Dureri de burta
Buna fetelor!
Nu v-am scris de mult dar acum mi-am luat inima in dinti si va cer un sfat. Dupa ani buni de asteptare, dupa multe tratamente, si dupa multe f. multe teste negative mi-a iesit in sfarsit doua pozitiveeeeeeeee....Ma bucur dar sunt cam ingrijorata ca ma doare burta (ult.menstr. 13.noiembrie)Am fost la dr.aseara a zis ca e cam mic acum sa isi dea seama 4-5 sapt.nu mi-a facut ecograf ca a zis ca nu e bine acum sa fac ecograf.
Oare asa sa fie sa nu fi simtit nimic....la 4-5 sapt.?
A zis ca sa ne luam dupa teste si mi-a dat duphaston si no-spa.
Nu stiu ce sa mai fac acum am inceput sa iau trat.dar tot stau cu gandul de ce nu a simtit nimic...
Voi ce spuneti?
Raspunsuri
Medeea76 spune:
In primul rand felicitari, poti sa ne dai mai multe amanunte despre cauzele infertilitatii tale si despre tratamente?
Ecograful nu dauneaza bebelusului!
Vezi ca nu ai voie sa intrerupi Duphastonul prea curand.
In privinta durerilor, la mine au fost din cauza ca se oprise sarcina din evolutie. Acum depinde si de dureri. Daca sunt ca un fel de febra musculara, e in regula, e normal, daca insa sunt dureri ca la ciclu care persista si te determina sa iei No-Spa sau alte calmante, nu stiu daca e tocmai in regula. Depinde totusi si de fiecare organism in parte, repet, nu te speria, cel mai bine e sa mergi la ecograf sa vezi cum stai (du-te la un Doppler).
Sarcina ar trebui sa aiba 6 saptamani (nu 4-5), deci se vede sigur la ecograf. Unele fete (cunosc cazuri) fac ecografii aproape zilnic, fara nici un efect negativ.
Iti tin pumnii sa fie bine!
Medeea
adrianafedorca spune:
in primul rand felicitari si sa dea Domnul sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos
si eu am avut dureri de burta cand am ramas insarcinata parca imi venea ciclu asa ma simteam, deci nu te speria, mie dr mi-a dat doar utrogestan, pt fixare, cat despre ecografie binenteles ca ai voie sa faci cate vrei, si eu tot la 6 saptamani mi-am vazut bebelinul, avea 6 mm, si ii batea inimioara de zori, mare lucru n-am intaeles eu din prima eco, adica din bobul ala de orez care se vede pe monitor, mie mi-a facut eco abdominal, deci daca e priceput dr si are aparat performant se vede si cu eco abdominal,
asa ca mergi la dr si fa eco si ai grija de tine si totul o sa fie bine
multa sanatate
Adriana si bebelinul din burtica 22 saptamani +
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
pisi_ella spune:
Mai, echo nu dauneaza!!! De unde prostia asta?
Durerile sunt normale, atata timp cat nu sunt prea mari.
Multa sanatate!
_Ella,
Emma &
din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro
emaaimee spune:
Buna,
Sunt Anca
cu bebe mic 12 sapt si 4 zile.Am avut dureri inainte de a face test bebe(dureri menstruale nu am avut niciodata ca sa fac comparatie).Dupa test, dureri si acum am dureri.Dr mi-a spus ca durerile sunt normale pentru ca se mareste uterul, nu toate gravidele au dureri, organismul reactioneaza diferit.O prietena de-a mea nu a avut dureri la prima sarcina, dar la a 2a a avut pana la nastere chiar.Eu mi-am vazut bebe pe 11 dec(eco)mic pitic,i-am auzit inimioara batand si am uitat de tot (de durere si fuga la toaleta si oboseala si frica de kg
).E un sentiment care nu poate fi descris in cuvinte
.Dupa ce am iesit de la eco,eram cu
gura pana la urechi si sa uitau cei de pe strada la mine,dar mie nici ca imi pasa.Si acum la fel suntem,eu si sotul meu, parca ne iubim si mai mult si suntem topiti dupa bebe. Si aseara si azi m-a durut putin:am citit ca daca ai dureri pelviene se accentueaza cand esti obosita, ai stat mult in picioare sau ai mers mult si poti aplica o compresa calduta pe burtica.Eu imi pun o perna pe burtica si mai ma lasa. Trebuie sa spui doctorului de fiecare data ce te doare, cum te simti.etc. ca sa fii tu linistita.Succes Ginnet si sa fim sanatoase si bebicii la fel!
sorana spune:
Si eu am avut ceva dureri, nu foarte mari. Dr. nu mi-a dat nimic, durerile au disparut. Bb s-a vazut la ecograf si era ok. La 6 saptamani este cum zice sotul meu "o inimioara cu labute" - inota linistita ca avea inca suficient loc ![]()
Esti sigura ca dr tau e ok? Poate mai vezi pe cineva sa mai auzi o parere ....
Sarcina usoara si bb sanatos!
Sorana si Monica (2 ani)
ginnet spune:
Va multumesc foarte mult pt.raspunsuri chiar azi ma duc la eco...mor de nerabdare.
Inca o data mii de multumiri va pup pe toate 
emaaimee spune:
Succes Ginnet!
Sa ne tii la curent.De abia astept sa ne spui ce mai face bebe.Si eu am alt eco pe 24 ian.
![]()
ginnet spune:
In primul rand LA MULTI ANI! si tot ce va doriti sa vi se indeplineasca in noul an.
Am fost la eco pe 29 dec si m-am linistit mi-a spus ca am 5 sapt.... a fost nemaipomenit nici acum nu m-am linistit nu imi vine sa cred ca mi se intampla mie.
I-au in continuare Duphaston si No spa ce mi-a dat dr.
A mai luat cineva asa.....si ce perioada de timp?
De fapt pt ce e Duphastonul pt fixare de sarcina?
Va multumesc.....
Va pupicesc
Ginnet
ellinia spune:
Da, este pentru mentinerea sarcinii. Si eu am luat duphaston in primul trimestru, dupa aceea m-a trecut pe utrogestan, intern, si iau si in ziua de astazi, in fiecare seara cate o pastila. Si pe mine ma cam ingrijoreaza durerile de burta. Chiar azi noapte m-au trezit din somn, si acum iarasi ma doare burtica. Saptamana viitoare ma duc la doctor, pana atunci stau linistita si ies cate doua ore pe zi si ma plimb. Sper sa fie bine.
Cristina si
31 saptamani
ligia13 spune:
Ginnet felicitari!
Sa dea D-zeu sa fi sanatoasa si sa-ti mearga bine.
Si eu am avut dureri de burta pana in saptamina 20 cam asha. Dar in primele 10 saptamani chiar mari erau durerile, dar mereu imi spunea la eco ca e ok si ca sa iau NoSpa (care nu avea nici un efect) si apoi mi-a dat scopantil supozitoare de care mai folosesc si acum din cand in cand can mai am dureri!
Am si un sfat(de fapt o parere): schimba doctorul ala care nu a vrut sa-ti faca eco si se dadea mare ca degetul lui e sfant