Revelion TV.

Revelion TV. | Autor: Gabryel

Link direct la acest mesaj

Salut si La Multi Ani!

E 2005 deja...si va doresc sa fie un an plin de impliniri.

Din motive strict financiare am ales sa petrec Revelionul in fata televizorului. Din pacate nu am TV color ci doar un amarat de televizor alb-negru care mi-a limitat oferta de programe la doar 3 canale: Antena 1, PRO TV si TVR 1.
Poate daca as fi "prins" si alte canale greata pe care o simt acum ar fi fost mai mica sau poate inexistenta.
Trebuie sa recunosc ca au fost cateva momente placute ...in special mi-a placut ca Presedintele T. Basescu a ales sa se adreseze poporului din Piata Universitatii si nu de la Cotroceni precum predecesorii sai.

TVR1 ne-a delectat ca si in anul precedent cu Revelionul de la Romexpo organizat de primarul Vanghelie. Bucurestenii cunosc "meritele" acestui primar analfabet. Trupe si cantareti mai noi sau mai vechi, mai buni sau mai putin buni ...Cam atat. Chestii care sa umple timpul...Nimic spectaculos sau interensant... Parerea mea!

PROTV a fost televiziunea unde a inceput sa mi se faca greata. Revelionul a fost dominat de "extraordinarii" si nelipsitii "actori" de la Vacanta Mare. N-am sa inteleg niciodata cum acele replici de cea mai proasta factura au asa priza la public...pentru ca altfel nu-mi explic audienta pe care o face aceasta trupa in timpul anului.

Antena 1 a reusit sa ma ingretoseze la cote maxime cu <Ciao, Darwin!>. Este incredibil cum niste indivizi care siluiesc limba romana au fost prezentati ca niste concurenti ai reprezentatilor folclorului romanesc. Pentru cei care nu au uramrit emisiunea (n-au pierdut nimic!!) subiectul a fost un razboi intre adeptii manelelor si cei ai folclorului. Domnii Nicolae Guta, Catalin Arabu, Vali Vijelie, doamna Minodora (fosta La Maxim)etc. ne-au aratat ca in Romania poti sa canti chiar daca spui "actili", "canticili", "pe la spate, pe la spate" si lista poate continua. Cum e posibil ca o TV nationala sa promoveze asemenea indivizi care nu au habar de limba romana? Culmea tupeului mi s-a parut revolta lor fata de muzica populara!!! Strigau "Sunt manelist pana la moarte" si doamne care aveau o varsta venerabila erau in extaz cand se uitau la ei...
Culmea culmilor (si sper ca CNA-ul sa intervina in acest caz) a fost o proba de spart baloane in care trebuia ca un barbat si o femeie sa sparga baloane tinute in zona genitala fata-fata si fata-spate...sugerand in timpul miscarii ideea de sex anal si de sex normal in momentul in care el era intins si ea se arunca peste el incercand sa sparga cu trupul un balon pe care el il avea peste zona genitala. A fost mai mult decat penibil sa vezi o femeie care iti putea fi bunica cum se arunca peste un pustan de 19-20 ani si se freaca de el pana sparge balonul. Toata sala era extrem de amuzata!

Sa nu interpretati acest mesaj ca un mesaj antimanele. NU asta este intentia mea. Manele si muzica de proasta calitate exista si vor mai exista. Mesajul meu este impotriva promovarii la nivel national a acestui gen de muzica. Lumea e diversa...gusturile nu se discuta...dar de la aceasta idee si pana la a oferi cu generozitate spatiu la TV nationale pentru a promova prostul gust in reprezentatii gen "Vacanta mare", manelisti incapabili sa se exprime in limba romana etc....mi se pare cale lunga.
Ne mai miram ca adolescentii nu au drept idoli oameni de cultura ci se viseaza in masini straine cu manele urlandu-le la ureche. Ne mai miram ca adolescentii Romaniei de azi nu mai cunosc chestiuni elementare despre geografia patriei, despre literatura romana etc.
Trist dar adevarat! Scara valorilor in Romania este diferita dupa `89.