Impozit micro
Ce ne mint aistia cu impozitele??? Se laudau ca vor reface impozitul pe dividende la 5 si uite ca nu il fac, ba mai mult il maresc pe asta la microintreprinderi.
Raspunsuri
anatolia spune:
Nu-i o tragedie,puteau sa-l mareasca mai mult.Asta spun eu care nu am prea mari incasari,dar,pt.altii,stiu eu ,o fi tragic...
anca tanasica spune:
sa iti spun un secret...vor sa faca sa dispara chestia asta cu microintreprinderile...impozitul pe profit a scazut...so...s-ar putea sa ti se para mai tentant celalalt tip de impozitare.
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
lucia_cs spune:
3% nu e chiar atat de mult, angajatii inca platesc 16%.
---------------------
Scuze pt "glow-ul" urat, dar nu mi-am inchipuit ca o sa iasa atat de pronuntat si nu am idee de posibilitatea de a reveni la vechea "imagine".
Lucia sotia lui Csaba.
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
rilbuc1 spune:
Sunt de acord ca nu e mare procentul, insa, stiti voi, gestul conteaza. Parca au promis o relaxare fiscala, dar se pare ca nu pentru toata lumea...
lucia_cs spune:
Da, au promis, si cred ca se vor tine in curand. Oriunde in lume s-a aplicat cota unica, a fost numai util.
Cred ca suntem cu totii constienti cat se putea insela statul cu vechiul sistem, acum se asteapta mai putine fraude.
---------------------
Scuze pt "glow-ul" urat, dar nu mi-am inchipuit ca o sa iasa atat de pronuntat si nu am idee de posibilitatea de a reveni la vechea "imagine".
Lucia sotia lui Csaba.
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
marius spune:
Cota de 1,5% sau 3% este oricum extrem de modesta dupa mine fiscal discutand. Mai mult decat atat este usor de gestionat fiind aferenta veniturilor.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
ellaalba spune:
Pai cresterea impozitului pe dividende de la 5% la 10% era stipulata in Codul Fiscal!!! Deci noua guvernare n-a facut nimic in sensul asta! Numai majorarea impozitului la micro e noua! Dar de undeva trebuia scoasa reducerea venitului global!
ionela-roxana spune:
Si firma mea e micro si cu toate ca au marit impozitul nu cred ca vom trece la celalalt tip de impozitare.
Parca nu e chiar asa mult si facand niste calcule noua ni se pare mai convenabil sa ramanem micro.(nu te cauta asa mult la cheltuielile facute,garda nu prea te viziteaza,etc)
Acum vreau sa va intreb ceva:pt. a devenii micro a trebuit minim un angajat,acest angajat trebuie angajat cu 8 ore neaparat sau mergea si cu ore mai putine?
In cazul in care eu sunt angajata (nu cu 8 ore ci mai putin)si platesc acele 10 luni minim la Sanatate beneficiez de la stat de intregul ajutor pt cresterea copilului daca va fii cazul?(adica daca voi ramane insarcinata)
Merci mult de raspuns!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro
liviu`s spune:
Roxi, pentru a beneficia de CIC, stagiul de cotizare minim (10 luni in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului) trebuie sa fie complet. Prin urmare, daca nu mai ai si alte norme partiale prin alte contracte individuale de munca, astfel incat cumulate sa rezulte un stagiu de cotizare complet (40 ore pe saptamana), nu vei beneficia de CIC.
Mentionez ca au dreptul la CIC persoanele care sunt asigurate in sistemul asigurarilor sociale de stat, nu al asigurarilor sociale de sanatate.
ionela-roxana spune:
Merci de promptitudine!
Cam asa ma gandeam si eu,dar vroiam sa fiu sigura!Deci trebuie sa raman angajata la 8 ore ca sa beneficiez de CIC.
Banuiesc ca firma plateste la fondul asigurarilor sociale de stat daca sunt angajata,sau nu?
Intreb pt. ca nu le am deloc cu partea legislativa!
Adica eu sunt angajata legal si platesc tot ce trebuie,banuiesc ca atunci e ok,nu stiu diferenta intre sistemul asigurarilor sociale de statsi sistemul asigurarilor sociale de sanatate,recunosc!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro