min. 1 ora dupa ce mananca iar dupa ora 20,00 nu mai mananca nimic. Nu mananca decat graham si o lingurita de zahar la cafea dimineata sau un cubulet de ciocolata - daca nu faci exceptii rezultatele se vad dar nu asa de repede, cam dupa 1 luna, dar dai jos cateva kg si apoi daca incepi sa mananci amestecat nu pui la loc prea repede. O curiozitate: la acest regim ai voie sa mananci slanina cu graham pana pocnesti(slanina nu trebuie sa aiba nici o suvita de carne sau ai voie sa mananci smantana, dar nu ai voie sa te atingi de branza. Pupici
Otilia spune:
Pai dar asta-i tot una cu metoda Montignac!!!...
Ce ciudat!...
Cine pe cine o fi imitat?
Eu una cred ca Montignac a descoperit metoda asta mai demult, e cunoscut in toata lumea...
In plus exista cartulii unde explica tot, nu-i nevoie sa cumparati nu-stiu-ce kit cu tot felul de condimente la preturi exorbitante!!!
In plus e ciudat ca nimeni nu a auzit inainte de aceasta Madame Mali Drozd... si pe net este inexistenta!
Cine stie ce escrocherie o mai fi si asta?!...
Cit despre metoda MONTIGNAC, este foarte buna si eficace, asta este cunoscut deja pe plan mondial!
Si eu am aplicat-o cu rezultate excelente!!!
Iar cartea cu metoda Montignac se gaseste peste tot, Rodica a cumparat-o de la o taraba.
@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)
Otilia spune:
Si inca ceva: Montignac a publicat prima carte despre aceasta metoda de regim disociat in 1992, daca nu chiar mai demult:
Mettez un turbo dans votre assiette (12 mars 1992) de Montignac
Asta e doar ce am gasit eu, dar poate ca a scris chiar si mai inainte. Eu am gasit 29 de titluri doar in limba franceza... dar a fost tradus intr-o multime de alte limbi...
@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)
Rodica spune:
Bine ca avem acest site sa ne mai lamurim si noi, unde-s puterea creste!
Cred ca este vorba despre o varianta a regimului disociat, si ce este de retinut in rezumat: nu le amestecati si asteptati sa se termine digestia( in 4 ore) !!!
Condimentele sunt bune, mai ales ca (am mai citit) mancarea picanta accelereaza arderile.
Multumesc Indra pentru toate lamuririle si tine-ne la curent cu progresele facute!
Mult succes la slabit fetelor, si ... sa fim suple
SI IUBITE!!!
Otilia spune:
Rodica draga,
Ce-ar fi sa pui si tu aici niste pasaje din carte, sa stie si fetele ce trebuie sa manince si cum ca sa-si mentina silueta...
As pune eu, dar tie iti e mai usor, daca ai cartea in limba romāna...
Sau nu-ti mai place? Ai abandonat?...
@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)
Rodica spune:
Cu mare placere, dar intru pe internet de la servici, cand sunt in tura si tre' sa prind momentu'.
Am incercat si de acasa dar incarca foarte greu pagina, si mai e si factura la telefon care ma amoara.....
Dar am sa incerc pe saptamana viitoare....
Rodica spune:
Pe la Universitate, in pasaj, la cei care vand tot felul de carti, gasesti cartea, Monelu