Ecografia 3D- rog lamuriri

Ecografia 3D- rog lamuriri | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Se apropie momentul cand sotia mea ar putea face o ecografie 3D si am o nelamurire. Am vazut (inclusiv aici) multe fotografii provenite de la un astfel de ecograf. Sunt extraordinar de clare, de reale. Asa arata o ecografie 3D? Pentru ca am auzit ca nu-i chiar asa (sau nu peste tot), ca de fapt nu-i mare diferenta cu una normala, dar se numeste 3D, etc. Eu vreau sa fie cum am vazut aici, poza, nu niste umbre care sunt interpretate de medic si, da, vezi si tu ceva, acolo...Cine a facut asa ceva, imi poate spune si mie unde? Daca exista? Multumesc mult!

http://community.webshots.com/user/tora97

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Centrul Diagnosis vezi www.diagnosis.ro dr Iosup si Pop Adrian. Pot sa iti spun mai multe vineri seara ptr ca eu vineri sunt programata la o astfel de ecografie pentru primul trimestru de sarcina.
Se mai fac si la Centrul Medical Unirea si la sanador(stu eu dar probabil ca mai exista o gramada de alte loccuri unde se fac).

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

In ceea ce priveste imaginea, da, asa este. Vezi copilul ca intr-un film sepia (parca asa erau pozele alea galbui de pe vremuri). Dar il vezi clar, neindoielnic. Poti sa-i recunosti toate membrele. Masuratorile se fac numai pe 2D, adica niste umbre pe care le masoara medicul, cum zici tu.

lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu am facut ecografie 3d si 4d. La Diagnosis nu se fac eco 3d. Eu am fost la dr Iosup de 2 ori si vi-l recomand din toata inima. Ei nu fac acolo eco 3d.

Pentru ecografie 3d si 4d am fost la Mediplus, insa mai e un aparat si la Sanador.
Ce pot spune este ca la 25 de saptamani mi-a facut poze 3d cu fata copilului, am primit si un CD cu miscari in timp reali ( 4d) si se vedeau foarte clar trasaturile, iar cum ca am nascut imi dau si mai mult seama ce poza reusita a fost.

Crinuta si micutul Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu mai inteleg nimic. Monica face vineri o ecografie 3D acolo unde Crinuta stie ca nu au asa ceva. Astept vineri sa vad ce a facut Monica. Saru'mana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Este simplu. Dr. Iosup si dr. Pop fac ecografii 2D. Li se spune "morfologice" pentru ca pot sa vada eventualele anomalii ale morfologiei (formarii) fatului; aceste eco sint gresit numite 3D, ele sint de fapt 2D si se fac la CM Unirea, Diagnosis etc.

Eco 3D face dr. Poiana la Mediplus. Are un aparat special care seamana in mare cu cel 2D, dar adauga in plus ..."lumina" - a.i. se vad clar trasaturile copilului. Este mai mult o "fitza" sa faci 3D, pentru ca d.p.d.v. medical nu da mai multe informatii decit 2D, dar ai bucuria de a vedea fatza copilului - de aceea e mai spectaculos sa faci 3D dupa saptamina 25, cind copilul e format.

Scopul ecografiilor 2D e sa vezi daca fatul are malformatii grave si sa poti interveni (avort terapeutic).
Scopul eco 3D e sa ai o poza si un filmulet frumos cu bebe in burtica. Adica daca ai facut 2D, nu mai ai nevoie de 3D decit pentru ratiuni "emotionale".

4D e acelasi lucru cu 3D. Pentru ca traim intr-o lume tridimensionala, nu cvadridimensionala. De fapt, 4D e o eco 3D in timp real (a patra dimensiune ar fi timpul).

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Eu am facut ecografie 3d si 4d. La Diagnosis nu se fac eco 3d. Eu am fost la dr Iosup de 2 ori si vi-l recomand din toata inima. Ei nu fac acolo eco 3d.

Pentru ecografie 3d si 4d am fost la Mediplus, insa mai e un aparat si la Sanador.
Ce pot spune este ca la 25 de saptamani mi-a facut poze 3d cu fata copilului, am primit si un CD cu miscari in timp reali ( 4d) si se vedeau foarte clar trasaturile, iar cum ca am nascut imi dau si mai mult seama ce poza reusita a fost.

Crinuta si micutul Rayan

Hai ca am intrat de tot in ceata cu ecografia 4D, ce inseamna de fapt? Multam fain de lamurire, o graviduta curioasa cu un singur neuron.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

A explicat Leta foarte bine cum e cu 4d.

Crinuta si micutul Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Ecografia 4d este acelasi lucru ca si 3d, numai ca apare ca un filmulet... exact a 4 dimensiune fiind timpul.. uite aici gasesti mai multe detalii : http://www.layyous.com/ultasound/ultrasound_video.htm

Daniela DPN 10 MARTIE 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Eu nu-s din Bucuresti, deci nu pot recomanda o clinica unde se face eco 3D. Eu am facut si ecografii normale si 3D si pot spune ca intr-adevar la cele 3d se vede mult mai bine, chiar si eu vedeam singura manutele, piciorusele si capul, tot. Am o poza in albumul de aici de pe forum cu bebitul meu la 23 de sapt, zici ca-i poza unui bebe deja nascut, doar ca asa cum zicea cineva parca-i in sepia.
Multa sanatate bebelui si mamicii!

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

la aparatul de 3D se poate face eco morfologica? adica se pot vedea malformatii ori alte nereguli de genul asta?

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput