Lui Andrei i-a aparut ieri, pe limba catre varf, doua pete ca niste cerculete rosii, daca pot sa le spun asa. Si s-a plans ca l-a usturat un pic cand a mancat portocala. Sa fie ciuperca? Stiu ca bebeii mici fac des asa ceva in gurita de la lapte dar Andrei nu mai este bebe, are aproape 5 ani. Voi ce credeti? Vi s-a intamplat asa ceva vreodata? Sa fie de la ceva ce a mancat la gradi?
Mirela
Heheheee fetita mea se lupta cu ciupercute de-astea de vreo 2 luni,ca dispar si iar apar de la niste siropuri ba de tuse,ba de raceala,ba antibiotice,si tot asa...Ciuperca asta poate sa apara in urma unui tratament cu antibiotice,sau a pus gurita dupa cineva care avea asa ceva,in nici un caz nu am auzit sa iasa de la vreun fel de mancara.Clateste-i gurita cu ceai de musetel,sau glicerina boraxata cu stamicin,sau HEXORAL-spray,albastru de metil...Sunt mai multe metode;stai linistita ca nu e nimic grav...Incearca unul din remediile astea si ai sa vezi ca o sa mearga!!!Multa sanatate va ureaza bebe Jill si mami!!
Salut,
Nu am mai citit de mult despre micoze, dar sigur micozele (adica ciupercile) sunt albe. Dupa cum descrii leziunile, par sa fie o depapilare a mucoasei linguale, poate fi data de alimente fierbinti, iritatii cnimice (mancare prea condimetata), deshidratere etc. Consultatiile prin "telefon" sunt relative, si "academic" vorbind nu se fac. Cel mai corect ar fi un consult la o clinica de pedodontie, patologie orala, sau chirurgie oro-maxilo-faciala.
Pentru Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, pe str. Plevnei, Piata Kogalniceanu cred, oricum langa Piata Eroilor.
Dan