cervicita
Buna! Sunt de destul de putin timp membru al acestui club desi urmaresc de mai mult timp discutiile de pe forum. Ma simt totusi destul de ciudat sa va cer insa sfatul...si totusi: prietena mea "lupta" de ceva timp cu o cervicita si incep sa imi fac probleme referitor la tratamentul recomandat de medic...inteleg ca a avea un medic ginecolog femeie da un plus de incredere dar deja incep eu sa am dubii referitor la increderea prietenei mele, care merge mai departe asteptand rezultate. As dori deci sa ma linistiti asadar referitor la tratament. Avand asadar o cervicita, respectiv o inflamatie a colului uterin combinat cu chisti uterini, doar pe baza de palpare si de examen vizual, fara alte analize detaliate, de cateva luni face tratament cu un preparat pe baza de ovule (10 pe luna), Desorelle, si spalaturi cu solutie diluata de permanganat de potasiu. Citesc de ceva timp si totusi stiu ca pentru cervicita exista atat medicamente "standard", si nu neaparat preparat farmaceutic, cat si solutii naturiste, gen spalaturi cu galbenele.In plus, medicul ei este foarte tematoare in a face pronosticuri si desi in ultimele 2 luni nu se observa ameliorari, ea asteapta sa vada reactiile. E greu sa fiu eu elementul stresant care impinge de la spate pentru schimbarea medicului, dar raspunsul dumneavoastra ne poate da mai multa incredere in a merge mai departe in acelasi mod sau in a schimba medicul sau tratamentul.Va mUltumesc
Raspunsuri
Sorina7 spune:
Buna Cristian !
eu as zice ca acest mesaj postat de tine sa il copiezi si sa il scrii la rubrica 555-OB-GYN, unde doctorul cu nick-ul Arian iti va da un raspuns competent legat de tratamentul urmat.
Sorina
"Cea mai mare greseala e sa nu-ti dai seama de propria-ti fericire"...
rocado spune:
Buna,
Citeste si mesajul pus de mine, cel referitor la " Cervicita fara tratament"
Roxana
xyz spune:
Eu m-am confruntat cu o exocervicita (rana a colului la exterior) timp de 5 ani de zile. Acuma desigur tratamentele sunt foarte variate de la persoana la persoana. E f important cat de mare este rana, pt ca in functie de asta se opteaza pt un tratament sau altul. Daca rana nu este mare (in cazul meu a fost de marimea unei monede) cred ca ar fi suficient pentru vindecare tratamente cu ovule (cica alea cu propolis is f bune) si spalaturi vaginale respectiv bai pe aburi (ambele cu galbenele si mai scrie in formula as o gramada de variante). Desigur ca se ajunge la cauterizare in ultima instanta, daca tratamentele efectuate nu au vindecat rana. Dar de obicei pt vindecarea acestui tip de afectiuni e nevoie de timp si rabdare, fiecare organism reactionand in fel diferit la tratamente. Mai mult, nici in urma cauterizarii nu e siur ca vindecarea e completa. Drept exemplu sunt chiar eu, am trecut prin 2 cauterizari (rana fiind f mare dupa cum am mai spus) si se pare ca tot au mai ramas niste puncte care ar trebui din nou cauterizate :( . Un lucru e sigur: in timp, ori prin ce metoda, vindecarea e sigura.
aissa spune:
Acum ani de zile am avut si eu o rana, mare cat era moneda de 5 lei de pe vremuri. Si a trebuit sa fie cauterizata de 3 ori, cam 9 luni a durat pana la vindecare. Pe langa cauterizare am mai folosit si niste ovule (nu imi amintesc ce...) si faceam spalaturi cu pelin.
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004)
mai noi
cadri spune:
bună. sunt nouă venită. ma bucur enorm că am găsit acest forum. sunt îngriorată. de când am intrat nu m-am deslipit de seite si am citit toate discuțiile voastre. dacă pâna acum eram linistită acum sunt în ceață. pe scurt vă povestesc și de ce poate o să mă lămuriți. acum 3 ani la control mi sa pus pe fisă n diagnosticul cervicită, suspect.displazie. polip cervical. anexită. cito II nu am dat importanță mai deoarece medicul a zis să nu imi fac probleme. mai tarziu la un an acelasi diagnostic și cito II și tratament. acum la un control mia ieșit un cito II inflamație și mai scrie pe biletul de analiză nu sunt hematii + colpită. tratament , iar după acesta este un cito II, dar medicul imi spune ca nu arată prea bine la aspect.
dați-mi niște sfaturi ce să fac
an citit despre niște termeni pe care nu îi înțeleg.
abia acum după acest rezultat citoII am facut niște investigații și am mai ințeles căte ceva. va-și ruga să-mi confirmați dacă este așa și anume dacă displazia este de fapt rană pe col și cervicită.
ce analize imi spun cât de mare este rana