Din cate stiu, exista o lege care spune ca trebuie o data pe an (in luna in care ne-am nascut) sa facem un control la medicul de familie.
Din cate am inteles acest control se poate solda cu o trimitere pentru efectuarea unor analize minimale - compensate.
Intrebarea mea este: Aceste analize se compenseaza de CAS ca si toate celelalte "in limita fondurilor disponibile", sau suma asta este luata in calcul de la inceputul anului pentru toti contribuabilii si suntem siguri de gratuitatea ei?
Poate cineva sa ma ajute?
Multumesc mult.
Banii pt. analizele respective sunt tot "in limita fondului disponibil". Dar laboratoarele lucreaza si cu liste de asteptare deci...daca esti dispus sa astepti o luna...poate ai noroc.Ce ma deranjeaza pe mine este ca intotdeauna ti se spune ca ai ditamai gramada de drepturi, platesti cas din toate veniturile si nimeni nu zice ca banii din sanatate se duc in alte parti decat in sistem sau ca se dau cu taraita si preferential in functie de furnizor!!
Multumesc. Deci, este asa cum ma asteptam. Problema este ca listele de asteptare au ajuns de fapt liste de pilosi. Am o prietena care lucreaza la o clinica ce practica si astfel de servicii(analize medicale), si daca iti pune o "vorba buna" se mai gasesc locuri pe respectivele liste.
M-am saturat de astfel de situatii!
Si oarecum legat de subiect: la ultimul exudat al baiatului avea infectie pe amigdale vizibila cu ochiul liber. Surpriza: exudatul platit de la buzunar a iesit 'negativ'. Dai si bani si beneficiezi si de servicii incalificabile.