Drept mostenire copil orfan

Drept mostenire copil orfan | Autor: anatolia

Link direct la acest mesaj

Vreau sa expun membrilor comunitatii urmatoarea stare de fapt:
In anul 2000,cumnata mea,asadar sora cea mica a sotului meu decedeaza(in niste conditii,cel putin suspecte,accident,cica!).Lasa in urma sa o fetita,la acea data in virsta de 8 ani.Fetita este trecuta pe numele ei,fiind recunoscuta de tata(in certificatul de nastere figureaza la numele tatalui,numele lui).
Cei doi,Nu au fost casatoriti,traind doar in aceeasi casa.
In timpul cind traia,mama fetitei a avut o garsoniera,pe care a vindut-o si a pus banii impreuna cu tatal copilului,pt.cumpararea unui apartament cu 3 camere.Apartamentul a fost cumparat si trecut in intregime pe numele tatalui.Asadar,la momentul respectiv,femeia nu mai detinea nimic,nu-i asa?Intre timp a survenit decesul cumnatei mele,mai apoi apartamentul a fost vindut,si domnul a construit o casa pe un teren pe care-l avea dinsul in proprietate.Mentionez ca relatiile,tata-fiica sunt foarte bune,dar in continuare,copila p[oarta numele mamei sale,domnul are 2 copii dintr-o casatorie anterioara si in aceste conditii as avea urmatoarele intrebari:

1.Fetita,pastrindu-si numele mamei sale,ar avea drept de mostenire asupra casei,construita in conditiile enumerate mai sus?

2.Ar trebui poate sa-si schimbe numele dupa cel al tatalui,ca sa poata avea acces la o eventuala succesiune?

3.Ar putea fi reconstituita partea financiara a mamei,oarecum?

Sper ca in aceasta comunitate sint printre dumneavoastra si avocati,care ar putea sa-mi raspunda in cunostinta de cauza la aceasta problema,foarte importanta pt.mine.Eventual.pot reveni cu detalii.
Cu multumiri deosebite,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anatolia spune:

Chiar nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Fetita are drept de mostenire asupra patrimoniului tatalui ei.Calitatea de mostenitor nu are nici o legatura cu numele.Indiferent ce nume poarta, e important faptul ca tatal a recunoscut-o.
In principiu,partea mamei poate fi reconstituita.Problema e insa destul de complexa.De aceea ar fi bine sa va adresati unui avocat.

Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.

Mergi la inceput