INTREBARE URGENTA!!!!!!!

INTREBARE URGENTA!!!!!!! | Autor: geta_sava

Link direct la acest mesaj

Va rog foarte frumos daca ar putea cineva sa ma ajute.
Am angajare din anul 2000 fara intrerupere pana acu si acu sunt insarcinata in luna a 6a data nasterii ar fi cam pe 8-9 aprilie 2005. Problema care s-a ivit si pentru care solicit ajutor este urmatoarea:
La societate sunt deja 8 pers care primesc CIC si suma care li se plateste lor depaseste cas-ul pe care il platim noi deci avem bani de recuperat de la Casa de Pensii. Problema mea este ca conducerea ameninta ca nu va mai primi cereri de CIC si deci nu voi putea beneficia de acest drept desi stiu ca nu este legal si ca as putea f usor sa ii actionez in instanta.
Intrebarea mea ar fi daca ar exista vre-o posibilitate sa iau acest CIC direct de la Casa de Pensii sa depun acolo dosarul si sa nu mai am legatura cui societatea.
Daca ar putea sa ma ajute cineva as aprecia ff mult mai ales ca problememle la servici sunt ff serioase si incep sa fiu disperata!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Sunt obligati sa iti primeasca cererea. Sumele reprezentānd prestatii de asigurari sociale platite de angajator asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acesta īn luna respectiva, se recupereaza din contul asigurarilor sociale de la casa teritoriala de pensii īn raza careia se afla sediul acestuia, conform prevederilor art. 27, alin. (2) din Legea nr. 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.
Oricum, potrivit art.133 din Legea nr.19/2000, poti depune solicitarea pentru CIC si la Casa de pensii.

Mergi la inceput