Pipi in pat ...la 7 ani

Pipi in pat ...la 7 ani | Autor: Podeanu

Link direct la acest mesaj

Am o oarecare jena ptr subiectul postat,dar v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta macar cu opiniile voastre.
Baiatul meu are 7 ani si cam de vreo doua luni imi face noaptea in pat.(deja a facut de 5 ori pina acum)Nu s-a mai intimplat asa ceva pina acum 2 luni,in afara de periada in care era bb.
La inceput mi-am zis ca a fost obosit si nu a realizat,apoi s-a intimplat iarasi..si iarasi.Acum insa il intreb in fiecare seara,dupa ce se spala pe dinti daca a facut pipi.
Cu toate astea mi-a mai facut.
Nu cred ca e normal,Denisa (sora lui geamana) n-a facut niciodata asa ceva.Poate baietii sunt mai sensibili,sau poate chiar ar trebui sa ma duc la doctor?
Dupa ce face, simte ca e ud,ptr ca vine si ma scoala si-mi spune.
Voi ce crede-ti? Oricum vreau sa-mi iau un rv la doctor.
Multumesc anticipat.
Dana si gemenii.

Bucura-te de ce ai...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns livia spune:

In cartea de plante medicinale am gasit ceva ...
Bai de sezut cu coada soricelului.Se lasa 100 g planta peste noapte in apa rece si se da a2-a zi in clocot si se adauga in apa de baie;se sta 20 min. co poponetul in apa calda.Iar ceaiul de matase de porumb este folosit cu succes in astfel de probleme.
Sper sa-ti fie de folos sfaturile mele!!!
cu bebe christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha spune:

Trebuie neaparat sa te duci cu el la doctor ptr. ca daca este o infectie urinara se poate agrava si poate fi mai greu de tratat.
Trebuiesc facute analize la urina si poate si o ecografie la rinichi. Oricum sa nu-l faci sa creada ca este vinovat, pentru ca acest lucru nu se intampla fara un motiv bine intemeiat la aceasta varsta mai ales ca nu ai mai avut probleme cu el.

Multa sanatate si mergeti la doctor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Multumesc mult fetelor de raspunsuri.Ma duc cu el la doctor,asa ma gindeam si eu ca poate are ceva la rinichi.
Dana si gemenii
PS.Merci Livia ptr ceaiuri,mai ramine sa vad pe unde gasesc aici asa ceva.

Bucura-te de ce ai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

Dana, īmi aduc aminte ca unul din baietzeii de care eu am avut grija īn facultate (doi frantzuzoi scumpi foc) a avut aceasta problema. Nu īmi aduc aminte acum exact ce diagnostic i'au pus, dar cu siguranta era ceva cu vezica, shi nu o infectie urinara. Shtiu ca īn final chiar a "suferit" o interventie chirurgicala pentru treaba asta. Era cam de aceeashi vārsta cu baietzelul tau. Nu cunosc prea multe detalii...īmi pare rau...
Tot ce pot sa'sti spun este ca Bertrand (asha īl chema), cānd noi ne'am despartzit, īnca mai avea ceva probleme...adeca tot se mai scapa pe el...shi nu numai noaptea, ci shi īn timpul zilei uneori ( mai ales cānd ne jucam shi rādea foare mult)
In tot cazul, e musai sa mergeti la un medic.
Pe de alta parte, exista shi varianta unei "probleme" psihologice...Poate se īntāmpla ceva cu el...
Trebuie neaparat sa afli care este cauza, ca sa poti cauta variante de solutionare...

Sanatate multa!!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Buna.Cauza poate fi de natura emotionala(psihologica) sau boala(infectii de tract urinar-frecvent).Discuta cu el prieteneste si incearca sa afli daca s-a intamplat vreun eveniment care l-a marcat intr-un mod negativ,daca s-a speriat de ceva,daca are vreun motiv de stress..Uneori evenimente banale de genul mutarii in alta clasa,in alta casa,vizionarea unui film etc.pot produce enurezis.Nu-l certa, nu face "caz" pe tema aceasta si mai cu seama nu-i da motive sa se simta inferior.Spune-i eventual ca oricui i se poate intampla sa mai faca pipi in pat si ca nu e o mare tragedie,va trece cu siguranta.Laudati-l de fiecare data cand reuseste sa faca ceva bine si incurajati-l mai mult decat pana acum.Poate n-ar fi rau ca eventual sa-si petreaca mai mult timp si cu tatal lui "ca baietii".O reactie degajata din partea voastra va duce la rezolvarea mai rapida a problemei.Multi copii capata controlul vezicii pe timpul noptii in jurul varstei de 8 ani,deci nu sunt motive serioase de ingrijorare.
Daca este sanatos fizic si emotional,faptul ce mai face pipi in pat e nesemnificativ; o atitudine pozitiva si relaxata a parintilor si timpul vor rezolva aceasta problema.
Numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput